MYS nasıl olacak? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 05, 2017

MYS nasıl olacak?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

MYS nasıl olacak?

TEOG’un yerine gelecek olan yeni sistem Liselere geçiş sınavı (MYS) gelecek yıl itibariyle uygulanacak. Liseye geçişte kaldırılan TEOG yerine getirilecek sistem, 47 gün sonra belli oluyor. Bu yıl Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi sınavlarına girmeye hazırlanan yaklaşık 1.2 milyon öğrenci ve velilerin endişeli bekleyişi sürerken, konuyla ilgili açıklamayı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yapıyor.

Yeni sistemde açık uçlu sorular yer alacak. Başbakan Yıldırım, liseye geçişte uygulanacak modelle ilgili, 'Bu seneden itibaren inşallah uygulayacağız. Bunun son şekli verildi.' dedi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi nasıl olacağı hala belirsizliğini korurken yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

TEOG’un kaldırılmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın birkaç model üzerinde durduğu ve yaklaşık bir ay önce çalışmaların tamamlanarak kamuoyuna açıklanacağı öğrenilmişti. Öğrenci ve velilerin gözü kulağı TEOG sınavı kaldırılması sonrasındaki sürecin nasıl işleyeceği ve yeni sisteminin neler getireceğinde. 8. sınıf öğrencileri ve aileleri, hayallerindeki liseye nasıl yerleştirileceğini bilmiyor ve yeni sistemin açıklanmasını bekliyor! Peki Liseye girişte uygulanacak yeni sınav sisteminde açık uçlu soru sorular nasıl olacak? TEOG’un yerine hangi sistem gelecek?

MYS nasıl olacak?
MYS nasıl olacak?

TEOG yerine MYS mi geliyor 2018 Liselere geçiş sınavı (MYS) nasıl olacak TEOG’un yerine hangi sistem gelecek? Liseye giriş sınavı açık uçlu sorular nasıl olacak? soruların yanıtları merak edilirken yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Liseye geçişte kaldırılan TEOG yerine getirilecek sistem, 47 gün sonra belli oluyor. Bu yıl Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi sınavlarına girmeye hazırlanan yaklaşık 1.2 milyon öğrenci ve velilerin endişeli bekleyişi sürerken, konuyla ilgili açıklamayı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yapıyor. 

Konuşmanın detaylarına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz. TEOG’un yerine gelecek olan yeni sistem gelecek yıl itibariyle uygulanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Eylül’de ‘’Ben TEOG olayını istemiyorum, TEOG’un kaldırılması lazım. Biz TEOG’la mı geldik?’’ demiş, bunu takiben Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da “Evlatlarımızı yarış atı yerine koyduk. Evlatlarımız büyüyor, büyüdüğünü fark edemiyoruz. Bu sene TEOG uygulanmayacak’’ açıklaması yapmıştı. Erdoğan’ın talimatı ve bu açıklamalarla start alan süreçte TEOG, 2 gün içinde kaldırılmıştı. Yeni sisteme göre, öğrencilerin 3 yıl boyunca girdiği bütün sınavların not ortalamaları hesaplanacak. Hesaplamanın ardından öğrencilere aldıkları puana göre bir liseye yerleştirilecek. TEOG’un yerine gelecek olan yeni sistem 2018-2019 eğitim yılından itibaren uygulanacak. Bu yıl ise geçici olarak son kez merkezi sınav yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG’un yerine getirilmek üzere dört çalışma yapmış ama Cumhurbaşkanılığı’ndan onay alamamıştı. Bakanlık beşinci çalışmasını tamamladı ve önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanına sunacak. Sunulacak yeni teklife göre yeni modelin adı ‘Liselere Geçiş Sistemi’

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan Üniversitesinin akademik yıl açılışında yaptığı konuşmada, liseye geçişte uygulanacak modelle ilgili, şunları söyledi:

"Bu seneden itibaren inşallah uygulayacağız. Bunun son şekli verildi. Milli Eğitim Bakanlığımız, uzmanlar, hocalarımızın görüşleri, toplumdaki ilgili STK'ların görüşleri dikkate alınarak bir çerçeve çizildi. Çok yakın zamanda, bir iki gün içerisinde Milli Eğitim Bakanımız kamuoyuyla, velilerle, vatandaşlarla paylaşacak. Bu açıklandıktan sonra kamuoyundan gelecek öneriler, destekler veya eleştiriler olabilir. Bütün bunları da dikkate alarak uygulamanın son şeklini vermiş olacağız. Amacımız mevcudu kaldırırken daha iyisini, daha kolayını, daha fazla başarı ölçümünü sağlayacak bir sistem ikame etmek, yerine getirmek. Bu amaçlarla çok titiz bir çalışma nihayet tamamlanmış oldu. Ümit ederim ki bu uygulama ile beraber ortaokuldan liseye geçişlerde de yavrularımız istedikleri en güzel bölüme, okula tercihlerini yapabilmiş olsun."

Yıldırım, "Kısa süre önce 2018-2019 yılı için üniversite giriş sisteminde bazı yenilikler yapıldı. Bu yenilikler kamuoyunda tartışıldı, görüşüldü, gereken öneriler, uyarılar dikkate alındı, ona göre gözden geçirildi. Buradaki amaç şudur, üniversitelerimize girişte lise, ortaokullarda öğrenen, donanımlı hale gelen gençlerin emeklerinin boşa gitmemesi." diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder