Mavi Yumurtlayan Tavuk Bakımı Nasıl Olmalı? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 04, 2017

Mavi Yumurtlayan Tavuk Bakımı Nasıl Olmalı?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Mavi Yumurtlayan Tavuk Bakımı Nasıl Olmalı?

Mavi Yumurtlayan tavuk cinslerinden olan Araucanas ve Ameraucanas tavuklarının bakımı ve yetiştirilmesi oldukça hassastır. Araucanas ve Ameraucanas tavuklarını diğer tavuk ırklarından ayıran en önemli özellikleri mavi yumurtalarıdır.

Mavi yumurtlayan tavuk türlerinde yumurtalarının mavi rengi almasına vücutlarında bulunan oocyanin maddesi sebep olur. Yumurtaya ilşk başladıklarında mavi yumurtlayan tavuklar mavi ve büyük yumurta üretir.

Araucanas tavuklarının yumurtaları mavi renk kabuklarında değil yumurta kabuğunun tüm katmanlarında görülür. Araucanas tavukları yılda 150 adet yumurta verebilirken, Ameraucanas tavukları için bu sayı 200-240 bulabilmektedir.

Mavi Yumurtlayan Tavuk Bakımı Nasıl Olmalı?
Mavi Yumurtlayan Tavuk Bakımı Nasıl Olmalı?

Araucanas tavuklarında kulaklarının yanında kapak görünümde bir deri parçası ve ucunda da kulak tüyleri bulunur. Tüyler bazı cinslerinde her iki kulak tarafında çift taraflı olarak bulunabilir, bazılarında ise tek kulaç olarak görülür.

Araucanas mavi yumurta tavuklarında başın iki tarafında bulunan tüyler kuluçkadaki civcivlerde yumurtaya yapışarak ölüm riski yaratabilir. Bundan dolayı çift yönlü tüye sahip araucanas mavi yumurta tavuklarının üretimi daha kısıtlıdır. Bu sebeple temiz baş denilen kulak tüyü olmayan araucanas tavukları piyasada daha çok görülür.

Araucanas tavukları kuyruksuz ve sağrısı tavuklar olduğu için bir tane omurlarının eksik olduğu ve arka taraflarının yuvarlak olduğu görülür. Genelde Amerika’da araucanas tavuklarının çoğu kuyruklu olur.

Erkek araucanas 1.9kg dişi araucanas tavukları ise 1.7kg ağırlığa kadar erişebilirler. Kuluçka dönemleri 21 gün olan mavi yumurta tavukları yumurta verimleri açısından yılda mart ayından ağustos ayına kadar yumurta verir.

Neden Mavi Yeşil Yumurta? » « Araucana Civcivi

ameraucanasameraucanas bakımıameraucanas sağlıkaraucanasaraucanas bakımıaraucanas sağlıkmavi yumurtamavi yumurta tavuğumavi yumurtacı tavuk bakımımavi yumurtlayan tavuk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder