Kuru Ve Yıpranmış Ciltler İçin Tavsiyeler - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 28, 2017

Kuru Ve Yıpranmış Ciltler İçin Tavsiyeler

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kuru Ve Yıpranmış Ciltler İçin Tavsiyeler 

Son üç aydır deniz, güneş ve kum ile devam eden flörtünüz sona ermek üzere... Yazın tadını çıkarmış olsanız da, sonbahara girerken bu muhteşem üçlünün sizde bıraktığı hasarlara bakım uygulamanız şart.

Yaz günlerinin ardından sonbaharı bakımlı ve pürüzsüz bir ciltle karşılamak isteyenlere pratik önerilerde bulunuyoruz...

* Dış etkenlerden yıpranarak cansızlaşan cildimizin parlak bir görünüm kazanması için ölü hücrelerden kurtulmamız gerekiyor. Bunun için de ılık bir duşun ardından lif kullanabilirsiniz.

Kuru Ve Yıpranmış Ciltler İçin Tavsiyeler
Kuru Ve Yıpranmış Ciltler İçin Tavsiyeler 

* Kollarımızın en çok kuruyan bölgesi hep dirseklerdir. Dirseklerinizdeki bu nem problemine son vermek için yumuşak bir vücut fırçasıyla cilde masaj yapıp, nemlendirici içeren bir losyon kullanabilirsiniz.


* Uzmanlar, pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteyenlere cilt kuru haldeyken fırçalama önerisinde bulunuyor. Her sabah üç dakika boyunca ayaklarınızdan, kalbinize doğru vücudunuzu fırçalarsanız, kan dolaşımınızı hareketlendirmiş ve cildinizi canlandırmış olursunuz.

* Doğal ürünler hepimizin bir numaralı tercihidir. En basitinden, herkes gözlerine bir defa da olsa salatalık koymayı denemiştir. Doğal bakım ürünlerine meraklıysanız; deniz tuzu, badem ve biberiye yağları gibi doğal ürünleri tercih edebilirsiniz.

* Vücudumuza sağlıklı bir görünüm veren güneş aslında hiç de masum değil. Cildimiz de bunun farkında olacak ki, kendini güneşin zararlı ışınlarından korumak için kalınlaşıp kuruyor. Bu durumdan korunmak için denizden sonra cildinizi çok tahriş etmeyen duş jellerini kullanın.

* Yorgunluk ve stres cildin en büyük düşmanlarındandır. Kendinizi iyi hissetmediğiniz günlerde granüllü ya da asitli ürünler yerine hassas ciltler için üretilmiş olan meyve enzimleri ya da mineral tuzlar içeren ürünleri kullanın. Vücudunuza gül yağı uygulayarak da cildinizi rahatlatabilirisiniz.

* Uzmanlar, sırttaki yağ bezlerinin diğer bölgelere göre daha çok çalıştığı için sivilce problemlerinin yaşandığını belirtiyor. Bu problemi önlemek için salicylic asit içeren bir temizleyici kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder