Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK burs sonuçları 2017 ne zaman açıklanacak? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 01, 2017

Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK burs sonuçları 2017 ne zaman açıklanacak?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK burs sonuçları 2017 ne zaman açıklanacak?

24 Ekim Salı günü sona eren KYK kredi ve burs başvurularının ardından geri sayım başladı. Binlerce öğrencinin gözü sonuc.kyk.gov.tr adresinden açıklanacak 2017 KYK burs ve kredi sonuçlarına çevrildi. ''KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?'' sorusunun yanıtı hafta başından itibaren gündem konusu oldu. 2017 KYK burs kredi sonuçları sorgulama sayfasına sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Binlerce üniversite öğrencisi eğitimine destek almak amacıyla KYK burs ve kredi başvurusunu 24 Ekim 2017 Salı gününe kadar gerçekleştirdi. 

Yapılan başvuruların ardından gözler sonuc.kyk.gov.tr adresine çevrilirken ''KYK kredi ve burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak'' sorusunun yanıtı merak konusu oldu. Sonuçlar hakkında ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK burs sonuçları 2017 ne zaman açıklanacak?
Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK burs sonuçları 2017 ne zaman açıklanacak?

2017 KYK burs sonuçları sayfası ile bu başlık altından sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI 2017 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Üniversite öğrencileri tarafından merakla beklenen KYK burs sonuçları hakkında henüz net bir açıklama gelmedi. Aşağıda bulunan bağlantıya tıklayarak sonuc.kyk.gov.tr adresinden sorgulama yapabilirsiniz. Adaylar KYK kredi sonuçlarına TC kimlik numarası ve şifrelerini girerek ulaşabilecekler.

KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI SORGULA
KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI TAMAMLANDI

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs/kredi imkânından yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları da yararlanabiliyor. İlk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf (ön lisans, lisans, özel yetenek, ek kontenjan, yüksek lisans ve doktora) öğrencilerinin başvurularını e-devlet üzerinden dün tamamlandı.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler, KYK tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilecek. Durumu mevzuata uygun olan tüm öğrenciler de öğrenim kredisi alabilecek.

KREDİ VE BURS TUTARI NE KADAR?
Fırat Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 2018 yılının burs ve kredi rakamını da açıkladı.

Öğrenci sayısının 7 milyonu aştığını belirten Başbakan Binali Yıldırım, "Okullara her türlü alt yapıyı yapmışız. Sadece yol yapmamışız, akıl yolu yapmışız. Doğuda ne varsa, batıda o var. İletişimde sayısal uçurumu ortadan kaldırdık. Şuanda okullarımızda etkileşimli tahtalar var, internet bağlantısı var, merkezi sistemler hocalarımız imtihan yapabiliyor. 190 yurdumuz vardı, 562 yeni yurt buna ilave ettik 752'ye çıkarttık. Hizmet standartlarını yükselttik, şimdi otel odaları gibi 3 öğrencinin bir odada kalacağı yurtlarımız var. Öğrencilerimiz burs ve kredi ile desteklendi. 2003'te öğrenci başına 45 lira burs veya kredi veriyorduk, 2017'de 425 oldu, 2018'de bu rakam 470 olacak. Bunlar önemli gelişmeler yeterlimi yetmez. Bunu da ilk defa Elazığ'da açıklıyorum" dedi.

ÖNCELİKLİ ÖĞRENCİLER
Şehit/gazi çocukları (şehit bekar ise bekar kardeşi/gazi bekar ise kendisi), anne ve babası (her ikisi de) vefat edenler, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular ilgili belgeleri ibraz ettiği takdirde KYK bursundan öncelikli olarak faydalanıyor.

KYK BURSLARI NASIL KESİLİR?
(-) Bir öğrencinin disiplin suçu işlemesi ve bunu tekrarlaması sonrasında okul ile ilişiği kesildiği durumlarda KYK bursu da kesilmektedir.

(-) Bir öğrencinin okulu bırakması sonucu KYK bursu kesilmektedir. Örneğin 2 dönem üst üste ders kaydı yaptırmayan öğrencinin 2. Dönem itibariyle Kredi Yurtlar Kurumu ( KYK ) bursu kesilmektedir.

(-) 2 yıl okuduktan sonra başka bir bölüme geçen ve 2 yıl da orada okuyun öğrencinin mezuniyetine 1 yıl kalsa dahi 4. Yılını doldurduğu için öğrenim kredisi ve KYK bursu kesilecektir.

(-) En önemlisi KYK bursunda başarı şartı söz konusudur. Bir öğrencinin 4 ve daha fazla başarısız dersi olduğu durumlarda KYK bursu kalan ders sayısı 3' e düşene kadar kesilmektedir. Yine her üniversitenin kendi belirlemiş olduğu not ortalamasının altına düşmeniz halinde de bursunuz kesilir. (Örneğin 1.80 veya 2.00 ortalama altı gibi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder