Kara Cuma (Black Friday) nedir - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 23, 2017

Kara Cuma (Black Friday) nedir

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kara Cuma (Black Friday) nedir

Kara Cuma, indirimli alışveriş festivali olarak kutlanılan bir gündür.
Black Friday (Kara Cuma) nedir? - Black Friday indirimi ne zaman hangi gün başlıyor? - İşte yanıtı

Uzun zamandır beklenen o gün geldi çattı. Dünyada alışveriş olgusunun geldiği son nokta olarak göze çarpan Black Friday için bekleyiş sona eriyor. Özellikle ülkemizdeki kullanıcılar 'Black Friday nedir? 'Black Friday 2017 ne zaman başlıyor?' sorularının yanıtını merak ediyor. Peki Black Friday nedir? Black Friday (Kara Cuma) indirimleri ne zaman başlıyor?

Black Friday 2017 Türkiye'de ne zaman? İlk olarak ABD'de ortaya çıkan olgu, zaman geçtikçe Avrupa'ya da yayıldı. Black Friday, Türkiye'de 24 Kasım 2017 Cuma günü müşterilere yüksek indirimler sunacak. Black Friday adı verilen bu özel günlerde mağazalar çok erken saatte açılır, büyük çaplı indirimler yapılır. Bu alışveriş eksenindeki güne Black Friday denmesinin nedeni ise insanların alışveriş için geniş zaman harcamaları sonucu şehirlerdeki trafiğin şişmesi, taşan kuyruklar ve büyük kalabalıklardır.

Kara Cuma (Black Friday) nedir
Kara Cuma (Black Friday) nedir

BLACK FRIDAY (KARA CUMA) İNDİRİMLERİ NE ZAMAN? (2017)
Alışveriş tutkunlarının heyecanla beklediği Kara Cuma indirimleri için gün sayılıyor. Kara Cuma indirimleri, dünya genelinde uygulanmaktadır ve binlerce marka, binlerce ürününde indirime giderek bu özel günde müşterilerini sevindirmektedir. İndirimleri büyük heyecanla bekleyen ve bu özel günde birçok ürünü düşük fiyattan satın almak için gün sayan vatandaşlar, uygulanacak olan Black Friday (Kara Cuma) indiriminin başlayacağı tarihi bekliyor.

Bu yıl Kara Cuma (Black Friday) indirimleri 24 Kasım Cuma gününe denk geliyor. ABD'de ortaya çıkan bu özel günde, dünya genelinde markalar binlerce ürününe indirim uygulamaktadır.

BLACK FRIDAY (KARA CUMA) NEDİR?
Black Friday (Kara Cuma), Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıkan bir alışveriş ve indirim günüdür. ABD'de Şükran Günü'nden sonraki ilk Cuma günü Kara Cuma olarak adlandırılmaktadır. 1952 yılından bu yana, Noel alışveriş sezonunun başlangıcı olarak ABD'de kabul edilmektedir. Kara Cuma günü, resmi bir tatil değildir ancak Kaliforniya ve bazı eyaletlerde hükümet çalışanlarına "Şükran Günü'nden sonra" adında bir tatil verilmektedir. 2005 yılından bu yana en yoğun şekilde alışverişin yapıldığı gün olan Black Friday günü, markaların stokları tükenmeye yaklaşır.

Black Friday gününde 2000'li yıllara kadar sabah 06:00'da açılan mağazalar bu tarihten sonra sabah 04:00 ila 05:00 saatlerinde hizmet vermeye başladı. 2011 yılından sonra bazı mağazalar Black Friday gününde 24 saat hizmet verme kararı aldı Kara Cuma, 1932‘den bu yana yılbaşı alışverişleri sezonunun başlangıcı olarak kabul ediliyor. Kara Cuma (Black Friday) festivali ABD’de başladı, daha sonra Kanada ve İngiltere’ye ardından da tüm dünyaya yayıldı.

ÇIKIŞI HAKKINDA İKİ SENARYO VAR
Bu günün çıkışı hakkında ise iki söylenti var. Birincisi; Philadelphia'da 1961 yılında gazetelerde ilk defa duyulan Black Friday'de amaç alışveriş sebebiyle oluşan yoğun trafik ve kaos ortamıydı. Ancak sonrasında ise Black Friday dünyada akıllıca kullanılan bir pazar haline geldi. Walmart gibi mağazalar kapılarını müşterilerine Black Friday'e özel erken saatlerde açarak hem insanlar için özel indirimlerle olumlu bir geri dönüş alırken hem de ciddi bir kazanç elde ediyorlar.

Kara Cuma (Black Friday) nedir ŞÜKRAN GÜNÜ Diğer senaryoya göre ise Şükran Günü, perakendecilerin kâra geçtiği tatil döneminin başlangıcı olarak tanımlanıyor. 1980'lerin başında perakendeciler ocak ayından kasım ayına kadar olan süreçte zarar ediyorlardı ve kârlarının çoğunu Şükran Günü ile başlayan tatil sezonuyla birlikte yapmaya başlıyorlardı.

Kara Cuma (Black Friday) nedir  İNDİRİMLER YÜZDE 90'LARA ULAŞIYOR İndirim oranlarının bazen yüzde 90’ların üzerine çıkabildiği bu alışveriş festivaline özel, ABD’de mağazalar kapılarını saat 05:00’te açıyor, geç saatlere kadar açık tutuyorlar.

EN FAZLA SATIŞ ONLİNE YAPILIYOR E-ticaret şirketlerinin perakende sektöründe söz sahibi olmasıyla Kara Cuma satışları da internet üzerine taşındı. Geçtiğimiz yıl festival günü en fazla satış internet üzerinden yani online olarak gerçekleşti.

24 KASIM'DA TÜRKİYE'DE Black Friday (Kara Cuma) ülkemizde de her yıl düzenlenmektedir. Bu yıl 24 Kasım Cuma gününe denk geliyor. Pek çok markanın binlerce ürününü indirimli fiyatlardan sattığı Black Friday (Kara Cuma) indirimlerinin başlamasına kısa süre kaldı. İndirimden faydalanmak isteyenler, merakla "Black Friday indirimleri ne zaman başlayacak?" ya da "Kara Cuma" indirimleri hangi markalarda var?" gibi sorulara yanıt arıyor. ABD'de Şükran Günü’nün ertesi sabahı başlayan ve artık ülkemizde de pek çok marka tarafından uygulanan Black Friday indirimleri hakkında merak edilenleri sizler için bir araya getirdik!

BLACK FRIDAY İNDİRİMLERİ NE ZAMAN BAŞLADI Bu yıl Kara Cuma (Black Friday) indirimleri 24 Kasım Cuma gününe denk geliyor. ABD'de ortaya çıkan bu günde dünya genelinde markalar binlerce ürününe indirim uyguluyor. Türkiye'de de bu durum aynı şekilde geçerli...

BLACK FRIDAY İNDİRİMLERİ HANGİ MARKALARDA GEÇERLİ? Black Friday indirimlerinde pek çok marka indirim uyguluyor. Bu markalardan bazıları ise şöyle...

Morhipo Black Friday (Kara Cuma) indirimleri
Morhipo, "Black Sale" adı altında yüzde 90'a varan indirimler sunuyor.
Koton Black Friday (Kara Cuma) indirimleri
Koton Black Friday'e özel verdiği kodla, tüm indirimlere ek olarak yüzde 25 indirim fırsatı veriyor.
Oysho, Zara, Pull and Bear, Bershka Black Friday (Kara Cuma) indirimleri Inditex grubu da Black Friday indirimi sunuyor. Zara’da gece yarısında sonra başlayacak indirim hafta sonu da devam edecek. Pull&Bear’daki indirim ise perşembe akşamı başlıyor. Bershka da ürünlerinde yüzde 50'ye kadar indirim uyguluyor. Teknosa Black Friday (Kara Cuma) indirimleri Teknoloji mağazası, Black Friday'de sepette yüzde 50'ye varan indirimler sunuyor. Steam Black Friday (Kara Cuma) indirimleri
Dünyanın en büyük çevrimiçi orjinal oyun satış platformu Steam, Black Friday indirimleriyle birlikte binlerce oyuna indirim uyguluyor. Steam indirimleri 28 Kasım'a kadar sürecek. Karaca Black Friday (Kara Cuma) indirimleri Karaca, internet üzerinden yapılan alışverişlerde tüm indirimlere ek olarak yüzde 15 indirim daha veriyor.

Marks & Spencer Black Friday (Kara Cuma) indirimleri Marks & Spencer, 24-26 Kasım tarihleri arasında tüm alışverişlerde ikinci ürüne yüzde 40 indirim fırsatı sunuyor. Hepsiburada Black Friday (Kara Cuma) indirimleri Online alışveriş sitesi Hepsiburada.com, çeşitli ürünlerde "Perşembeyi cumaya bağlayan gece yarısından itibaren indirimli alışveriş fırsatı veriyor. Forewer New Black Friday (Kara Cuma) indirimleri Avustralyalı giyim markası Forever New, her yıl heyecanla beklenen Black Friday'e özel 24 - 26 Kasım tarihlerinde, forevernew.com.tr üzerinden gerçekleşen tüm alışverişlerde yüzde 25 indirim yapıyor. Beymen Black Friday (Kara Cuma) indirimleri Beymen, Beymen Club’tan yapacağınız her 500 TL’lik alışverişe 150 TL her bin liralık alışverişe 300 TL indirim yapıyor. Mavi Black Friday (Kara Cuma) indirimleri Mavi, mağazalarında geçerli olacak sonbahar-kış ürünlerinde %25 indirim fırsatı sunuyor. Mavi'nin indirimleri ise cuma günü başlıyor.

New Balance Black Friday (Kara Cuma) indirimleri
New Balance, 24 Kasım Cuma günü seçili ürünlere özel yüzde 25 indirim veriyor.
Derimod Black Friday (Kara Cuma) indirimleri
Derimod, 24-25-26 Kasım tarihlerinde, etiketin yarısı fırsatına ek olarak ikinci ürüne yüzde 30 indirim kazandırıyor.

Clinique online mağazasında indirim!
Boyner Black Friday indirimleri
400 TL'lik alışverişe yüzde 25 indirim.
H&M Black Friday indirimleri
Online ve tüm alışverişlerde yüzde 20 indirim. Ücretsiz kargo dahil.
Home store Black Friday indirimleri
Black Friday' e özel yüzde 50 indirim Home Store'da.
Evidea.com'da Black Friday indirimi
Ürünlere sepette ekstra yüzde 20-50 arası indirim.
Elle, Black Friday'e özel seçili ürünlerde yüzde 50 indirim yapiyor.
Penti'de tüm ürünlerde NET %40 Pink Friday indirimi, saat 22.00'da ilk olarak Penti.com'da!

BLACK FRIDAY (KARA CUMA) NEDİR? Black Friday (Kara Cuma), Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıkan bir alışveriş ve indirim günü. ABD'de Şükran Günü'nden sonra gelen ilk cumaya denk gelir. Bu sene bu tarih 23 Kasım'ı 24'üne bağlayan gece oluyor. Bu alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde Black Friday olarak bahsedilmiş. O günde, Philadelphia'da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar yaşanmış. Bu nedenle günün ismi "black" yani kara olarak kalmış. Ancak son yıllarda bu gün, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanıyor. Kara Cuma günü, resmi bir tatil değil ancak California ve bazı eyaletlerde hükümet çalışanlarına "Şükran Günü'nden sonra" adında bir tatil verilmekte.2005 yılından bu yana en yoğun şekilde alışverişin yapıldığı gün olan Black Friday gününde, çoğunlukla markalar stoklarını tükenmeye yaklaşır.

Black Friday gününde 2000'li yıllara kadar sabah 06:00'da açılan mağazalar bu tarihten sonra sabah 04:00 ila 05:00 saatlerinde hizmet vermeye başlıyordu. 2011 yılından sonra bazı mağazalar Black Friday gününde 24 saat hizmet verme kararı aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder