Hex Oyunu Kuralları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 27, 2017

Hex Oyunu Kuralları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Hex Oyunu Kuralları

Genel Açıklama: Onaltılık Hex XL oynamak, Sıcak Patates oynamak gibi birazcık - birbirinize hekzerler atıyorsunuz ve kapandığında sıkışmamaya çalışın. Ancak Sıcak Patates'in aksine, oyunu kim kazanırsa bir sonraki oyun için yasa çıkarabilir. Hex Hex XL, oyunun önceki iki versiyonunu iki ek varyantla birleştirir.

Oyuncular: 3-6 (eğer bahse girerim eğer gerçekten isterse birkaç oyuncu daha sıkabilirsiniz)

Çağlar: 14 yaş ve üstü (daha genç olabilirsiniz, ancak eylemleri okuyup anlamanız gerekir)

Hex Oyunu Kuralları
Hex Oyunu Kuralları

Çalma Süresi: Birinciden sonra durabiliyorsanız, oyun başına 20 ila 30 dakika

Oylama: Kaotik ve komik. Smirk & Dagger Games'in sloganı "oyun arkasında bir arkadaşınızı bıçakladığınızda daha eğlenceli." Diyor.

Kimi Beğenecek? Bu, daha büyük bir grupla birlikte daha iyi bir parti oyunudur ve sadece bir ipucu ipucu ve aşırı ağır olmuştur. Türevlerden biri, oyun sırasında bazı oyunculara saçma kısıtlamalar getirilen Curses'i anımsatıyor. Bir diğeri Kaşıkların (veya müzikal sandalyelerin) oyunu gibidir ve tükenmeden ahşap bir bar kapmayı içerir. Hex Hex XL, çok fazla kahkaha atan hızlı oyunları seviyorsanız çekime değer.

Tema:
Tema burada bir kişi bir hex atarak başlar ve daha sonra tüm diğer oyuncular onu saptırmaya ve diğer oyunculara geçirmeye çalışıyor. Yol boyunca birden çok helikse bölünebilir, onları daha güçlü hale getirir ve kendinizi karşı-hekimlerle savunabilirsiniz. Sonunda birisi oynamak için kartları tükendi ve onaltılık kesildi, onlara bir Ses noktası verildi ve onlara atan oyuncuya veriyor.

Kartların birçoğunda büyüler gibi sesli isimler bulunur ve altın semboller onu biraz daha gizemli ve büyülü yapar. Sanırım belki sihirbazlar büyülerle süsleyen bir grup sihirbaz gibi hissediyor, ancak Harry Potter'ı okumaktan başka bir şeyle gerçekten fazla deneyimim yok. Yine de oldukça eğlenceli.

Puanlama, "Ses" puanlarında yapılır, oyuncular ne olursa olsun Ses kazanır veya kaybeder.

Bileşenleri:
Onaltılı Hex XL şunları içerir:

150 Hex Hex kartları
6 Sesli skor kartları (sert karton puanlama parçaları)
Puanlama için 6 cam boncuk
1 İlk Caster jetonu
28 Hex göstergesi (12 standart, 16 geliştirilmiş)
5 ahşap Hexen Stix
9 Hexen Stix ana güverte kartları
16 Hexen Stix kartları
25 hareketsiz kart
12 adet çift taraflı Vexed / Hexed simgesi

İşaretlerin tümü mukavva kiremit, oldukça ince ve yaklaşık ve inç ya da öylesine çaprazlanmış, ancak sadece etrafından geçip amaçlarına iyi hizmet ediyorlar. Kartlar siyah arka planlar ve üzerlerinde parlak altın sembolleri olan oldukça güzel kalitedir. Her kartın bir adı, sembolü ve ne yaptığı açıklaması vardır. Ahşap çubuklar (varyant için kullanılır) kapmak için iyi bir boyuttadır.

Puanlama parçaları, -20'den 21'e giden uzun bir izi olan küçük karton dikdörtgenlerdir. Her bir oyuncu için puanı izlemek için cam boncuklar bunlar üzerine yerleştirilir. Üzerindeki rakamlar oldukça küçük ve karşılaştırıldığında cam boncuklar (standart boyut cam boncuk çeşitleri) büyük.

Oynanış:
Tüm kurallar Smirk & Dagger web sitesinden indirilebilir, ancak kısa bir özet.
Her oyuncu 5 kartla başlar; bazıları "hemen oyna" der ve hemen etkinleşir. Bunlardan bazıları, bir oyuncuyu herhangi bir nedenle Ses kaybını engelleyen bir Ward kartı gibi tur süresi boyunca (veya tüm oyun boyunca) devam edecek "Daimi Etkiler" 'dir. Krupiyeden ayrılan oyuncu ilk onaltılıyı atacaktır. Toplamda, oyuncuların olduğundan çok daha fazla oynarsın; her oyuncu ilk altı köşeden bir dönüş alır ve en düşük puanı olan oyuncu önce son turda oynar.

Onaltılık, oynatma kartlarıyla "döküldü" ve oynamak için çok çeşitli kartlar var. Temel sapmalar sağa, sola ya da masaya gönderir. Geliştirilmiş sapmalar hex'e eklenir: artırılabilir, daha güçlü hale getirilebilir veya ikiye bölünebilir ve hem sol hem de sağa gönderilebilir veya ona eklenmiş diğer efektler vardır. Bunlardan biri olan Maddening Compulsion kartı, oyuncuları belirli bir yönde hex göndermeye zorlar - başka herhangi bir kart çıkmasına neden olur. Oynanan kartları geçersizleştirebilecek, hekeleri ortadan kaldırabilecek ve Counter Hexes var. Bazı kartlar "Yalnızca Hexed Olarak Oyna" diyor ve Hex çıkarsa iyi veya kötü için oynanması gerekir.

Bir oyuncu bir altıgeni saptıramıyor veya iptal edemiyorsa, o zaman söner ve o oyuncu bir Ses kaybeder ve onlara ses çıkaran oyuncu bir Ses alır. Geliştirilmiş hekimlerden gelen ek etkiler de çözülür. Bütün heksanlar gittiğinde, tur bitti. Herkes tüm kartlarını atar, soldaki anlaşmayı yapar ve bir tur daha başlar.

Oyunun sonucunda en çok Sesli oyuncu kazanır. Ve başka bir tur oynamak istersen, kazanan Yasa Tasarısı'na gelir. "Bir oyun sırasında parmağınızı işaret eden herhangi biri bir Ses kaybeder" veya "Bir turda Hexed olan oyuncular herhangi bir hedefe eşit Ses Kaybine neden olabilir" gibi bir sonraki oyun için etkili olacak yeni bir kural oluşturabilirler oyuncu." Eğer oynamaya devam ederseniz, kurallar takip etmek için çok şey var olana kadar birikir.

Dahil olan iki türev, Hexen Stix ve Vexed.
Hexen Stix kaşık gibi, bir bükülme ile. Oyun öncesinde güverte içine karıştırılan 9 kart vardır ve tahta çubuklar tablonun ortasında bir daire içine yerleştirilir. (Oyuncularınkinden daha az bir çubuk kullanırsınız, en az bir tane siyah ve bir tane beyaz çubuk.) Tablodaki çubukları etkileyen belirli kartlar var ve bazen bir Kepçe kartı görünecektir. Bu olduğunda, herkes bir çubuk tutar. Daha sonra Naught, Ebon ve Bone için talimatları olan bir Hexen Stix kartının üzerine geçersiniz. Sopa almayan oyuncu Naught talimatlarına uyuyor ve diğer oyuncular siyah veya beyaz bir sopa olup olmamasına bağlı olarak Ebon veya Kemik talimatlarını izliyorlar. Bu efektler çözüldükten sonra normal oyun devam eder.

Vexed, sadece birkaç yerine bir tur oynamak istemeniz durumunda, bazı tuhaf yeni kuralları tanıtmanın daha hızlı bir yoludur. Her turda, o turda altı sıraya giren oyuncular bir sonraki tur için "sıkıntı" çekerler. Güverteden bir Vexlenmiş kart çizilir ve tüm oyunculara sesli olarak okunur ve bu berbat olan herkes turdaki kuraldan etkilenir. Bir sonraki turda, bu can sıkıntısı bitti ve yeni altılı oyuncular yeni bir Vexed kartlarla can sıktılar. İşte bazı sıkıntıların bir örneği:

Vay hali: Vexed oyuncular her onlara Hex gönderildiğinde kaderini şaşkına çekmeli veya bir kartı rastgele atmalıdırlar.

Bam: Sıkıntı verici bir oyuncu kartları çalarlar her seferinde güzelleşerek bunu yapmaları ve "BAM!" ya da iki Ses kaybedersiniz.

Endark: Vexlenmiş oyuncular gözlerini kapalı tutmalı, sadece kartları oynamak için açmalı veya diğer oyun eylemlerini yapmamalı veya Seslerini kaybetmelidir.

Babble: Vexed oyuncular sadece "Ba-Zinga!", "Ka-Pwing!", "Sproing!", "Ooh-Fah!" Ve "Nurtz" sözcüklerini söyleyebilir. Oyunu oynamak için kritik olmayan başka kelimeler söylerlerse, bir kartını rastgele atmak zorundadırlar.

Sıkıntıları gidermek için diğer oyuncuların elinde kalır, ancak birçok oyuncunun bir anda sıkıntı çektiği turlarda özellikle aptalca bir oyun yapabilir.

Sonuç:
Hex Hex XL'i, bu yılın başında, En İyi Geleneksel Kart Oyunları'nın birisi olarak Origins Ödülü'ne aday gösterilene kadar duymadım, önceki canlandırmalar 2003'ten beri olsa da. En sevdiğim oydu mu bilmiyorum 2010 yeni kart oyunu, ancak kesinlikle çok hoşuma giden, harika, basit bir oyun. Ciddi stratejik derinlik ve planlama ile bir oyun arıyorsanız, Hex Hex XL muhtemelen sizin için bir oyun değildir. Ancak çabucak oynayan ve masa sohbeti için harika bir şey istiyorsanız, denemenizi öneririm. Ayrıca, oyun oynamaya çalıştığınız ancak yeni bir şeyler öğrenmek için biraz ihtiyatlı olan bu insanlara çizim yapmak iyi bir yöntem olabilir. Bunu bir dahaki odaya koyun, ve tüm bu saçmalamanın ne olduğunu görmek için içeri girmeleri garanti edilir.

Tamam, bir oyun verebileceğim en yüksek övgü: Bir hafta sonu gezisi için bu haftasonu (ya da en azından temel kart setini) paketliyorum. Maker Faire'e gidiyorum ve ardından oyunları seven bazı arkadaşlarımı ziyarete çıkıyorum ve hangi oyunları getireceğine karar vermek her zaman zor. Tahmin edebileceğiniz gibi, tahta oyunları yüklediğinizde bagaj ağırlığının sınırını aşmak oldukça kolaydır (ve tüm ücretli bagaj için ödemeniz bir ayıdır!). Bu yüzden oyun seçimimi hafifçe yapmam ve muhtemelen Hex Hex'i sığdırmak için başka bir oyuna basmam gerekecek. Çok çeşitli izleyiciler ve yaşlar için iyi bir seçim ve bazı arkadaşlarımla paylaşmayı dört gözle bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder