Gebelik Testi Nasıl Yapılır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 26, 2017

Gebelik Testi Nasıl Yapılır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Gebelik Testi Nasıl Yapılır?

Kadınların pek çoğunun hayatındaki en önemli dönemlerinden biridir hamilelik süreci. Onca zorlukla geçecek olan gebelik döneminin nihayetinde bir hayat boyu kendisine evlatlık yapacak dünyalar güzeli yavrusunu alır kucağına yeni anne. İşte yaklaşık 40 haftalık hamilelik serüveni sadece basit bir gebelik testi ile başlar.

Okuduğunuz bu yazımda; gebelik testi nasıl yapılır, Kanda gebelik testi kesin sonuç verir mi, gebelik testi ücretleri, yahut erken hamilelik testi gibi konulara değinirken pek çok farklı çeşidi bulunan gebelik testi konusunda detaylı bilgi vermeye çalışacağım.

Evde Gebelik Testi Nasıl Yapılır?

Gebelik Testi Nasıl Yapılır?
Gebelik Testi Nasıl Yapılır?

Gebelik testi yapmanın en çok kullanılan 2 yöntemi vardır. Aralarından en kolay olanı evde uygulanabilen idrarla hamilelik testidir. Bir diğeri ise sağlık merkezlerinde sonuç alınabilen kan testi ile sonuç alınan gebelik testidir.

Hamileliğin başlamasıyla beraber idrarda hCG hormonu ortaya çıkar. Sağlık birimlerinden makul ücretler karşılığında elde edebileceğiniz gebelik testinin olması gerektiği gibi kullanıldığında %95 e kadar doğru sonuç verdiği tespit edilmiştir. Hamilelik testini alırken testin üzerinde bulunan son kullanma tarihine kesinlikle önem vermeniz icap eder. Aksi halde doğru olmayan sonuç alma ihtimaliniz oldukça yüksektir.

İdrar ile hamilelik testi uygulaması da oldukça kolaydır. Test içinden gelen haznenin içine depoladığınız sıvıyı çubuk üstünde bulunan hazneye (talimatları dikkate alarak) beş-on saniye boyunca alan dışına taşırmadan aktarın ve bekleyin. Bir ila beş dakika sonra sonuç elde edeceksiniz. Dilediğiniz sonuçla karşılaşmanızı temenni ederim.

gebelik

Gebelik Testi Ne Zaman Yapılır?

Gebelik isteyen kadınlar en başta adet dönemlerinde gecikme olup olmadığına bakmalıdırlar. Adet takviminde ötelenme varsa eczaneden basit bir gebelik testi alarak evlerinde gebelik testi yapabilirler. Bunun yanı sıra her zaman doğru sonuç alınabilmesi adına gebelik testi uygulamak için en azından 15 gün aralık bırakmada yarar var.

Evde Gebelik Testi Sonucu Nasıl Öğrenilir?
Üründen ürüne farklılaşıyor olsa da pek çok gebelik testinde çift kımızı çizgi beliriyorsa sonuç sonuç olumludur (yani gebesiniz). Tek kırmızı çizgi beliriyorsa sonuç olumsuz (yani gebelik yok) anlamına gelir. Gebeliğin ilk aylarında düşük hCG düzeyleri sebebiyle çizgilerden birisi açık kırmızı olabilir. Gebelik testi neticesinde ortaya çıkan soluk ikinci çizgi neticesinin pozitif olduğuna işaret eder.

Kan Tahlili İle Gebelik Testi
Sonucunuz bir nedenden dolayı idrar testinde görülmezse yahut ultrasonda hamilelik bulgusuna rastlanamamışsa kan ile gebelik testi yapılabilir. Kanda gebelik tahlilinde B-HCG değerlerine bakılır. Böylelikle hamileliğin olumlu veya olumsuz olduğu konusunda bilgi sahibi olunabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder