CONCOR 10 mg Lak Tablet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 03, 2017

CONCOR 10 mg Lak Tablet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

CONCOR 10 mg Lak Tablet

Endikasyon Bilgisi :
İlacın etken maddesi Bisoprolol fumarat’tır. CONCOR 10 mg Lak Tablet, toplardamar ve atardamarlar üzerinden kan akışını etkileyerek çalışır. Kalbin atım hızını düşürerek, kalbin kan pompalamasını kolaylaştırır. CONCOR, yüksek tansiyon (hipertansiyon) tedavisi; kalbe kan sağlayan damarlarda görülen daralma sonucunda kalbe ulaşan besin ve oksijenin azalmasına bağlı olarak ortaya çıkan kalp hastalıkları (koroner kalp hastalığı) ve kalbi besleyen damarların tıkanması sonucu nöbetler halende gelen şiddetli göğüs ağrısı, baskı hissi ile birllikte nefes almada zorluk ve sıkıntı durumunun da eşlik ettiği klinik durumların (anjina pektoris) tedavisinde kullanılmaktadır.

CONCOR 10 mg Lak Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

Kronik tıkayıcı havayolu hastalığı (KOAH) veya ağır derecede nefes darlığınız varsa ya da kan basıncınız düşükse, ani kalp yetmezliği ve kontrol edilemeyen kalp yetmezliği ataklarınız varsa, özellikle kardiyojenik şok, atriyoventriküler blok ve sinoatrial blok denilen kalp hastalıklarından herhangi birine sahipseniz; CONCOR‘u kullanmayınız.

CONCOR 10 mg Lak Tablet
CONCOR 10 mg Lak Tablet

Eğer kalp yetmezliği, göğüs ağrısı, kalp ritminde yavaşlık, astım, bronşit, amfizem, diyabet, karaciğer ve böbrek yetmezliği, dolaşım problemleri, tiroid bozukluğu gibi rahatsızlıklardan herhangi biri mevcutsa CONCOR‘u kullanmadan önce durumunuzu doktorunuza söyleyiniz.

Eğer herhangi bir ameliyat olma durumunuz varsa, ameliyattan belli bir süre önce bu ilacı tam olarak ne kadar kullandığınızı cerrahınıza bildiriniz.

Tedaviniz sırasında kendinizi iyi hissetmeye başlasanız bile doktorunuzun verdiği kullanma süresini dikkate almalısınız.

İlacın kullanımını öncelikle doktorunuza danışmadan bırakmayınız ya da doz atlaması yapmayınız. Tedaviyi birden kesmek kalbinizle ilgili ciddi problemlere yol açar, rahatsızlığınız daha da kötüleşebilir.

İlacın kullanımının üzerinizde etkisinin olumlu olup olmadığını anlamak için tansiyonunuzu düzenli olarak kontrol ettiriniz..

Oturur ya da yatar pozisyonda iken hızlı bir şekilde kalkmayınız. Hızlı hareket etmek baş dönmesi yapabilir. Düşme ve kazaları önlemek için yavaş ve dikkatlice, bir yere tutunarak doğrulmalısınız ya da kalkmalısınız.

Düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sahiptir. Araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.

Tedaviniz sırasında alkol kullanmayınız. Alkol tansiyonunuzu daha fazla düşürebilir, ilacın olası yan etkilerini daha da artırabilir.

CONCOR, hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır.

CONCOR 10 mg Lak Tablet’in Kullanım Şekli :

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İlacın her dozunu yeterli miktarda su ile birlikte alınız. Sabahları kahvaltıdan önce, kahvaltı sırasında veya kahvaltıdan hemen sonra alınmalıdır.

İlacınızı her gün aynı saatte almaya özen gösteriniz.

İlacın Olası Yan Etkileri:

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Bulantı, kusma, ishal, kabızlık ve mide rahatsızlıkları gibi sindirim sistemi şikayetleri, baş ağrısı, sersemlik, kronik kalp yetmezliği hastalarında kalp atım hızında yavaşlama, tansiyon düşmesi, yorgunluk ve önceden var olan kalp yetmezliğinin kötüleşmesi, el ve ayaklarda üşüme veya uyuşukluk hissi yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Bisoprolol fumarat

İlaç Marka İsmi: CONCOR 10 mg Lak Tablet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder