Çocuğunuz İçin En Güvenli Çizgi Film - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 26, 2017

Çocuğunuz İçin En Güvenli Çizgi Film

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Çocuğunuz İçin En Güvenli Çizgi Film
Çocuğunuzun hep vurdulu kırdılı çizgi film seyretmesinden bıktınız mı? Ya da Amerikan yapımı, ve bizim hayatımızda olmayan konulardan bahseden çizgi filmlerden. Ben 5 yaşındaki ikizlerimin seyrettiği çizgi filmleri seyrederken bunları düşünüyordum. Ama geçen gün bizim çocukların seyrettiği Niloya çizgi filmi gerçekten de çok beğendim.


Niloya, TRT Çocuk’da yayınlanan, Türk yapımı bir çizgi film. Bir Karadeniz köyündeki Karadeniz bir ailenin küçük kızının hikayelerini anlatıyor. Bu çizgi filmin en sevdiğim yanı Türk tipi bir ailede geçiyor. Bir yemek yapan anne, güçlü baba ile yaşayan hep masal anlatan babaanne ve ton ton gri sakallı dede. Niloya’nın bir abisi var Murat adında ve Mete adında da en yakın arkadaşı. Ve çizgi filmin en önemli kahramanlarından biri de Niloya’nın sevgili kaplumbağası Tospik.

Bu çizgi filmdeki karakterler Türk mahallesindeki Türk okuluna gidiyor. 23 Nisan çocuk bayramını kutluyorlar, Türk çocuklarının oynadığı yakar top gibi top oyunlarını oynuyorlar, anneleri kuru fasulye pilav pişiriyor, evlerinde kemençe ve saz, mahallelerinde de davul çalınıyor. Bir Türk ailesinin hayatından kesitleri görebiliyorsunuz.

Çocuğunuz İçin En Güvenli Çizgi Film
Çocuğunuz İçin En Güvenli Çizgi Film

Bu çizgi filmin en iyi özelliklerinden biri de çok öğretici olması. Diş fırçalamanın öneminden, eve gelince ödev yapmanın gerekliliğinden, derslere düzenli çalışmanın, ya da çok geç saate kalmadan uyumanın öneminden bahsediyor. Çocuğunuz eğlenirken, bir yandan da bizim öğretmeye çalıştığımız konuları öğrenecek.

Benim en çok sevdiğim bir diğer yönü de Niloya’nın doğayı ve hayvanları çok sevmesi. Tospik adında bir kaplumbağası var, hep peşinde koşan bir keçisi var. Her bölümde doğa ve tabiat ile ilgili bir konuyu işliyor. Mesala arılar nasıl bal yapar, tavuklar nasıl yumurta yapar, sonbahar ve ilkbaharda ağaçlar nasıl değişir, keçileri çoban nasıl dolaştırır, undan nasıl ekmek yapılır, karıncalar ezilmemelidir saygı gösterilmelidir gibi.

Her bölümde birbirinden öğretici konuların işlendiği bu Türk çizgi filmini gönlünüz rahat çocuğunuza seyrettirebilirsiniz. Özellikle çocuğunuzun Türk aile yapısının özelliklerine uygun konuları öğrenmesini istiyorsanız…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder