CLAVOMED FORT 250 mg/62,50 mg Oral Süspansiyon (şurup) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 02, 2017

CLAVOMED FORT 250 mg/62,50 mg Oral Süspansiyon (şurup)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

CLAVOMED FORT 250 mg/62,50 mg Oral Süspansiyon (şurup)

Endikasyon Bilgisi :
İlacın Etken Maddesi Amoksisilin, Klavulanik Asit’tir. CLAVOMED FORT 250 mg/62,50 mg Oral Süspansiyon İçin Kuru Toz (şurup), vücuttaki bakterilerle savaşarak, bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonların kısa süreli tedavisinde kullanılan bir antibiyotiktir.

CLAVOMED, tekrarlayan bademcik iltihabı, sinüzit, orta kulak iltihabı gibi üst solunum yolu enfeksiyonları; zatürre, akut ve kronik bronşit gibi alt solunum yolu enfeksiyonları ve akciğer enfeksiyonları; deri ve yumuşak doku enfeksiyonları (selülit, hayvan ısırmaları, kıl kökü iltihabı, abse, çıban, yılancık, yara gibi); idrar yolu ve genital bölge enfeksiyonları ve diş ve diş eti enfeksiyonlarının (diş absesi gibi) tedavisinde kullanılmaktadır. Kullanımı çocuklar ve yetişkinler içindir.

CLAVOMED FORT 250 mg/62,50 mg Oral Süspansiyon İçin Kuru Toz Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

CLAVOMED FORT 250 mg/62,50 mg Oral Süspansiyon (şurup)
CLAVOMED FORT 250 mg/62,50 mg Oral Süspansiyon (şurup)

Bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılan antibiyotik bir ilaçtır.

Çocuğunuz, geçmişte penisiline/antibiyotiğe bağlı sarılık veya karaciğer yetmezliği geçirdiyse; CLAVOMED‘ i kullanmayınız.

Çocuğunuzun karaciğer veya böbrek yetmezliği varsa ya da kanın pıhtılaşmasını önleyen herhangi bir ilaç kullanıyorsa veya enfeksiyoz mononükleoz adı verilen bir hastalığı varsa veya böyle bir hastalığı olduğundan şüpheleniliyorsa; kullanmadan önce doktorunuzu çocuğunuzun durumu hakkında bilgilendiriniz.

Doktorunuzun tavsiye ettiği süre boyunca kullanınız. Enfeksiyon tamamen temizlenmeden de iyileşme belirtileri görülebilir. Doktorunuzun önerdiği kullanma süresini dikkate alınız.

Tedavi sırasında çocuğunuzun idrar miktarında bir azalma olduysa; idrar miktarını normale döndürmek için uygun miktarda sıvı almasını sağlayınız.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

CLAVOMED FORT 250 mg/62,50 mg Oral Süspansiyon İçin Kuru Toz’un kullanım Şekli:

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

Toz bulunan ilaç şişesine şişenin çizgisine gelmeyecek şekilde kaynatılmış soğutulmuş su ilave ediniz. Şişenin ağzını kapatıp tozun çözünmesi için çalkalayınız. Daha sonra şişenin içerisine çizgiye gelecek kadar kaynatılmış soğutulmuş su ilave edip yine çalkalayınız. İlacınız içilecek hale gelmiştir. İlacınızı her kullanımdan önce iyice çalkalayınız. Doğru dozda aldığınızdan emin olmak için ilacın kendi doz kabı ile alınız. Yemek kaşığı kullanmayınız.

Mide ve bağırsaklarda oluşturabilecek rahatsızlıkları en aza indirmek için yemek başlangıcında alınması önerilir.

14 günden daha fazla kullanılmamalıdır.

İlacın Olası Yan Etkileri :
Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Bulantı, kusma, hafif ishal, mukozaları ve cildi etkileyen mantar enfeksiyonu yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Amoksisilin, Klavulanik Asit
İlaç Marka İsmi: CLAVOMED FORT 250 mg/62,50 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder