CLASEM 250 mg Oral Süspansiyon için Toz (şurup) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 03, 2017

CLASEM 250 mg Oral Süspansiyon için Toz (şurup)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

CLASEM 250 mg Oral Süspansiyon için Toz (şurup)

Endikasyon Bilgisi :
İlacın Etken Maddesi Sefdinir’dir. CLASEM 250 mg Oral Süspansiyon için Toz (şurup), vücuttaki bakterilerle savaşarak, bir çok farklı türdeki bakteriyel enfeksiyonu tedavi edici bir antibiyotiktir. CLASEM, 13 yaş üzeri ergenler ve yetişkinlerde toplum kökenli zatürre (akciğer iltihabı-pnömoni) ve kronik bronşiti olan hastaların göğüs enfeksiyonlarının tedavisinde; 6 ay ile 12 yaş arası çocuklar, ergenler ve yetişkinlerde, sinüzit (yüz kemiklerinin içindeki hava boşluklarının iltihabı), burun ve sinüs iltihabı, bademcik iltihabı (tonsillit), farenjit (yutak iltihabı), orta kulak iltihabı ve komplike olmayan deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılmaktadır.

CLASEM 250 mg Oral Süspansiyon için Toz Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

CLASEM, vücuttaki bakterilerle savaşarak, bir çok farklı türdeki bakteriyel enfeksiyonu tedavi edici bir antibiyotiktir.

Herhangi bir böbrek hastalığınız varsa veya diyaliz tedavisi görüyorsanız ya da mide veya kolit-kalın bağırsak iltihabı problemleriniz varsa ya da gut tedavisi görüyorsanız; CLASEM‘ i kullanmadan önce doktorunuzu bilgilendiriniz.

CLASEM 250 mg Oral Süspansiyon için Toz (şurup)
CLASEM 250 mg Oral Süspansiyon için Toz (şurup)

Tedaviniz sırasında veya tedavi sonrasında ishal gelişirse, doktorunuza söyleyiniz. Bu durum antibiyotik tedavisini takiben ortaya çıkabilen ve tedavinin durdurulup, özel bir tedaviye başlanılmasını gerektirebilecek, ciddi bir bağırsak iltihaplanmasının belirtisi olabilir.

Tedaviniz sırasında kendinizi iyi hissetseniz bile CLASEM‘ i doktorunuzun önerdiği sürece kullanmanız gerekiyor. Enfeksiyon tamamen temizlenmeden de iyileşme belirtileri görülebilir.

CLASEM’ i , hazımsızlık tedavisinde kullanılan antiasitler ve demir içeren yiyecek veya ilaçlarla aynı anda almayınız. İlacınızı bu ürünlerle birlikte almanız ilacın emilimini azaltabilir. CLASEM‘ i bu ilaçları almadan 2 saat önce veya 2 saat sonra alınız.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

CLASEM 250 mg Oral Süspansiyon için Toz’un kullanım Şekli:

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

Toz bulunan ilaç şişesine, hafifçe vurarak tozun gevşemesini sağlayın. Şişeye işaretli yere kadar kaynatılmış soğutulmuş suyu iki defada ilave ediniz. Suyun ilk yarısını ilave ettikten sonra tozun ıslanması için kuvvetlice çalkalayınız. 5 dakika dinlendirdikten sonra suyun ikinci yarısını ilave edip tekrar kuvvetlice çalkalayınız. İlacınız içilecek hale gelmiştir.

İlacınızı her kullanımdan önce hafifçe çalkalayınız. Doğru dozda aldığınızdan emin olmak için ölçekli kaşık ile alınız. Yemek kaşığı kullanmayınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Bulantı, kusma, ishal ve deride döküntü yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Sefdinir

İlaç Marka İsmi: CLASEM 250 mg Oral Süspansiyon için Toz (şurup)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder