CIPROKABI 400 mg/200 ml I.V. Çözelti 1 Torba - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 03, 2017

CIPROKABI 400 mg/200 ml I.V. Çözelti 1 Torba

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

CIPROKABI 400 mg/200 ml I.V. Çözelti 1 Torba

Endikasyon Bilgisi :
İlacın etken maddesi Siprofloksasin‘dir. CIPROKABI 400 mg/200 ml I.V. Çözelti 1 Torba, vücuttaki bakterilerle savaşarak, bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonları tedavi eden güçlü bir antibiyotiktir. CIPROKABI, solunum yolu enfeksiyonları (sinüzit, orta kulak iltihabı, bronşit, kronik bronşit, zatürre), böbrek ve idrar yolu enfeksiyonları, genital bölge enfeksiyonları, cilt ve yumuşak doku enfeksiyonları, karın içi enfeksiyonları, kemik ve eklem enfeksiyonları, kanda meydana gelen enfeksiyonlar (septisemi), bağışıklık sisteminin zayıflamış olan hastalarda oluşabilecek enfeksiyonların önlenmesi ve tedavisi, bağışıklık sistemi baskılanmış hastaların bağırsak enfeksiyonları ve göz enfeksiyonları tedavisinde kullanılır. Yetişkinlerde ve çocuklarda, solunum yolu ile geçen şarbonun ortaya çıkışını azaltmak ve ilerlemesini yavaşlatmak için de kullanılır. Ayrıca, 1-17 yaş arası çocuklarda komplike idrar yolu enfeksiyonları ve böbrek enfeksiyonlarının 2. ve 3. basamak tedavisinde, kistik fibrozisin P. aentginosa adlı bakteriye bağlı akciğer alevlenmesi tedavisinde kullanılmaktadır.

CIPROKABI 400 mg/200 ml I.V. Çözelti 1 Torba Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

CIPROKABI, vücuttaki bakterilerle savaşarak , bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonları tedavi eden güçlü bir antibiyotiktir.

CIPROKABI 400 mg/200 ml I.V. Çözelti 1 Torba
CIPROKABI 400 mg/200 ml I.V. Çözelti 1 Torba

CIPROKABI ‘nın kullanımı vücutta enfeksiyonlarla savaşan kan hücrelerinin azalmasına sebep olabilir. Bu durum yaralanmalarda daha kolay kanamalara ve etrafınızdaki hasta veya enfeksiyonlu kişilerden daha kolay hastalık kapmanıza sebep olabilir. İlacın kullanımı sırasında kan değerlerinizin çok fazla düşmediğinden emin olabilmek için düzenli aralıklarla kan tahlili yaptırınız.

Tedaviniz sırasında ani bir ağrı, acı, şişlik ve eklemlerinizde hareket zorluğu gibi durumlarla karşılaşırsanız, doktorunuza başvurunuz.

CIPROKABI‘ nı kullanırken, süt ve süt ürünlerini tüketmeyiniz. Bu ürünler tedavinin etkinliğini azaltabilir.

Eğer tizanidin kullanıyorsanız ya da antibiyotik alerjiniz varsa CIPROKABI‘ nı kullanmayınız.

Eğer diyabet (şeker hastalığınız), eklem rahatsızlığı, çizgili kas zayıflığı, daha önce geçirilmiş nöbet, hipokalemi veya uzun QT sendomu rahatsızlığınız var ise CIPROKABI‘ nı kullanmadan önce durumunuz hakkında doktorunuza bilgi veriniz.

İlacın kullanımı sırasında güneş ışınlarına ve yapay UV ışınlarına maruz kalmaktan kaçınınız. CIPROKABI, cildinizi güneş ışınlarına karşı daha hassas hale getirebilir ve güneş yanıklarına sebep olabilir. Dışarı çıkmanız halinde koruyucu giysiler giyiniz.

Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır. Eğer tedaviniz sırasında hamile kalırsanız veya hamilelik şüphesi varsa acilen doktorunuzu haberdar ediniz. Hamilelik döneminde kullanımı, doğmamış bebek için zararlı olabilir. Emzirme döneminde, anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verir.

CIPROKABI 400 mg/200 ml I.V. Çözelti 1 Torba’nın Kullanım Şekli :

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

CIPROKABI, damar yoluyla uygulanır.

İlacın Olası Yan Etkileri

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Mide bulantısı, ishal ve uygulama yerinde reaksiyon yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Siprofloksasin

İlaç Marka İsmi: CIPROKABI 400 mg/200 ml I.V. Çözelti 1 Torba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder