CEFAMED 1 g IM Enj. Çöz. İçin Toz İçeren Flakon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 03, 2017

CEFAMED 1 g IM Enj. Çöz. İçin Toz İçeren Flakon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

CEFAMED 1 g IM Enj. Çöz. İçin Toz İçeren Flakon

Endikasyon Bilgisi :
İlacın Etken Maddesi Seftriakson’dur. CEFAMED 1 g IM Enj. Çöz. İçin Toz İçeren Flakon, vücuttaki bakterilerle savaşarak, bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonları tedavi eden güçlü bir antibiyotiktir. CEFAMED, menenjit (beyin zarı iltihabı), solunum yolu enfeksiyonları özellikle pnömoni (bir tür akciğer enfeksiyonu; kulak-burun-boğaz enfeksiyonları; orta kulak iltihabı, kemik ve eklem enfeksiyonları; kene yoluyla bulaşan bir hastalık olan dissemine Lyme borreliosis’m erken ve geç evrelerinde; deri ve yumuşak doku enfeksiyonları (kıl kökü iltihabı, çıban, apse, yara enfeksiyonu gibi); bağışıklık sistemi bozukluğuna bağlı enfeksiyonlar; böbrek ve idrar yolları enfeksiyonları; cinsel yoldan bulaşan bir enfeksiyon olan gonore (bel soğukluğu) dahil olmak üzere genital enfeksiyonlar; sepsis (bakterilerin kana geçmesi sonucunda ateş ve titremeye neden olan hastalık) tedavisi; ameliyat sonrası oluşabilecek enfeksiyonları önlemede ve karın bölgesi enfeksiyonlarının (karın zarı iltihabı, safra ve mide-barsak sistemi enfeksiyonları) tedavisinde kullanılır.

CEFAMED 1 g IM Enj. Çöz. İçin Toz İçeren Flakon Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

CEFAMED, vücuttaki bakterilerle savaşarak, bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonları tedavi eden güçlü bir antibiyotiktir.

CEFAMED 1 g IM Enj. Çöz. İçin Toz İçeren Flakon
CEFAMED 1 g IM Enj. Çöz. İçin Toz İçeren Flakon

CEFAMED, soğuk algınlığı veya grip gibi virüs enfeksiyonlarını tedavi etmemektedir.

Hastalık belirtileri kaybolduktan sonra en az 2 gün daha kullanılmalıdır.

Eğer karaciğer hastalığınız, böbrek hastalığınız veya diyaliz tedavisi görüyorsanız ya da mide veya kolit-kalın bağırsak iltihabı, herhangi bir kan rahatsızlığı, astım, yetersiz beslenme, safra kesesi problemleriniz var ise veya hamileyseniz ya da bebek emziriyorsanız CEFAMED‘ı kullanmadan önce rahatsızlıklarınız hussunda muhakkak doktorunuzu bilgilendiriniz.

İlacı kullanırken kendinizi iyi hissetseniz bile ilacınızı doktorunuzun önerdiği süre boyunca kullanınız. Enfeksiyon tamamiyle tedavi edilmeden de şikayetlerinizde iyileşme belirtileri görülebilir.

37 haftadan önce doğmuş bebeklerde (prematüre) ve sarılık olan bebeklerde kullanılmaz.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Emzirme döneminde anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

CEFAMED 1 g IM Enj. Çöz. İçin Toz İçeren Flakon’un kullanım Şekli:

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

CEFAMED IM, doktor veya hemşire tarafından kas içine enjeksiyon yoluyla uygulanır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Gevşek dışkılama veya ishal, kendini hasta hissetme yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Seftriakson sodyum

İlaç Marka İsmi: CEFAMED 1 g IM Enj. Çöz. İçin Toz İçeren Flakon

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder