CARDOPAN PLUS 160/12,5 mg Tablet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 03, 2017

CARDOPAN PLUS 160/12,5 mg Tablet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

CARDOPAN PLUS 160/12,5 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi :
İlacın etken maddesi Valsartan, Hidroklorotiyazit’dır. CARDOPAN PLUS 160/12,5 mg Film Tablet, yüksek kan basıncını düşürücü ve idrar söktürücü bir ilaçtır. Kan damarlarını daraltarak tansiyonu yükselten anjiyotensin II adlı maddenin kan damarlarını daraltmasını engeller. Böylece kan damarları genişler ve kan basıncı düşer. İdrar söktürücü etkisiyle de idrar atılımını arttırarak vücuttaki fazla tuz ve su miktarını düşürür. Bu durum, uzun süreli kullanımda kan basıncını düşürmeye ve kontrol altına almaya yardımcı olur. Yüksek tansiyon (yüksek kan basıncı) tedavisinde kullanılır.

CARDOPAN PLUS 160/12,5 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

CARDOPAN PLUS Tablet, yüksek kan basıncını düşürücü ve idrar söktürücü bir ilaçtır.

Eğer şiddetli karaciğer hastalığınız varsa ya da safra yollarında tıkanıklık veya şiddetli böbrek yetmezliğiniz varsa ya da vücudunuz idrar üretmiyorsa; CARDOPAN PLUS Tablet‘i kullanmadan önce doktorunuza rahatsızlıklarınızı söyleyiniz.

CARDOPAN PLUS 160/12,5 mg Tablet
CARDOPAN PLUS 160/12,5 mg Tablet

Eğer potasyum düzeyini arttıran ilaçlar kullanıyorsanız veya kanınızda sodyum, potasyum ya da magnezyum düzeyi düşükse ya da kalsiyum düzeyi yüksekse, ciddi kalp rahatsızlığınız varsa veya kalp krizi geçirdiyseniz, böbrek arter damarınızda daralma varsa veya böbrek nakli geçirdiyseniz, Hiperaldosteronizm (böbrek üstü bezlerinin aşırı çalışması sonucu oluşan hastalık) hastalığınız, böbrek veya karaciğer hastalığınız, diyabetiniz varsa, kanınızdaki ürik asit, kolesterol ya da trigliserit düzeyleri yüksekse, alerjiniz veya astımınız varsa; CARDOPAN PLUS Tablet ‘i kullanmadan önce hastalığınızı ve kullandığınız ilaçları doktorunuza söyleyiniz. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Tedaviniz sırasında görme azalması veya gözlerinizde ağrı oluyorsa; bu belirtiler göz içi basıncın artmasıyla alakalıdır. Doktorunuza başvurunuz.

Kullanımı cildinizi güneşe karşı hassas hale getirebilir. Güneş ışınlarından ve solaryum gibi yapay ultraviyole ışınlardan uzak durunuz.

İlacın kullanımının üzerinizde etkisinin olumlu olup olmadığını anlamak için tansiyonunuzu düzenli olarak kontrol ettiriniz.

Kendinizi iyi hissetmeye başlasanız bile, ilacın kullanımına devam ediniz. Yüksek tansiyon sıklıkla belirti göstermez.

Tedaviniz sırasında alkol almaktan sakınınız. Alkol kan basıncınızın daha da düşmesine, başınızın dönmesine sebep olabilir.

Kullanım nadiren de olsa baş dönmesine sebebiyet verebileceğinden, araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.

CARDOPAN PLUS Tablet, 18 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

Hamilelik döneminde ya da hamile kalmayı planlıyorsanız CARDOPAN PLUS Tablet ‘i kullanmayınız. Eğer ilacın kullanımı sırasında hamile kalırsanız derhal doktorunuza durumu bildirmeli ve kullanımını durdurmalısınız. Gebeliği önlemek için etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanınız. Emzirme döneminde de kullanılmamalıdır.

CARDOPAN PLUS 160/12,5 mg Film Tablet’in Kullanım Şekli :

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

Her tableti bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Aç karnına veya besinlerle birlikte alınabilir.

İlacınızı her gün aynı saatte, tercihen sabahları almanız önerilir.

İlacın Olası Yan Etkileri

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Kanda lipid (yağ) düzeyi artışı, ürik asit düzeyi artışı, kanda magnezyum düzeyi azalması, kanda sodyum düzeyinin normalin altına düşmesi, ereksiyon sağlanamaması ya da sürdürülememesi, baş dönmesi, ayakta dururken baygınlık, hafif bulantı, kusma, iştah azalması ve kurdeşen yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Hidroklorotiyazit, Valsartan

İlaç Marka İsmi: CARDOPAN PLUS 160/12,5 mg Film Tablet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder