CANTAB 4 mg Tablet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 03, 2017

CANTAB 4 mg Tablet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

CANTAB 4 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi :
İlacın etken maddesi Kandesartan’dır. CANTAB 4 mg Tablet, kan damarlarını daraltarak tansiyonu yükselten anjiyotensin II adlı maddenin kan damarlarını daraltmasını engeller. Kan damarlarını gevşeterek ve genişleterek kan basıncını düşürür. Bu da kalbin kan pompalamasını kolaylaştırır, çalışma yükünü azaltır. CANTAB, yetişkinlerde hipertansiyon (yüksek tansiyon, yüksek kan basıncı) tedavisinde ve kalp yetmezliği tedavisinde kullanılmaktadır.

CANTAB 4 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

CANTAB, yetişkinlerde hipertansiyon tedavisinde ve kalp yetmezliği tedavisinde kullanılmaktadır.

Ciddi derecede karaciğer bozukluğunuz veya safra yolları tıkanıklığı varsa; CANTAB‘ ı kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz. Kullanımı sizin için uygun olmayabilir.

CANTAB 4 mg Tablet
CANTAB 4 mg Tablet

Eğer karaciğer, böbrek veya kalp ile ilgili problemleriniz varsa ya da kalp yetmezliğiniz varsa veya daha önce felç geçirdiyseniz, diyalize giriyorsanız ya da yakın zamanda size böbrek nakli yapıldıysa, Hiperaldosteronizm (böbrek üstü bezlerinin aşırı çalışması sonucu oluşan hastalık) hastalığınız varsa, kan basıncınız düşükse, kusuyorsanız, yakın zamanda fazla miktarda kustuysanız veya ishalseniz; CANTAB‘ ı kullanmadan önce doktorunuza durumunuz hakkında bilgi veriniz ve kullandığınız tüm ilaçları söyleyiniz. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Eğer herhangi bir ameliyat olma durumunuz varsa, ameliyattan önce doktorunuza veya diş hekiminize CANTAB‘ ı kullandığınızı söyleyiniz.

Oturur veya yatar durumda iken ayağa kalkarken hızlı hareket etmekten kaçınınız. Hızlı bir şekilde doğrulmak veya ayağa kalkmak baş dönmesine sebep olabilir. Yavaşça ve tutunarak kalkmaya özen gösteriniz.

Kendinizi iyi hissetmeye başlasanız bile, ilacın kullanımına devam ediniz. Yüksek tansiyon sıklıkla belirti göstermez.

CANTAB ‘ ın kullanımının üzerinizde etkisinin olumlu olup olmadığını anlamak için tansiyonunuzu düzenli olarak kontrol ettiriniz.

Tedaviniz sırasında alkol almaktan sakınınız. Alkol kan basıncınızın daha da düşmesine, başınızın dönmesine sebep olabilir.

Kullanımı bazı kişilerde yorgunluk ve sersemliğe sebebiyet verebilir. Eğer sizde de bu yan etkiler varsa; araç ya da makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerden kaçınınız.

CANTAB, 18 yaşından küçük çocuklarda ve ergenlerde kullanılmaz.

Hamilelik döneminde ya da hamile kalmayı planlıyorsanız CANTAB‘ ı kullanmayınız. Eğer ilacın kullanımı sırasında hamile kalırsanız derhal doktorunuza durumu bildirmeli ve kullanımını durdurmalısınız. Gebeliği önlemek için etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanınız. Emzirme döneminde de kullanılmamalıdır.

CANTAB 4 mg Tablet’in Kullanım Şekli :

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Her gün aynı saatte almaya özen gösteriniz.

Genel kullanım dozu günde 1 tablettir.

Tercihen yemeklerle birlikte veya aç karnına alınabilir.

İlacın Olası Yan Etkileri

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Solunum yolu enfeksiyonu, baş ağrısı, baş dönmesi, sersemlik, kan basıncında düşme ve böbrek işlevlerinde azalma yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Kandesartan

İlaç Marka İsmi: CANTAB 4 mg Tablet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder