Bal İle Yapılan Cilt Maskeleri - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 28, 2017

Bal İle Yapılan Cilt Maskeleri

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Bal İle Yapılan Cilt Maskeleri

BAL İLE HANGİ CİLT MASKELERİNİ YAPABİLİRSİNİZ?
Bal ile güzelleşebileceğinizi biliyorsunuz değil mi?

Zinde, güzel ve bakımlı görünme arzunuzu gerçekleştirmenize yardımcı olacak doğal saç, el ve cilt bakım reçeteleri güzelliğin anahtarı işte burada. Sihirli iksirlerin nasıl olduğunu anlatalım sizlere...

Saç bakım maskesi 2 yemek kaşığı çam veya çiçek balını, bir limondan elde edilen suyla karıştırarak oluşturulan maskeyi, kuru saçınıza sürün ve 10 dakika bekletin. Sonra iyice durulayın. Haftada bir kez uygulanan bu doğal maske ile saçlarınızın doğal ve parlak bir görünüm kazandığını göreceksiniz.

Bal İle Yapılan Cilt Maskeleri
Bal İle Yapılan Cilt Maskeleri

EL BAKIM MASKESİ
Sürekli göz ardı ettiğimiz ellerimiz için hazırlanan maskeyi uygulamadan önce ellerinizi ılık bir suda yumuşatın. Ardından ellerinizi zeytinyağı ile karıştırılmış olan bir kaşık balın içinde beş dakika bekletin.

Sonra da zeytinyağı ile ellerinize ve parmaklarınıza iyice masaj yapın. Ellerinizdeki yumuşaklığa inanamayacaksınız.

CİLT BAKIM MASKESİ
Ciddi kaygılar ve yoğun stres altında yoğrulan genel yaşam şekli düşünülecek olursa, cildin yorgun ve yıpranmış görünmesinin tek sebebinin harcanan yıllar olmadığı yadsınamaz bir gerçek olacaktır.

İşte bu koşuşturma içinde kendinize ayıracağınız 10 dakika ile sağlıklı ve pırıl pırıl bir cilde sahip olabilmenin ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız. Bir fincan içinde, bir kaşık balı, bir kaşık limon suyunu ve kıvamın koyuluğunu bozmayacak miktarda sütü karıştırın.

Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze ve boynunuza yaydıktan sonra hafifçe kuruyana kadar bekleyin. Maskeyi nemli bir sünger yardımıyla silerek temizleyin. Balın bıraktığı iz, ışıl ışıl bir cilt olacaktır.

SALATALIK BAL GÖZ BESLEYİCİSİ
4 kullanımlık Malzeme
1 Kaşık. aloe vera jel
2 Kaşık salatalık(soyulmuş,çekirdekleri ayrılmış)
1/2 Kaşık bal
1/2 Kaşık papatya çayı

Uygulama:
Papatyaya kaynar su ilave edin. Soğumaya bırakın. Salatalığı ,bal ve aleo verayı mikserden geçirin . (mikseri en düşük hızda çalıştırın). papatya çayını ilave edin. Yumuşak bir karışım olana kadar karıştırın. Yüzük parmağınızla göz altlarına hafifçe sürün.

Cam bir kaba koyarak üzerini hava almayacakşekilde kapatın. Buzdolabında bir hafta kadar ömrü vardır. Bir hafta boyunca kullanabilirsiniz.

Yararları:
Göz kapağındaki şişlikleri giderir göz çevresine taze bir görünüm kazandırır.

BAL TEMİZLEYİCİ LOSYONU
Malzeme
1/4 fincan bal
1 kaşık sıvı sabun
1/2 finca gliserin(eczanelerden bulunabilir)

Uygulama
Malzemeleri küçük bir kapta iyice karışana kadar karıştırın. Temiz plastik bir kaba alın. Sunger yada pamuklu bir beze döküp bununla yüzünüzü hafifçe ovun ve ılık suyla durulayın.

BAL-VANİLYA BANYO KÖPÜĞÜ
İçindekiler
1 fincan tatlı badem yağı, veya zeytinyağı yada susam yağıda olabilir.
1/2 fincan bal
1/2 fincan sıvı sabun
1 kaşık vanilya extraktı

Uygulama:
Yağı bir kaba koyun ve ve diğer tüm malzemeleri yavaşça karıştırarak katın. Temiz ,kapaklı,plastik bir kaba karışımı aktarın. Kullanmadan önce yavaşça çalkalayın. 4 banyo için yeterli banyo köpüğü elde edilmiştir.

Küvete girmeden önce su akarken yeteri kadar köpüğü küvete ilave edin.

SIKILAŞTIRICI YÜZ MASKESİ :
Malzemeler
1 kaşık bal
1 yumurtanın beyazı
1 kaşık gliserin( eczanelerden bulunabilir)
1/4 fincan un

Uygulama:
Malzemeleri karıştırın hamur olacak kadar unu katın ve hamurla yüzünüzü ve boynunuzu kaplayın. 10 dakika bekletip ılık suyla yıkayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder