At Kestanesi Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları ve Yan Etkileri Nelerdir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 20, 2017

At Kestanesi Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları ve Yan Etkileri Nelerdir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

At Kestanesi Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları ve Yan Etkileri Nelerdir?

At kestanesi, özünde zehir barındırdığı için toplanması ve kullanılması bilinçli kişilerce yapılmalıdır. At kestanesi içeren kremler ve yağlar kan dolaşımı hastalıklarından, cilt problemlerine kadar birçok hastalığa büyük ölçüde kesin çözümler sunar. Konu ile ilgili daha fazlası için yazımızı okuyunuz.


Doğru toplanıp doğru şekilde değerlendirildiğinde oldukça etkili bir bitki olan at kestanesi, verim alınabilecek sağlıklı mucizelerden biridir. Bunun yanında yanlış kullanım sonucunda insan hayatını olumsuz yönde etkilediğinin de altını çizmeden geçmeyelim. 

At kestanesi, modern çağ insanının sorunlarından pek çoğuna çözüm olabilmektedir. Yabani olarak yetişen ve uzun süredir insanlık tarihine hizmet eden at kestanesi aynı zamanda bilinen en eski tıbbi ilaçlar arasında yer almaktadır. 

At Kestanesi Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları ve Yan Etkileri Nelerdir?
At Kestanesi Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları ve Yan Etkileri Nelerdir?

Ağaç Kavunu Nedir? Çeşitleri, Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Başta Anadolu olmak üzere Balkanlar, Çin ve Roma tarihinde at kestanesinin kullanımıyla ilgili pek çok efsaneye ulaşmak mümkündür. Hem olumlu hem de olumsuz duyumların çokça alındığı bitki, doktor onayı alınmadan kullanılmamalıdır. Aksi halde sağlıklı sonuçlar elde etmek oldukça zor olacaktır.

Navigasyon 

1. At Kestanesi Nedir?

2. At Kestanesi Nasıl Kullanılır?

3. At Kestanesinin Faydaları Nelerdir?

At Kestanesinin Cilde Faydaları Nelerdir?

At Kestanesi Kremi Nedir? Ne İşe Yarar?

At Kestanesi Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?

4. At Kestanesinin Yan Etkileri Nelerdir?

5. Konu Hakkında Bilgilendirici Video

6. Sonuç ve Okura Sorular

7. Okur Yorumları

8. Bilgi Alabileceğiniz Diğer Kaynaklar

At Kestanesi Nedir?
Dünyanın pek çok noktasında farklı isimlerle anılan at kestanesi genellikle Hint kestanesi ve Marronnier d’lnde isimleri ile bilinmektedir. Birçok faydası olan bu bitki, bilim dünyasında ise Aesculus Hippocastanum ismiyle anılmaktadır. Atkestanegiller (Sapindaceae) familyasına dahil olan at kestanesi, süs bitkisi olarak yetiştirilen özel bir türdür.

Genellikle peyzaj dekorasyonunda önemli bir noktada olan ağaç aynı zamanda tıp dünyasında ilaç üretimi için de özel olarak yetiştirilmektedir. Beş parmak şeklinde yapraklardan oluşan ağacın iri dikenli top şeklinde meyveleri bulunmaktadır. Aynı isimli meyveler oluşmadan, Nisan ve Temmuz aylarında çiçeklerinin açtığı bilinmektedir. Sonbaharda toplanan at kestanesi meyveleri daha sonra hangi amaçla kullanılacaksa ona göre hazırlanıp işlem görmektedir.

At Kestanesi Nasıl Kullanılır?
At kestanesi, toplayan kişinin bilinçli olması şartıyla kullanabileceği bir meyvedir. Daha önce at kestanesi toplamamış biri için oldukça sakıncalı olduğu unutulmamalıdır. Eğer şimdiye kadar hiç yemediyseniz, yanınızda bilinçli biri ile at kestanesi meyvesini tüketmeniz sizin yararınıza olacaktır. 

At kestanesinin en sık kullanıldığı alan alternatif tıptır. Pek çok hastalığa şifa olması nedeniyle tıp dünyasında ilaç etkeni olarak yer aldığı bilinmektedir. Bunun yanı sıra en az ilaç sanayi kadar kozmetik dünyası tarafından da kullanılan bir meyve olduğu bilinmektedir. At kestanesi cilde faydalı ve oldukça kısa sürede etkili olan bir meyvedir. Bu sebeple kozmetik dünyasında da sıklıkla karşılaşmak mümkün olacaktır.

Evde at kestanesi kullanmak isteyen bireyler önce kestaneleri temizlemeli daha sonra ince ince kıymalıdır. Bir kahve kaşığı kestaneyi, 0,5 litre suyun içinde haşlamaya bırakmalıdır. Haşlanan suda yaklaşık 2 saat dinlendirmeli daha sonra günde 2 kez yemeklerden 1 saat önce tüketmelidir. Haşlama şeklinde kullanım kesinlikle bilen kişiler tarafından uygulanmalıdır.

At Kestanesinin Faydaları Nelerdir?
At kestanesi, romatizma kaynaklı tüm ağrılara iyi gelen bir içeriğe sahiptir. Bu nedenle özellikle yağı veya kremi oldukça yaygın olarak satılmaktadır. Doktorunuz onayladığı takdirde ilaçlarınıza ilave olarak at kestanesinden faydalanmanız mümkündür. Bunun yanı sıra vücudunuzda kas ağrısı, boyun çevresinde tutulma ve eklem rahatsızlıkları mevcut ise at kestanesinden faydalanmanız mümkündür. Grip ve nezle üzerinde oldukça etkili olan at kestanesi, antioksidan özelliğine sahip olduğu için bağışıklık sisteminizin kuvvetlenmesine yardımcı olacaktır.

At Kestanesinin Cilde Faydaları Nelerdir?
At kestanesinin cilt üzerinde kısa sürede etkili olduğu bilinmektedir. Bu etkilerden en çok dikkat çeken ise leke çıkarıcı özelliğidir. Cildinizde güneşten ya da sivilcelerden kaynaklanan lekeleri at kestanesi kremi ya da jeli ile rahatlıkla çözüme ulaştırabilirsiniz. Bununla beraber ciltte zaman zaman görülen aktif sivilcelerin sönmesini sağlayan at kestanesi sivilce iltihaplanmasının da önüne geçmektedir.

Cildinizde oluşan herhangi bir sivilcenin üzerine hafif şekilde uygulamanız da oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Kırmızı kılcal damar belirginliğinden şikayetçi olan kişiler için at kestanesi olumlu sonuç verecektir. Cildinizde renk eşitliği de sağlayan ürün, doğru tüketildiğinde gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olmaktadır.

At Kestanesi Kremi Nedir? Ne İşe Yarar?
At kestanesi meyvesinin işlenmiş, kozmetik ya da ilaç sanayisinde elden geçirilmiş versiyonuna at kestanesi kremi adı verilmektedir. Uzun süredir kullanılan krem, insan cildi ve sağlığı açısından oldukça olumlu etkiler yaratmıştır. Kullanan pek çok insana varis, burkulma, kırık ve eklem ağrısı için oldukça faydalı olmuş bir kremdir. At kestanesi kremi tüm faydalarının yanı sıra regl döneminde ağrı sorunu yaşayan bayanlara da fayda sağlamaktadır. Kremle yapılan masajlar karın ve kasık bölgesinde acı azaltma etkisi göstermektedir.

At Kestanesi Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?
At kestanesinin işlem gördükten sonra damıtılması ile elde edilen yağa at kestanesi yağı ismi verilmektedir. Yağın özellikle kan dolaşımı üzerinde yoğun etkileri olduğu bilinmektedir. Kılcal damarların geçirgenliğini artıran at kestanesi yağı, kan dolaşımını hızlandırdığı için metabolizmanın kendini toparlamasını sağlamaktadır.

Kapari (Gebre Otu) Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları ve Yan Etkileri Nelerdir?
Yağ düzenli kullanıldığı takdirde cilt sorunlarının çözüme ulaşması çok daha kolay olmaktadır. Kısa sürede emilen ve cildin lekelerden aknelere kadar sorunlarının çoğuna çözüm olan at kestanesi yağı aynı zamanda yumuşak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı da mümkün kılmaktadır. Basur tedavisinde kullanılır. At kestanesi yağını pamukla problemli bölgeye sürerek alternatif yöntemle iyileşmeye yardımcı olabilirsiniz.

At Kestanesinin Yan Etkileri Nelerdir?
At kestanesinin bilinçsiz kullanımı kişilerin hayatlarını riske atmalarına neden olabilmektedir. Özünde öldürücü bir zehre sahip olan kestane doğru temizlenmediğinde, zehirden arındırılmadığında geri dönüşü olmayan olumsuzluklara sebebiyet vermektedir. Yapraklarında, meyvesinde, dal kabuklarında, çiçeklerinde ve ham tohumunda zehir bulunmaktadır. Sadece tohumlarının kullanılması önerilir.

Kan dolaşımını hızlandıran at kestanesi, kan incelten ilaçlar kullanan bireyler tarafından kullanılmamalıdır. Kanama sorunu olan, kan hastalığı taşıyan bireylere faydadan daha çok zarar verecektir. Çok fazla tüketilmesi durumunda böbreklere de zararı olan ürünün az miktarda, doktor onaylı kullanılması gerekmektedir. Hamile ve emziren bayanların doktoruna danışmadan kullanması önerilmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder