Araucana Civcivi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 04, 2017

Araucana Civcivi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Araucana Civcivi

Araucana civcivi, mavi yumurtlayan tavukların yumurtalarından çıkan ve mavi yumurtlayan tavuk civcivi denen civcivdir. Araucana civcivleri mavi yumurta üretimi için beslenebilir.

Araucana tavukları ile mavi yeşil yumurta üretmek isteyen üreticiler için civciv zamanı satın alınarak 16-18 haftalık olduğunda araucana yarka haline gelen civcivler ile üretime başlanabilir.

Araucana civcivleri yarka olduktan sonra 20-25. haftanın sonunda mavi yeşil yumurta verecek duruma gelirler. Böylelikle kısa süre bakım sonrası mavi yeşil yumurta üretimine başlayabilirler.

Mavi yumurtlayan tavuk ülkemizde yeni bir sektör olmakla birlikte, herkes tarafından girilmek istenen bir sektördür. Mavi yumurta üretimi yapmak isteyen girişimciler mavi yumurta tavuğu almadan önce piyasa araştırması yapmak ister.

Araucana Civcivi
Araucana Civcivi

Mavi yumurtlayan tavuk fiyatı üreticiden üreticiye değişmekle birlikte ile bu sektöre giriş yapabilirsiniz.

Fiziksel olarak büyük olmayan bir ırk olan Mavi yumurtlayan tavuk ağırlıkları 2 kilogramı bulabilmektedir.

Mavi yumurta üretimi için amerikan menşeili auracana ve ameraucana civcivleri tamamen tek seçimdir. Araucana civcivleri mavi yumurta üretiminde en çok tercih edilen ve beslenen ırklardan bir tanesidir.

Doktorların dahi tavsiye ettiği, astım, alzheimer, kemik gelişimi, enerji desteği gibi birçok konuda faydası bulunan mavi yeşil yumurtalar için üreticiler bu auracana civcivlerini ve ameraucana civcivlerini tercih etmektedir.

Auracana cinsi civcivler amerikan menşeili bir ırk olması nedeniyle ülkemizde oldukça kısıtlı bulunmaktadır. Bu sebeple auracana civcivleri ve auracana tavuklarınnın ürettiği mavi yeşil yumurtalar yüksek fiyatlardan alıcı bulmaktadır.

Auracana tavukları yılda 180-200 adet yumurta verirken, bundan daha verimli olan ameraucana civcivleri yılda 240 adet üretime kadar çıkabilmektedir.

Mavi Yumurtlayan Tavuk Bakımı Nasıl Olmalı? » « Mavi Yumurtlayan Tavuk Fiyatı

araucanaaraucana civciv fiyataraucana civciv fiyatlarıaraucana civciv nediraraucana civciv sahibindenaraucana civciv satışıaraucana civciv üretimiaraucana civcivimavi yumurtlayan civciv fiyatları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder