Arapça bilenlere çok büyük avantaj geliyor - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 01, 2017

Arapça bilenlere çok büyük avantaj geliyor

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Arapça bilenlere çok büyük avantaj geliyor

Arapça bilenlere çok büyük avantaj geliyor. Artık İngilizce, Almanca ve Fransızca ile birlikte Arapça bilenler de aynı kategoride değerlendirilecek. Üzerinde durulan çalışma ile Arapça dili de üniversiteye girişlerde kullanılacak.


ÖSYM ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

YÖK ve ÖSYM’nin dil puanı üzerine yaptığı çalışmalar önümüzdeki günlerde netleşecek. YKS’nin Pazar günü gerçekleştirilecek olan dil oturumuna bir başka dil daha ekleneceği, bu dilin de Arapça olacağı belirtiliyor. Dil sınavına girecek öğrenciler İngilizce, Almanca ve Fransızca testinin yanı sıra Arapça testi ile de karşılaşacak. Çalışmanın birkaç güne netleşip kamuoyuna duyurulacağı belirtiliyor.

Arapça bilenlere çok büyük avantaj geliyor
Arapça bilenlere çok büyük avantaj geliyor

YÖK tarafından açıklanan yeni üniversite giriş sınavı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili detaylar gün geçtikçe netleşiyor. Din eğitimi noktasında eleştirilerin merkezinde olan YKS ile ilgili önümüzdeki günlerde yeni bir gelişme yaşanacak. 

Üniversite giriş sınavlarında dil sınavına girecek olan öğrenciler yıllardır hep İngilizce, Almanca, Fransızca testi ile karşılaşıyordu. 5 puan türü olarak açıklanan YKS’nin Pazar günü gerçekleşecek olan dil sınavına yeni bir dil daha ekleneceği öğrenildi.

ARAPÇAYA DA İNGİLİZCE PUANIYLA GİDİLİYORDU
Üniversite giriş sınavlarının dil puanı ile öğrenci alan bölümleriyle ilgili tartışmalar yeni değil. Yıllardır başta Arapça bölümü ve Arapça öğretmenliği olmak üzere yabancı herhangi bir bölüme gitmek isteyen öğrenciler giriş sınavında İngilizce testini çözmek zorundaydı. Üniversite adayları Arapça bölümüne yerleşmek için İngilizce veya diğer yabancı dil testi sorularını çözüyordu. Yeni düzenleme ile birlikte üniversitelerin Arapça ağırlıklı bölümlerine öğrenciler Arapça testini çözerek yerleşecek.

ÖSYMÜZERİNDE ÇALIŞIYOR
YÖK ve ÖSYM’nin dil puanı üzerine yaptığı çalışmalar önümüzdeki günlerde netleşecek. YKS’nin Pazar günü gerçekleştirilecek olan dil oturumuna bir başka dil daha ekleneceği, bu dilin de Arapça olacağı belirtiliyor. Dil sınavına girecek öğrenciler İngilizce, Almanca ve Fransızca testinin yanı sıra Arapça testi ile de karşılaşacak. Söz konusu çalışmanın birkaç güne netleşip kamuoyuna duyurulacağı belirtiliyor.

DİNİ EĞİTİM KONUSUNDA ELEŞTİRİLER SÜRÜYOR
Her ne kadar dil puan türüne Arapça testi eklenecek olsa da YKS, halen eleştirilerin merkezinde. Din eğitimi ile ilgili yetersizliklerin olduğunun öne sürüldüğü YKS’nın özellikle ilk oturumuna yönelik eleştirileri YÖK, ‘yanlış anlaşılma’ olarak duyurmuştu. Söz konusu ilk oturumda din sorularının farklı bir tarzda öğrencilere yöneltileceği ifade edilse de sınavın ikinci oturumunda din kültürü ve ahlak bilgisi sorularının sadece sözel puan türü isteyen öğrencilere sorulacak olması halen tepki çekiyor. Kaynak Millyt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder