öğretmen performans değerlendirme eylem kararı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 30, 2017

öğretmen performans değerlendirme eylem kararı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

öğretmen performans değerlendirme eylem kararı

Öğretmenlere performans sistemi uygulamasına en sert tepki Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’tan gelmişti. Koncuk tarafından dün yapılan açıklamada sendikal eylem kararı alınabileceği belirtilmiş ve performans sistemine karşı çıkılmıştı.

Türk Eğitim-Sen öğretmen performans değerlendirme eylem kararı

Öğretmenlere performans uygulamasında tepki olarak ilk ciddi adım Türk Eğitim-Sen’den geldi.

 Türk Eğitim-Sen Merkez Yönetim Kurulunun 25/10/2017 tarih ve 156 sayılı kararıyla MEB öğretmen performans sistemi için değerlendirme yapmama kararı alındı.

öğretmen performans değerlendirme eylem kararı
öğretmen performans değerlendirme eylem kararı

KONCUK; BU UYGULAMA OLMAZ

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptığı açıklamada öğretmenlere performans sisteminin kabul edilemez olduğunu vurgulamış, öğretmenleri değerlendirecek bir uygulamanın bu şartlarda olmasının mümkün olmadığını açıklamıştı. Dün yaptığı açıklamada ise Koncuk gerekirse sendika olarak öğretmen performans uygulaması için eylem kararı alırız vurgusu yapmıştı.

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN EYLEM KARARI

Sendika tarafından yapılan yazılı açıklamada MEB personeli öğretmenler için Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından 12 ilde öğretmenlerin performans değerlendirmesi için pilot uygulama yapılacağı hatırlatılırken performans sisteminin öğretmenler arasında çalışma barışını bozacağına değinildi.

Öğretmen performans değerlendirme sistemi için Türk Eğitim-Sen tarafından alınan yönetim kurulu eylem kararı metni;

Türk Eğitim-Sen Karar

Performans değerlendirmesinin Türk milli eğitimine yarardan çok zarar vereceği kanaatine varıldığı belirtilen açıklamada sendika merkez yönetim kurulu tarafından eylem kararı alındığı açıklandı. İlgili karar doğrultusunda Türk Eğitim-Sen üyeleri 2017-2018 eğitim-öğretim yılı süresince öğretmenler için performans değerlendirmesi yapmayacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder