BUTEFIN Krem - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 24, 2017

BUTEFIN Krem

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

BUTEFIN Krem

Endikasyon Bilgisi: İlacın Etken Maddesi Butenafin’dir. BUTEFIN Krem, mantarların cilt üzerinde büyümelerini ve çoğalmalarını engelleyen bir ilaçtır. BUTEFIN, ayak parmak aralarında oluşan mantar hastalığı (tinea pedis); kasıklarda ve koltuk altlarında görülen mantar hastalıkları (tinea kruris); vücut mantarı (tinea corporis); deri üzerinde açık veya daha koyu yamalar şeklinde görülen mantar hastalığı (Tinea versicolor) tedavisinde kullanılır. Kullanımı 12 yaş üstü çocuklar, ergenler ve yetişkinler içindir.

BUTEFIN Krem Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

BUTEFIN, mantarların cilt üzerinde büyümelerini ve çoğalmalarını engelleyen bir ilaçtır.

Ağzınıza, gözünüze temas ettirmeyiniz. Teması halinde bol su ile yıkayınız.

BUTEFIN Krem
BUTEFIN Krem

İlacı uyguladığınız bölgede şiddetli yanma, tahriş, kızarıklık, ağrı veya sızıntı gibi durumlardan herhangi biri görüldüğünde ilacı kullanmayı bırakıp, derhal doktorunuza başvurunuz.

İlacın uygulandığı yerin hava almasını engelleyecek giysiler giymemelisiniz. Bol, gevşek ve pamuklu kıyafetler giyiniz. Tedavi edilen yer ayaklarınız ise pamuklu çorap, sandalet ve hava dolaşımını sağlayabilecek ayakkabılar giyiniz. Genellikle ayaklarınızı kuru tutunuz.

Tedavinin tam olarak başarıya ulaşması için hijyenik şartlara özenle uyulmalıdır. Çamaşırlarınız ( bezler, havlular ve iç çamaşırlar) mümkün olduğunca pamuklu olmalı, hergün değiştirilmeli ve kaynatılmalıdır.

Tedavi sırasında, ciltte tahrişe sebep olabilecek, sert sabunlar, sert şampuanlar, saç boyası, tüy dökücüler ve alkollü cilt ürünleri kullanmaktan kaçınınız.

Tedavi başladıktan sonra 2 hafta içerisinde iyileşme belirtileri görülmez ya da daha da kötüleşirse derhal doktorunuza başvurunuz.

Doktor tarafından teşhis edilmemiş cilt hastalıklarında kullanmayınız.

12 yaşın altındaki çocuklarda kullanmayınız.

Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

BUTEFIN Krem’in kullanım Şekli:

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İlacı uygulayacağız bölgeyi temizleyiniz ve iyice kurulayınız. Parmağınızla ufak miktarda aldığınız ilacı ince bir tabaka halinde ilgili bölgeye yayıp hafif hareketlerle sürünüz. Üzerini hava almayacak şekilde kapatmayınız veya bandajlamayınız. Tedaviden iyi sonuç alabilmeniz için ilacı düzenli şekilde ve yeterli sürede kullanınız.

İlacı uyguladıktan sonra ellerinizi yıkayınız.

Ayak mantarı tedavisinde 7 gün boyunca günde 2 kere veya 4 hafta süre ile günde 1 kez uygulayınız.

Vücut mantarı veya kasık mantarı tedavisinde 2 hafta süre ile günde 1 kez uygulayınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Uygulanan yerde hafif yanma, batma ve kaşıntı yaygın görülen yan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder