B.T. ENEMA 210 ml Lavman - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 24, 2017

B.T. ENEMA 210 ml Lavman

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

B.T. ENEMA 210 ml Lavman

Endikasyon Bilgisi : İlacın Etken Maddesi Sodyum Dihidrojen Fosfat, Disodyum Hidrojen Fosfat’dır. B.T. ENEMA 210 ml Lavman, bağırsaklardaki hacmi ve basıncı artıran müshil etkili bir ilaçtır. 2 ila 5 dakika arasında rektumda CO2 üretimini arttırıp, basıncı yükseltir, böylelikle dışkının su içeriğini ve hacmini arttırarak bağırsakların boşalmasını sağlar.

Geçici kabızlığın giderilmesi veya bağırsak temizliğinin sağlanmasında etkilidir. Ameliyat öncesi, kadın doğum ünitelerinde doğum öncesi, röntgen öncesi ve rektumdan yapılacak muayenelerden önce bağırsakların boşaltılmasında kullanılır. 3- 12 yaş arası çocuklarda 67,5 ml lik doz, yetişkinlerde ve 12 yaş üzeri çocuklarda 135 ml lik veya 210 ml lik dozlar kullanılmalıdır.

B.T. ENEMA 210 ml Lavman Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

Bağırsaklardaki hacmi ve basıncı artıran müshil etkili bir ilaçtır. 2 ila 5 dakika arasında rektumda CO2 üretimini arttırıp, basıncı yükseltir, böylelikle dışkının su içeriğini ve hacmini arttırarak bağırsakların boşalmasını sağlar.

B.T. ENEMA 210 ml Lavman
B.T. ENEMA 210 ml Lavman

3- 12 yaş arası çocuklarda 67,5 ml lik doz, yetişkinlerde ve 12 yaş üzeri çocuklarda 135 ml lik veya 210 ml lik dozlar kullanılmalıdır.

24 saat içerisinde 1 kereden fazla kullanmayınız.

Uygulamanın ardından dışkı atılımı sulu olacağından, su kaybını önlemek için bol sıvı alınmalıdır.

Eğer kalın bağırsağınızda tıkanıklık veya aşırı genişleme varsa ya da anüste veya rektumda daralma, iltihaplı bağırsak hastalığı, rektal kanama, konjestif kalp yetmezliği, apandisit, mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, düşük tuz diyeti yapıyorsanız veya vücudunuzda aşırı su kaybı varsa; kullanmayınız.

Eğer kalp veya böbrek rahatsızlığınız varsa yada kontrol altına alınmamış kan basıncı, herhangi bir elektrolit dengesizlik, karında su toplanması veya kolostomi ameliyatı olmuşsanız ya da rektal ülser veya çatlak şikayetiniz varsa, yaşlı veya güçsüz iseniz; kullanmadan önce doktorunuzu rahatsızlıklarınız hakkında bilgilendiriniz.

İlacı uyguladıktan sonra, tuvaletin yakınlarında bulunmalısınız.

Beslenme problemi olan kişiler doktor tavsiyesi olmadan kullanmamalıdır.

İlacı doktorunuzun önerdiği süre boyunca kullanınız. Doktorunuzun önerdiği süreden fazla kesinlikle kullanmayınız. 14 günden daha uzun süre kullanılmamalıdır.

3 yaşın altındaki çocuklarda kullanmayınız.

Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

B.T. ENEMA 210 ml Lavman’ın kullanım Şekli:

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

Sadece makattan kullanım içindir. Ağızdan almayınız.

2 pozisyonda da uygulayabilirsiniz. 1. pozisyon; Sola yatılır, dizler sağa doğru bükülür. kollar serbestçe salınır. 2. pozisyon: Diz çökülür. Baş aşağı doğru eğilir ve göğüs ileriye doğru götürülür. 2 pozisyondan herhangi birini seçebilirsiniz.

Koruyucu kapağı çıkarınız. Şişeyi dik tutarak parmakla oluklu şişenin kapağını kavrayırıız. Diğer elle koruyucu kapağı yavaşça çekerek çıkarınız. Şişenin ucunu nazikçe rektuma yerleştiriniz. Ucu rektuma yerleştirirken aşırı kuvvet uygulamayınız. Sıvının neredeyse tamamı boşalana kadar şişeyi sıkınız. Ucu rektumdan çıkarınız ve bağırsak boşaltımı başlayana kadar (2-5 dakika) aynı pozisyonu koruyunuz.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

İlacı uygularken rektum bölgesinde kanama olursa derhal ilacın kullanımını durdurup doktorunuza başvurunuz.

Su kaybından dolayı baş dönmesi görülebilir

İlaç Etken Maddesi: Sodyum Dihidrojen Fosfat, Disodyum Hidrojen Fosfat

İlaç Marka İsmi: B.T. ENEMA 210 ml Lavman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder