BRILINTA 90 mg Film Kaplı Tablet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 24, 2017

BRILINTA 90 mg Film Kaplı Tablet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

BRILINTA 90 mg Film Kaplı Tablet

Endikasyon Bilgisi : İlacın etkin maddesi Tikagrelor’dur. BRILINTA 90 mg Film Kaplı Tablet, kalp ve beyindeki hastalıklı kan damarlarında kanın akışkanlığını arttırarak, pıhtı oluşumunu önleyen bir ilaçtır. BRILINTA, trombosit (pıhtılaşma hücreleri) hücrelerini etkiler. Hızlı etki süresi, güçlü etkinliği sayesinde kalp krizi yada geçirilmiş kalp krizinin ardından oluşabilecek kalp krizi tekrarını ve ölüm riskini azaltır. Kalp krizi, inme tedavisinde, kalp krizi, inme tekrarının önlenmesinde ve stabil olmayan anjina (göğüs ağrısı) tedavisinde kullanılır.


BRILINTA 90 mg Film Kaplı Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

BRILINTA, kalp ve beyindeki hastalıklı kan damarlarında kanın akışkanlığını arttırarak, pıhtı oluşumunu önleyen bir ilaçtır. Trombosit (pıhtılaşma hücreleri) hücrelerini etkiler.

BRILINTA 90 mg Film Kaplı Tablet
BRILINTA 90 mg Film Kaplı Tablet

Eğer, yakın zamanda ciddi bir yaralanma veya cerrahi bir müdahale ya da mide veya bağırsak kanaması geçirdiyseniz, kan pıhtılaşmasını etkileyen ilaçlar kullanıyorsanız, kalp atım hızınız anormal şekilde yavaşsa, akciğer hastalığınız varsa ya da solunum zorluğu çekiyorsanız; BRILINTA‘yı kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu anlatınız.

Eğer herhangi bir ameliyat geçirme durumunuz var ise ameliyat zamanı gelmeden önce bu ilacı kullandığınızı doktorunuza söyleyiniz. Doktorunuz bir süreliğine ilacı kullanmanızı durdurabilir.

BRILINTA, 18 yaşın altındaki gençlerde ve çocuklarda kullanılmamalıdır.

Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

BRILINTA 90 mg Film Kaplı Tablet’in Kullanım Şekli :

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Nefes darlığı ve kanda ürik asit seviyesinde yükselme yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Tikagrelor

İlaç Marka İsmi: BRILINTA 90 mg Film Kaplı Tablet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder