BITAZOL 500 mg/3 ml I.V. Ampul - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 24, 2017

BITAZOL 500 mg/3 ml I.V. Ampul

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

BITAZOL 500 mg/3 ml I.V. Ampul

Endikasyon Bilgisi : İlacın Etken Maddesi Ornidazol’dur. BITAZOL 500 mg/3 ml I.V. Ampul, vücuttaki bakteriler ve parazitlerle savaşarak , bakteri ve parazitlerin sebep olduğu enfeksiyonları tedavi eden bir antibiyotiktir. BITAZOL, üreme ve boşaltım sistemi enfeksiyonlarında (trikomoniyaz: kadınlarda vajinada yanma, kaşıntı ve kirli akıntı ile belirgin enfeksiyon ve erkeklerde ise idrar kanalı iltihabı, prostat iltihabı gibi); rahim içi zarı iltihabı; doğum sonrası septisemi; menenjit (beyni saran zarın iltihabı); ameliyat yarası enfeksiyonlarında; karın içinde meydana gelen enfeksiyonlarda (karın zarı iltihaplanması); karaciğer, akciğer, böbrek ve dalak gibi birtakım iç organlarda görülen enfeksiyonlarda ve karın bölgesinde kramplar, karında şişlik, mide bulantısı ve sulu ishal ataklarıyla belirgin bağırsak enfeksiyonu ( Giardia enfeksiyonu) tedavisinde kullanılmakla birlikte özellikle kalın bağırsak ve kadın hastalıkları ile ilgili cerrahi müdahaleler sonrasında oluşabilecek enfeksiyonların önlenmesi için de kullanılmaktadır.

BITAZOL 500 mg/3 ml I.V. Ampul Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

BITAZOL, bakteri ve parazitlerin sebep olduğu enfeksiyonları tedavi eden bir antibiyotiktir.

BITAZOL kullanırken kendinizi iyi hissetseniz bile ilacınızı doktorunuzun önerdiği süre boyunca kullanınız. Enfeksiyon tamamıyla tedavi edilmeden de şikayetlerinizde iyileşme belirtileri görülebilir.

BITAZOL 500 mg/3 ml I.V. Ampul
BITAZOL 500 mg/3 ml I.V. Ampul

Tedavi süresince alkol almaktan kaçınınız. Tedavi bitiminde ilaç alımını bıraktıktan sonra da en az 3 gün süreyle alkol almayınız. Aksi takdirde mide bulantısı, kusma, ciltte kızarıklıklar, hızlı kalp atışları gibi durumlara maruz kalabilirsiniz.

Karaciğer hastalığınız ya ya da epilepsi, MS gibi merkezi sinir sistemi ile ilgili bir hastalığınız varsa BITAZOL‘u kullanmadan önce doktorunuza, durumunuz hakkında bilgi veriniz.

BITAZOL soğuk algınlığı veya grip gibi virüs enfeksiyonlarını tedavi etmemektedir.

Hamilelik ve emzirme dönemlerinde çok gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

BITAZOL 500 mg/3 ml I.V. Ampul’ün kullanım Şekli:

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

Damar içine (intravenöz) uygulanır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Lökopeni (beyaz kan hücreleri sayısının normalin altına düşmesi), tat almada bozukluk, kaşıntı ve cilt reaksiyonu seyrek görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Ornidazol

İlaç Marka İsmi: BITAZOL 500 mg/3 ml I.V. infüzyon için çözelti içeren Ampul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder