BIOSFAR Aerosol İnhalasyon Çözeltisi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 24, 2017

BIOSFAR Aerosol İnhalasyon Çözeltisi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

BIOSFAR Aerosol İnhalasyon Çözeltisi

Endikasyon Bilgisi : İlacın etkin maddesi Beklometazon propiyonat, Formoterol fumarat’ tır. BIOSFAR Aerosol İnhalasyon Çözeltisi, solunumu daha iyi bir hale getirmek için solunum yollarındaki kasları gevşeten, bronşları genişleten ve solunum yollarının iltihabını önleyen bir ilaçtır. Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) nedeniyle solunum güçlüğü yaşayan hastalarda KOAH’nın etkilerini en aza indirir, nefes almayı kolaylaştırır ve bronşların genişlemesini sağlar. Astım hastalarında, düzenli tedavi ile nefes darlığı, hışıltılı solunum ve öksürük gibi astım belirtilerini kontrol altına alır. 

Astım belirtilerinin (nefes darlığı, hışıltılı solunum ve öksürük gibi) kötüleşmesi halinde belirtileri rahatlatır. Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ve astım tedavisinde kullanılır.

BIOSFAR Aerosol İnhalasyon Çözeltisi Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ve astım tedavisinde kullanılır.

Eğer karaciğer veya böbreğinizde herhangi bir hastalığınız varsa ya da şeker hastalığınız, yüksek kan basıncı, yüksek tiroid, böbrek üstü tümörü, düzensiz kalp ritmi veya kalp ile ilgili bir problem yaşıyorsanız ya da kan potasyum seviyesiniz düşükse; kullanmadan önce doktorunuzu durumunuz hakkında bilgilendiriniz.

BIOSFAR Aerosol İnhalasyon Çözeltisi
BIOSFAR Aerosol İnhalasyon Çözeltisi

Eğer herhangi bir ameliyat olma durumunuz varsa veya herhangi bir sebeple vücudunuz uyuşturulacaksa, daha öncesinden doktorunuza bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz. Anesteziden en az 12 saat öncesinden ilacı kullanmayı bırakmanız gerekebilir.

Tüberküloz tedavisi görüyorsanız ya da daha önce tüberküloz geçirdiyseniz; kullanmaya başlamadan önce doktorunuza söyleyiniz.

Tedaviniz sırasında alkol almaktan kaçınınız.

18 yaşın altındaki çocuklarda ve ergenlerde kullanmayınız.

Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

BIOSFAR Aerosol İnhalasyon Çözeltisi’nin Kullanım Şekli :

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

Koruyucu kapağı ağızlıktan çıkarınız. Yavaş ve derin nefes veriniz. Tüpü alt kısmı yukarı bakacak biçimde dikey

halde tutunuz ve ağızlığı dişlerinizin arasına koyunuz ve dudaklarınızı sıkıca kapatınız. Ağzınızdan yavaş ve derin nefes alırken ve aynı anda bir puf aerosol boşaltmak için inhalerin üst kısmına basınız. Nefesinizi mümkün olduğunca uzun tutunuz ve inhaleri ağzınızdan çıkarıp burnunuzdan nefes veriniz.

Her bir puf ilaç alımı için yaklaşık yarım dakika bekleyiniz.

Kullandıktan sonra, koruyucu kapağı kapatınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Baş ağrısı, ses kısıklığı, farenjit belirtileri yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Beklometazon propiyonat, Formoterol fumarat

İlaç Marka İsmi: BIOSFAR Aerosol İnhalasyon Çözeltisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder