BIOMENT BID 625 mg Tablet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 24, 2017

BIOMENT BID 625 mg Tablet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

BIOMENT BID 625 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi : İlacın Etken Maddesi Amoksisilin, Klavulanik Asit’tir. BIOMENT BID 625 mg Tablet, vücuttaki bakterilerle savaşarak, bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonların kısa süreli tedavisinde kullanılan bir antibiyotiktir. BIOMENT, tekrarlayan bademcik iltihabı, sinüzit, orta kulak iltihabı gibi üst solunum yolu enfeksiyonları; zatürre, akut ve kronik bronşit gibi alt solunum yolu enfeksiyonları ve akciğer enfeksiyonları; bakterilerin neden olduğu kalp iç zarı enfeksiyonları; bakteri kaynaklı beyin zarı iltihabı (bakteriyel menenjit); kemik ve eklem enfeksiyonları; bel soğukluğu (gonore), lohusalık humması, düşük sonrası gelişen enfeksiyonlar; karın içi organlarda gelişen enfeksiyonlar; bağ dokusu iltihabı (selülit), deri ve yumuşak doku enfeksiyonları (hayvan ısırmaları, kıl kökü iltihabı, abse, çıban, yılancık, yara gibi); idrar yolu ve genital bölge enfeksiyonları ve diş ve diş eti enfeksiyonlarının (diş absesi gibi) tedavisinde kullanılmaktadır. Kullanımı 12 yaş üzeri çocuklar ve yetişkinler içindir.

BIOMENT BID 625 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

Bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılan antibiyotik bir ilaçtır.

Eğer geçmişte penisiline/antibiyotiğe bağlı karaciğer yetmezliği veya sarılık geçirdiyseniz; BIOMENT‘ i kullanmayınız.

BIOMENT BID 625 mg Tablet
BIOMENT BID 625 mg Tablet

Eğer karaciğer veya böbrek yetmezliğiniz varsa ya da enfeksiyoz mononükleoz adı verilen bir hastalığınız varsa veya böyle bir hastalığınız olduğundan şüpheleniliyorsa; kullanmadan önce doktorunuzu durumunuz hakkında bilgilendiriniz.

Tedaviniz sırasında kendinizi iyi hissetseniz bile ilacı doktorunuzun tavsiye ettiği süre boyunca kullanınız. Enfeksiyon vücudunuzdan tamamen temizlenmeden de iyileşme belirtileri görülebilir.

Kullanımı doğum kontrol haplarının etkisini azaltmaktadır. İstenmeyen bir gebelik olmaması için hormonal olmayan ikinci bir doğum kontrol yöntemi ile korununuz.

•12 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

BIOMENT BID 625 mg Tablet’in kullanım Şekli:

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.

Mide ve bağırsak rahatsızlıkları olasılığını en aza indirmek için yemek başlangıcında alınmalıdır.

Yetişkinler ve 12 yaş üzeri çocuklar için önerilen doz; Hafif ve orta şiddetteki enfeksiyonlarda : Günde iki kez 625 mg tablet; Şiddetli enfeksiyonlarda: Günde iki kez 1000 mg tablet

Diş enfeksiyonlarında doz: Yetişkinler ve 12 yaş üzeri çocuklarda: 5 gün günde iki kez 625 mg tablettir

Tedavi süresi, tedavi gözden geçirilmeksizin 14 günü aşmamalıdır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Bulantı, kusma, hafif ishal, mukozaları ve cildi etkileyen mantar enfeksiyonu yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Amoksisilin, Klavulanik Asit

İlaç Marka İsmi: BIOMENT BID 625 mg Tablet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder