BETAKSIM 500 mg IM/IV Flakon (ampül) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 24, 2017

BETAKSIM 500 mg IM/IV Flakon (ampül)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

BETAKSIM 500 mg IM/IV Flakon (ampül)

Endikasyon Bilgisi : ilacın Etken Maddesi Sefotaksim sodyum’dur. BETAKSIM 500 mg IM/IV Flakon (ampül), vücuttaki bakterilerle savaşarak , bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonları tedavi eden bir antibiyotiktir. BETAKSIM, zatürre ve diğer alt solunum yolu enfeksiyonları, menenjit ve beyin-omurilik ile ilgili enfeksiyonlar, kemik ve eklem enfeksiyonları, karın içinde meydana gelen enfeksiyonlar, deri ve yumuşak doku enfeksiyonları (yara enfeksiyonu, apse, çıban, kıl kökü iltihabı gibi), kadın üreme organları enfeksiyonu, üreme-boşaltım sistemi enfeksiyonları (idrar kesesi iltihabı, böbrek iltihabı gibi), bel soğukluğu, septisemi (kanda enfeksiyon oluşma durumu) tedavisi, kan dolaşımında bakteri bulunması durumu (bakteriyemi) tedavisinde kullanılmaktadır. BETAKSIM , ayrıca mide-bağırsak ameliyatı, üreme ve idrar yolları sistemi ameliyatlarında ve kadın-doğum ameliyatlarında enfeksiyon oluşumunu önlemek için kullanılır.

BETAKSIM 500 mg IM/IV Flakon Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

BETAKSIM, vücuttaki bakterilerle savaşarak , bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonları tedavi eden güçlü bir antibiyotiktir.

BETAKSIM 500 mg IM/IV Flakon (ampül)
BETAKSIM 500 mg IM/IV Flakon (ampül)

Antibiyotik ilaçlara alerjiniz var ise BETAKSIM‘i kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz.

BETAKSIM, soğuk algınlığı veya grip gibi virüs enfeksiyonlarını tedavi etmemektedir.

BETAKSIM‘in kullanımı ishale sebep olabilir. Eğer sulu ve kanlı ishaliniz var ise ilacı kullanmayı bırakıp acilen doktorunuza başvurunuz. Böyle bir durum bağırsak iltihabının belirtisi olabilir ve uygun bir antibiyotik tedavisine başlanmalıdır. Doktorunuz söylemedikçe ishali durdurmak için herhangi bir ilaç kullanmayınız.

Eğer karaciğer hastalığı veya böbrek hastalığınız varsa ya da diyaliz tedavisi görüyorsanız, mide veya kolit-kalın bağırsak iltihabı, şeker hastalığı ve kalp ritm bozukluğunuz var ise BETAKSIM‘i kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu söyleyiniz. BETAKSIM‘in kullanımı sizin için uygun olmayabilir ya da ilacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.

BETAKSIM‘i kullanırken kendinizi iyi hissetseniz bile ilacınızı doktorunuzun önerdiği süre boyunca kullanınız. Enfeksiyon tamamiyle tedavi edilmeden de şikayetlerinizde iyileşme belirtileri görülebilir.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır.

BETAKSIM 500 mg IM/IV Flakon’un kullanım Şekli:

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

BETAKSIM, kas içine veya damar içine uygulanır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Enjeksiyonun uygulandığı bölgede ağrı yaygın görülen yan etkidir.

İlaç Etken Maddesi: Sefotaksim sodyum

İlaç Marka İsmi: BETAKSIM 500 mg IM/IV Flakon

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder