BENZYDEX Gargara - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 24, 2017

BENZYDEX Gargara

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

BENZYDEX Gargara

Endikasyon Bilgisi : İlacın Etken Maddesi Benzidamin hidroklorür‘dür. BENZYDEX Gargara, iltihaba ve ağrıya sebep olan biyolojik etkenleri azaltan, ağrı kesici ve iltihap önleyici bir ilaçtır. BENZYDEX, ağız ve diş eti hastalıkları tedavisi; diş eti iltihabının giderilmesi ve önlenmesi; dil iltihabı; diş çekimi veya ağız bölgesindeki operasyonlardan sonra iyileşmenin hızlanması; ağız hijyeninin sağlanması; protez kullanımından dolayı oluşan ağız içi iltihapları; ; ağız içi yüzeylerinin iltihaplanması; kemoterapi, radyoterapi veya diğer nedenlerden dolayı oluşan ağız içi yüzeyi iltihapları; aft; ağız boşluğu ve boğaz bölgesindeki rahatsızlıkların (boğaz ağrısı, bademcik iltihabı, soluk borusu iltihabı, farenjit gibi) tedavisinde kullanılır.


BENZYDEX Gargara Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

BENZYDEX, ağrı kesici ve iltihap önleyici bir ilaçtır.

Diş ile ilgili operasyonlardan sonra da kullanılabilir.

BENZYDEX Gargara
BENZYDEX Gargara

İlacı uyguladıktan sonra ağzınızda hoş olmayan bir tat oluşabilir. Bu tadı yok etmek için ağzınızı bir başka sıvı ya da su ile çalkalamayınız. Bu durum ilacın etkinliğini azaltır.

Yemekten sonra ve dişlerinizi fırçaladıktan sonra uygulayınız. Seyreltmeden kullanınız. Ağzınızda bir dakika kadar çalkalayınız. Daha sonra tükürünüz, yutmamaya dikkat ediniz. İlacı kullandıktan sonra dişlerinizi fırçalamayınız, bir şey yeyip, içmeyiniz.

Gözlerinize ve kulaklarınıza temasından kaçınınız. Teması halinde bol su ile yıkayınız.

İstenen sonucu almak için doktorunuzun önerdiği kullanma süresini dikkate alınız. Tedaviyi erken bırakmayınız. Doktorunuzun talimatlarına uyunuz.

Tedavi süresi, rahatsızlığın şiddetine göre ortalama 2-7 gün arasındadır; radyasyon mukozitlerinde tedavi, doktor gözetiminde 15-20 gün sürebilir.

Eğer şiddetli karaciğer ya da böbrek hastalığınız varsa; kullanmadan önce doktorunuza durumunuz söyleyiniz.

BENZYDEX, 12 yaşından küçük çocuklarda kullanılmaz

Hamileyseniz veya hamilelik şüphesi varsa ya da bebek emziriyorsanız; kullanmayınız.

BENZYDEX Gargara’nın kullanım Şekli:

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

Seyreltilmeden (sulandırmadan) kullanılmaktadır.

Bir ölçek (15 ml) gargara solüsyonu ile 20-30 saniye ağızda çalkalama velveya gargara yapıldıktan sonra kalan kısım dışarı atılır; yutulmaz. Doktor başka şekilde tavsiye etmediği takdirde, ihtiyaca göre bu işlem genellikle günde 2-3 defa 3-4 saat ara ile tekrarlanır; gerekiyorsa 5 defaya çıkılabilir.

Tedavi süresi, vakasına göre ortalama 2-7 gün arasındadır; radyasyon mukozitlerinde tedavi, doktor gözetiminde 15-20 gün sürebilir.

Eğer proteziniz var ise gargaranızdan bir miktar bardağa dökün. protezlerinizi bir iki dakika bardaktaki gargaranın içinde bırakınız. Ağzınızı da gargara ile çalkaladıktan sonra protezlerinizi bardaktan alıp ağzınıza yerleştirebilirsiniz.

Yemekten sonra ve dişlerinizi fırçaladıktan sonra uygulayınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Tat almada değişiklik, yanma hissi yaygın yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Benzidamin hidroklorür

İlaç Marka İsmi: BENZYDEX Gargara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder