BELOC 5 mg IV Ampul - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 24, 2017

BELOC 5 mg IV Ampul

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

BELOC 5 mg IV Ampul

Endikasyon Bilgisi : İlacın etken maddesi Metoprolol süksinat’tır. BELOC 5 mg IV Ampul, stres hormonlarının kalpteki etkisini azaltarak kalp atım hızının (nabzın) yavaşlamasını sağlar. BELOC Ampul, kalp krizi tedavisinde ve kalp ritmi bozukluklarının önlenmesinde ve tedavisinde kullanılmaktadır.

BELOC 5 mg IV Ampul Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

BELOC Ampul, stres hormonlarının kalpteki etkisini azaltarak kalp atım hızının (nabzın) yavaşlamasını sağlar.

BELOC 5 mg IV Ampul
BELOC 5 mg IV Ampul

Eğer, şiddetli damar hastalığınız veya kalp atışlarınızda yavaşlama varsa ya da kan basıncınız düşükse, BELOC Ampul‘ü kullanmayınız.

Eğer ağır böbrek yetmezliğiniz veya kan dolaşım bozukluğunuz ( kesik kesik topallama) varsa ya da astımınız varsa BELOC Ampul‘ü kullanmadan önce doktorunuza rahatsızlıklarınızı ve kullandığınız ilaçları söyleyiniz.

Eğer herhangi bir ameliyat olma durumu varsa, ameliyattan belli bir süre önce BELOC Ampul‘ü tam olarak ne kadar kullandığınızı cerrahınıza bildiriniz. İlacı kısa bir süreliğine durdurmanız gerekebilir.

Eğer BELOC Ampul‘ü yüksek tansiyon tedavisi için kullanıyorsanız, kendinizi iyi hissetseniz bile kullanmaya devam ediniz. Yüksek tansiyon sıklıkla belirti göstermez.

İlacın kullanımının üzerinizde etkisinin olumlu olup olmadığını anlamak için tansiyonunuzu düzenli olarak kontrol ettiriniz.

BELOC Ampul‘ün kullanımını doktorunuza danışmadan bırakmayınız ve doz atlaması yapmayınız. İlacın alımını aniden durdurmak durumunuzu kötüleştirebilir.

BELOC Ampul‘ü düzenli bir şekilde atlamadan kullanınız. İlacınız tamamen bitmeden doktorunuza tekrar reçete ettirmelisiniz.

BELOC Ampul‘ü kullanımınız sırasında alkol kullanmaktan kaçınınız. Alkol ilacın olası yan etkilerini arttırabilir. Uyuklama, baş dönmesi artar ve tansiyonunuzu daha da düşürebilir.

Yan etki olarak halsizlik ve baş dönmesi oluşabilir. Araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.

Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

BELOC 5 mg IV Ampul’ün Kullanım Şekli :

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

BELOC Ampul, damara yavaş olarak enjeksiyon yoluyla uygulanır.

İlacın Olası Yan Etkileri

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Kalp atışlarında yavaşlama, çarpıntı, ellerde ve ayaklarda soğukluk, baş ağrısı, baş dönmesi, sersemlik, mide bulantısı, kusma, ishal veya kabızlık, karın ağrısı ve halsizlik yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Metoprolol süksinat

İlaç Marka İsmi: BELOC 5 mg IV Ampul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder