BEKLOMIL 100 MCG Nasal Sprey - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 24, 2017

BEKLOMIL 100 MCG Nasal Sprey

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

BEKLOMIL 100 MCG Nasal Sprey

Endikasyon Bilgisi : İlacın etken maddesi Beklometazon dipropiyonat’tır. BEKLOMIL 100 MCG Nasal Sprey, vücutta kızarıklığa, şişliğe ve iltihaba neden olan kimyasalların salınımını ve etkilerini azaltan bir ilaçtır. Solunum yollarında iltihap giderici etkiye sahiptir. BEKLOMIL, 6 yaş ve üzeri çocuklar ve erişkinlerdeki mevsimlere bağlı olan alerjik nezlenin (saman nezlesi) veya yıl boyu süren alerjik nezlenin belirtileri olan burunda tıkanma, kaşıntı, hapşırma, burun tıkanıklığı ve burun akıntısının önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.

BEKLOMIL 100 MCG Nasal Sprey Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

BEKLOMIL, 6 yaş ve üzeri çocuklar ve erişkinlerdeki mevsimlere bağlı olan alerjik nezlenin (saman nezlesi) veya yıl boyu süren alerjik nezlenin belirtileri olan burunda tıkanma, kaşıntı, hapşırma, burun tıkanıklığı ve burun akıntısının önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.

BEKLOMIL 100 MCG Nasal Sprey
BEKLOMIL 100 MCG Nasal Sprey

Yıl boyu devam eden nezle: ev tozu, hayvan tüyü kepeği, kuş tüyü ve belirli gıdalar dahil çeşitli maddelere karşı duyarlılıktan kaynaklanmaktadır. Bu alerjiler burun akıntısı, hapşırık, burun tıkanıklığı veya burun akıntısına sebep olur. BEKLOMIL, burundaki şişliği ve tahrişi azaltarak, hapşırık, burun kaşıntısı, akıntısı ve tıkanıklığını giderir.

Son zamanlarda burun ile ilgili herhangi bir kaza veya ameliyat geçirmiş geçirdiyseniz veya burun içinde yaralar veya ülser, verem (tüberküloz) veya herhangi bir enfeksiyonunuz varsa, bu ilacı kullanmadan önce durumunuzu doktorunuza söyleyiniz. İlacın kullanımı sizin için uygun olmayabilir.

BEKLOMIL‘ i mevsimlere bağlı olan alerjik nezle (saman nezlesi) için kullanıyorsanız, tedaviye polen mevsimi başlamadan önce 2 ila 4 hafta önce başlayınız.

Eğer mevsimlere bağlı olan alerjik nezle (saman nezlesi) ve yıl boyu süren alerjik nezle tedavisinde 3 hafta kullanmanıza rağmen durumunuzda bir iyileşme görülmüyorsa, ilacın kullanımına son veriniz ve doktorunuza başvurunuz.

İlacın kullanımı çocuklarda büyüme hızında yavaşlamaya sebep olabilir. Uzun süreli kullanımlarda çocuğunuzun büyüme ile ilgili kontrollerini aksatmayınız.

Tedaviden iyi sonuç alabilmeniz için, ilacınızı düzenli bir şekilde kullanınız. Birkaç günlük kullanımdan sonra iyileşme belirtileri başlayacaktır.

BEKLOMIL‘ i 6 yaşından küçük çocuklarda kullanmayınız.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

BEKLOMIL 100 MCG Nasal Sprey’in kullanım Şekli:

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

Kullanmadan önce burnunuzu temizleyiniz. Parmağınızla burun deliklerinden birini kapatınız. Başınızı dik tutup pompanın ucunu diğer burun deliğinize sokup tam nefes alırken ilacı bir kere püskürtünüz. Ardından aynı işlemi diğer burun deliğiniz için tekrarlayınız. Yetişkinler ve 6 yaş üzerindeki çocuklar için kullanımı günde 1 kez her burun deliğine iki püskürtmedir. Ayrıca her burun deliğine günde 3 veya 4 kez birer püskürtme

yapılabilir. Ancak günlük toplam doz 4 püskürtmeyi geçmemelidir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Deride döküntü ve kaşınıtı, burun kanaması, burun kuruluğu ve tahrişi yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Beklometazon dipropiyonat

İlaç Marka İsmi: BEKLOMIL 100 MCG Nasal Sprey

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder