BEGOLIN PLUS 75/1 mg Film Tablet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 24, 2017

BEGOLIN PLUS 75/1 mg Film Tablet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

BEGOLIN PLUS 75/1 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi: İlacın Etken Maddesi Pregabalin (75 mg), B12 vitamin (1 mg)’ dir. BEGOLIN PLUS 75/1 mg Film Tablet, hastalık nöbetlerine (epilepsi nöbeti gibi) ve ağrıya sebep olan beyindeki sinir uyartılarını yavaşlatarak, istem dışı kasılmaları durduran ve önleyen bir ilaçtır. BEGOLIN PLUS, B 12 vitamin eksikliği olan hastalarda, istem dışı kasılmaların eşlik ettiği veya etmediği kompleks parsiyel nöbetlerin kontrol altına alınması ve diğer nöbet ilaçları ile birlikte ek tedavi olarak; sinirlerde oluşan hasarların (şeker hastalığı , zona gibi hastalıkların sinirlere verdiği zarar) sebep olduğu sinir ağrılarının (nöropatik ağrılar) tedavisinde ve yaygın anksiyete ( bir çok konu ve sebeplerden dolayı duyulan yaygın, kronik ve uzun süreli endişe, kaygı hali) bozukluğu tedavisinde kullanılır.

BEGOLIN PLUS 75/1 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

BEGOLIN PLUS, B 12 vitamin eksikliği olan hastalarda, istem dışı kasılmaların eşlik ettiği veya etmediği kompleks parsiyel nöbetlerin kontrol altına alınması ve diğer nöbet ilaçları ile birlikte ek tedavi olarak; sinirlerde oluşan hasarların sebep olduğu sinir ağrılarının (nöropatik ağrılar) tedavisinde ve yaygın anksiyete bozukluğu tedavisinde kullanılmaktadır.

BEGOLIN PLUS 75/1 mg Film Tablet
BEGOLIN PLUS 75/1 mg Film Tablet

Eğer şeker hastası iseniz ve BEGOLIN PLUS‘un kullanımıyla kilo aldıysanız, durumu doktorunuzla görüşünüz.

Doktorunuza danışmadan ilacın kullanımını durdurmayınız ve doz miktarını değiştirmeyiniz.

BEGOLIN PLUS, 18 yaşın altındaki çocuk ve gençlerde kullanılmamalıdır.

BEGOLIN PLUS‘u kullanımınız sırasında alkol almaktan kaçınınız. Alkol ilacın olası yan etkilerini daha da artırmaktadır.

BEGOLIN PLUS‘u kullanırken kendine zarar verme ile ilgili düşüncelere sahip olma, davranışlarda ve ruh halinde değişiklikler, panik ataklar, uyku sorunları, alıngan, telaşlı, heyecanlı, sarılgan, huzursuz, agresif, ruhsal ve fiziksel olarak kendini hiperaktif hissetme gibi yeni yada daha da artan rahatsızlıklara sahipseniz derhal doktorunuza başvurunuz.

BEGOLIN PLUS‘u eğer hastalık nöbetleri tedavisi için kullanıyorsanız, durumunuzda iyileşme görülse bile kullanmaya devam ediniz. BEGOLIN PLUS‘un kullanımını doktorunuza danışmadan aniden bırakmayınız.Aksi takdirde nöbetlerde artış olabilir. İlacın kullanımını tamamen bırakmadan önce, yavaş yavaş bırakmanız gerekebilir.

BEGOLIN PLUS‘un kullanımı, uyku hali ve baş dönmesine sebep olabileceğinden; yaşlı hastalar, düşmelere, yaralanmalara ve kazalara karşı dikkatli olmalıdır.

Yanınızda acil durumlar için bu ilacı kullandığınızı belirten kimlik kartı ve bilgilendirme bilekliği taşımalısınız.

Böbrek hastalığınız varsa veya şeker hastasıysanız yada konjestif kalp yetmezliğiniz varsa; BEGOLIN PLUS‘u kullanmadan önce muhakkak doktorunuzu bilgilendiriniz, İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Eğer düzenli olarak diğer uyku verici ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız ( anksiyete ilaçları, depresyon ilaçları, soğuk algınlığı ilaçları, alerji ilaçları, uyku ilaçları, ağrı kesiciler, narkotik ağrı kesiciler gibi) BEGOLIN PLUS‘ u kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz. İlacınızı bu ilaçlarla birlikte kullanmak uyku halini daha da artırabilir.

Tedaviniz sırasında aileniz ya da sizinle ilgilenen kişiler, ruh hali değişiklikleriniz ve belirtileriniz konusunda dikkatli olmalıdırlar.

Düşünce ve reaksiyonlarınızı bozacak yan etkilere sahiptir. Araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.

Hamilelik döneminde ya da hamile kalmayı planlıyorsanız bu ilacı kullanmayınız. Bebekte doğum kusurlarına yol açabilir. Etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanmalısınız. Emzirme döneminde ise doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

BEGOLIN PLUS 75/1 mg Film Tablet‘in Kullanım Şekli :

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İlacın her dozunu bir bardak suda eritiniz ve bekletmeden içiniz.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Baş ağrısı, uyku hali, bulanık görme, ağız kuruluğu, baş dönmesi, iştah artışı, kas ağrısı, güçsüzlük, halsizlik, cinsel istekte azalma, peniste sertleşme bozukluğu, kol ve bacaklarda şişme yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Pregabalin, Vitamin B12

İlaç Marka İsmi: BEGOLIN PLUS 75/1 mg Film Tablet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder