AZELTIN 250 mg Film Tablet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 21, 2017

AZELTIN 250 mg Film Tablet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

AZELTIN 250 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi : İlacın etken maddesi Azitromisin’dir. AZELTIN 250 mg Film Tablet, vücuttaki bakterilerle savaşarak, bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonları tedavi eden bir antibiyotiktir. AZELTIN, sinüzit, bronş iltihabı, zatürre (akciğer dokusunun iltihaplanması) gibi göğüs, boğaz ve burun enfeksiyonları, kulak enfeksiyonları, Streptococcus pyogenes’in sebep olduğu farenjit-tonsillit tedavisinde penisilin alerjisi varlığında, apse veya çıban gibi deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında, Chlamydia adlı organizmanın sebep olduğu cinsel yolla bulaşan hastalıklarda ve rahim- yumurtalık iltihabı tedavisinde kullanılır.

AZELTIN 250 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

AZELTIN 250 mg Film Tablet
AZELTIN 250 mg Film Tablet

AZELTIN, vücuttaki bakterilerle savaşarak, bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonları tedavi eden bir antibiyotiktir.

AZELTIN‘ i almadan önceki ve aldıktan sonraki 2 saat süresince, magnezyum veya alüminyum içeren tabletleri almaktan kaçınınız. Birlikte kullanılmaları halinde ilacın etkinliği azalmaktadır.

Eğer antasitlerle birlikte kullanımı gerekiyorsa, antasitlerden bir saat önce veya 2 saat sonra alınmalıdır.

Eğer ağır böbrek yetmezliği veya karaciğer yetmezliği rahatsızlığınız varsa, AZELTIN‘ i kullanmadan önce doktorunuzu bilgilendiriniz. Bu ilacın kullanımı sizin için uygun olmayabilir.

Eğer karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa, geçmişte veya şu an var olan Uzun QT sendromunuz ya da kalp ritm bozukluğunuz varsa, ilacı kullanmadan önce durumunuzu doktorunuza söyleyiniz.

Tedaviniz sırasında kendinizi iyi hissetmeye başlasanız bile doktorunuzun verdiği kullanma süresini dikkate alınız. Enfeksiyon vücudunuzdan tamamıyla temizlenmeden de hastalık belirtilerinizde iyileşme görülebilir.

AZELTIN, soğuk algınlığı veya grip gibi virüs enfeksiyonlarını tedavi etmemektedir.

İlacın kullanımı ishale sebep olabilir. Tedaviniz sırasında aşırı sulu veya kanlı ishaliniz varsa bu yeni bir enfeksiyon başlangıcının belirtisi olabilir. İshali durdurmak için başka bir ilaç kullanmayınız, derhal doktorunuza başvurup, acil yardım isteyiniz.

Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

AZELTIN 250 mg Film Tablet’in Kullanım Şekli :

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Tercihen yemeklerden 1 saat önce veya yemeklerden 2 saat sonra aç karnına alınabilir.

İlacın Olası Yan Etkileri

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

İshal, karın ağrısı, bulantı ve gaz çok yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Azitromisin

İlaç Marka İsmi: AZELTIN 250 mg Film Tablet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder