ASIVIRAL 400 mg Tablet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 21, 2017

ASIVIRAL 400 mg Tablet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

ASIVIRAL 400 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi : İlacın Etken Maddesi Asiklovir’dir. ASIVIRAL 400 mg Tablet, uçuk virüsünün gelişimini ve yayılımını yavaşlatmak suretiyle vücudun enfeksiyonla savaşmasını sağlar. ASIVIRAL, uçuk virüsünün sebep olduğu genellikle dudakların dış kısımlarında ve burun kenarındaki uçuklar ile genital bölgedeki (cinsel organlardaki) uçuklar, zona (sinir iltihabına bağlı ağrılı bir deri hastalığı) ve su çiçeği de dahil olmak üzere viral enfeksiyonların tedavisi ile AIDS ve kemik iliği naklinden sonra ciddi bağışıklık sistemi yetersizliği olan hastaların tedavisinde kullanılan antiviral bir ilaçtır.

ASIVIRAL 400 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

ASIVIRAL 400 mg Tablet
ASIVIRAL 400 mg Tablet

ASIVIRAL, uçuk virüsünün sebep olduğu deri enfeksiyonları, genital uçuk, zona (sinir iltihabına bağlı ağrılı bir deri hastalığı), su çiçeği tedavisinde ve AIDS ve kemik iliği naklinden sonra ciddi bağışıklık sistemi yetersizliği olan hastaların tedavisinde kullanılır.

Kullanmaya başladıktan hemen sonra iyileşme belirtileri görülebilir. Doktorunuzun reçetede belirttiği kullanma süresini dikkate alınız. Enfeksiyon tamamen temizlenmeden de iyileşmeler görülebilir.

Enfeksiyon belirtileri (kabarma, kaşıntı ve ilgili bölgede karıncalanma hissi) görüldüğünde ASIVIRAL kullanımına olabildiğince çabuk başlanmalıdır.

Uçuk enfeksiyonu bulaşıcı olduğundan enfeksiyonlu bölgeleri diğer kişilere temas ettirmekten kaçınınız. Ayrıca enfeksiyonlu bölgelere dokunduktan sonra gözlerinize dokunmaktan kaçınınız. Enfeksiyonu başka bölgelere ya da diğer kişilere bulaştırmamak için sık sık ellerinizi yıkayınız.Asiklovir

ASIVIRAL‘in kullanımı genital uçukların bulaşmasını engellememektedir. Virüsü partnerinize bulaştırmamak için cinsel ilişkiden kaçınınız ya da prezervatif kullanınız.

Tedaviniz sırasında böbreklerinizin tam anlamıyla çalışması için bol bol su içiniz.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

ASIVIRAL 400 mg Tablet’in kullanım Şekli:

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Yemeklerle birlikte ya da ayrı olarak da alınabilir

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, ishal, kaşıntı, döküntü, yorgunluk, ateş, baş ağrısı veya sersemleme hissi yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Asiklovir

İlaç Marka İsmi: ASIVIRAL 400 mg Tablet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder