AS-TOPIRAM 200 mg Film Tablet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 21, 2017

AS-TOPIRAM 200 mg Film Tablet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

AS-TOPIRAM 200 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi : İlacın etken maddesi Topiramat’tır. AS-TOPIRAM 200 mg Film Tablet, beyindeki sinirler ve kimyasalları etkileyerek epilepsi (sara) nöbetlerini önleyen, antiepileptik bir ilaçtır. Yetişkinlerde ve 2 yaşından büyük çocuklarda sara nöbetlerinin önlenmesi ve yetişkinlerde migren ataklarının önlenmesi için kullanılır.


AS-TOPIRAM 200 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

Beyindeki sinirler ve kimyasalları etkileyerek epilepsi (sara) nöbetlerini önleyen, antiepileptik bir ilaçtır.

AS-TOPIRAM 200 mg Film Tablet
AS-TOPIRAM 200 mg Film Tablet

Sara hastalığındaki nöbetleri önlemek için doktorunuz tarafından tek başına ya da diğer ilaçlara ek olarak reçete edebilir.

Eğer hastalık nöbetlerini önlemek için bu ilacı kullanıyorsanız, durumunuzda iyileşme görülse bile kullanmaya devam ediniz. İlacın alımını durdurmanız halinde nöbetlerde artış olabilir.

Eğer karaciğer hastalığınız veya böbrek hastalığınız (böbrek taşı, diyaliz) varsa ya da solunum fonksiyon bozukluğunuz; göz içi tansiyonunuz; hamileyseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız; duygu durum bozuklukları veya depresyon durumu varsa ya da kan veya vücut sıvılarıyla ilgili bir rahatsızlık geçirdiyseniz bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu anlatınız. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Kullanımı kilo kaybına sebep olabilir. Bu nedenle tedaviniz sırasında kilonuzu düzenli olarak kontrol ettiriniz.

Yanınızda acil durumlar için bu ilacı kullandığınızı belirten kimlik kartı ve bilgilendirme bilekliği taşımalısınız.

Eğer tedaviniz sırasında; endişe, kaygı, telaş, heyecan agresif, hiperaktif hissetme hali, intihar ve kendine zarar verme düşüncesi oluşmuşsa ya da ruh halinde ve davranışlarda değişiklikler gibi yeni ya da kötüleşen durumlarda acil yardım için doktorunuza başvurunuz.

İlacın rahatsızlığınızı iyileştirdiğinden emin olabilmeniz için düzenli olarak kan tahlilleri yaptırmanız gerekmektedir.

Tedaviniz sırasında alkol kullanmayınız. Alkol ilacın olası yan etkilerini ve nöbet riskini artırır.

Kullanımı doğum kontrol haplarının etkisini azaltmaktadır. İstenmeyen bir gebelik olmaması için hormonal olmayan ikinci bir doğum kontrol yöntemi ile korununuz.

Düşünce ve reaksiyonlarınızı bozacak yan etkilere sahiptir. Araç ya da makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Doğmamış bebek için zararlı olabilir. Eğer bebek emziriyorsanız, anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

AS-TOPIRAM 200 mg Film Tablet’in Kullanım Şekli :

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Tercihen yemek esnasında ya da aç karnına alabilirsiniz.

İlacın Olası Yan Etkileri:

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Aşırı duyarlılık, iştah kaybı, burun akıntısı, boğaz ağrısı, bulantı, ishal, kansızlık, böbrek taşı, sık idrara çıkma veya ağrılı idrar yapma, depresyon, ruh halinde ve davranışlarda değişiklikler , güçsüzlük, halsizlik, denge koordinasyon eksikliği, nöbetler, bilinç bulanıklığı, baş dönmesi, uyku hali, sersemlik, bulanık görme ve görme bozukluğu yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Topiramat

İlaç Marka İsmi: AS-TOPIRAM 200 mg Film Tablet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder