AMOKSINA 500 mg Tablet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 21, 2017

AMOKSINA 500 mg Tablet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

AMOKSINA 500 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi : Etken Maddesi Amoksisilin‘ dir. AMOKSINA 500 mg Tablet, vücuttaki bakterilerle savaşarak, bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılan penisilin grubu bir antibiyotiktir. AMOKSINA, bademcik iltihabı, sinüzit, farenjit, orta kulak iltihabı gibi üst solunum yolu enfeksiyonları; akut ve kronik bronşit, zatürre gibi alt solunum yolu enfeksiyonlarında ve akciğer enfeksiyonlarında; bakterilerin sebep olduğu kalp iç zarı enfeksiyonlarında; böbreklerin bakteriyel iltihabı, idrar kesesi iltihabı, idrar yolu iltihabı, prostat iltihabı, kadınlarda yumurtalık kanalları iltihabı, lohusalık humması, enfeksiyona bağlı düşük, bel soğukluğu (gonore), prostat iltihabı gibi idrar yolu ve genital bölge enfeksiyonlarında; karın içi organlarda gelişen enfeksiyonlarda; mide ve oniki parmak bağırsağı ülseri nüksünün önlenmesi için bu hastalığa etkili bir veya iki ilaç ile birlikte yardımcı tedavide; kıl kökü iltihabı, abse (irin kesesi), çıban, yılancık, selülit ve yara enfeksiyonları gibi deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında; tifo ve tifo benzeri ateşler ve diş iltihabı (absesi) gibi diş ve diş eti ile ilgili enfeksiyonlarda kullanılmaktadır.


AMOKSINA 500 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

AMOKSINA, vücuttaki bakterilerle savaşarak, bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılan penisilin grubu bir antibiyotiktir.

AMOKSINA 500 mg Tablet
AMOKSINA 500 mg Tablet

Eğer geçmişte penisiline/antibiyotiğe bağlı sarılık veya karaciğer yetmezliği geçirdiyseniz; AMOKSINA‘ yı kullanmayınız.

AMOKSINA, kan sulandırıcı ilaçlarla veya gut hastalığında kullanılan ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Eğer karaciğer hastalığı veya böbrek hastalığınız varsa ya da enfeksiyoz mononükleoz adı verilen virüs hastalığınız varsa, daha önce antibiyotik kullanımdan kaynaklanan ishal geliştiyse, idrar çıkışında azalma veya kum döküyorsanız; AMOKSINA‘ yı kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu anlatınız.

İlacın kullanımı ishale sebep olabilir. Tedaviniz sırasında aşırı sulu veya kanlı ishaliniz varsa bu yeni bir enfeksiyon başlangıcının belirtisi olabilir. İshali durdurmak için başka bir ilaç kullanmayınız, derhal doktorunuza başvurup, acil yardım isteyiniz.

Tedaviniz sırasında kendinizi iyi hissetseniz bile AMOKSINA‘ yı doktorunuzun tavsiye ettiği süre boyunca kullanınız. Enfeksiyon vücudunuzdan tamamen temizlenmeden de iyileşme belirtileri görülebilir.

Hastalık belirtileriniz geçtikten sonra en az 2 gün daha AMOKSINA’ nın kullanımına devam ediniz.

AMOKSINA’ nın kullanımı doğum kontrol haplarının etkisini azaltmaktadır. İstenmeyen bir gebelik olmaması için hormonal olmayan ikinci bir doğum kontrol yöntemi ile korununuz.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

AMOKSINA 500 mg Tablet’in kullanım Şekli:

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Düzenli aralıklarla (8 saat arayla) ve günün aynı saatlerinde almaya özen gösteriniz.

Aç veya tok karnına alınabilir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Mide bulantısı, ishal, hafif deri döküntüsü yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Amoksisilin

İlaç Marka İsmi: AMOKSINA 500 mg Tablet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder