AKSEF IM/IV 750 mg 1 Flakon - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 21, 2017

AKSEF IM/IV 750 mg 1 Flakon

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

AKSEF IM/IV 750 mg 1 Flakon

Endikasyon Bilgisi : İlacın Etken Maddesi Sefuroksim’dir. AKSEF IM/IV 750 mg Flakon, vücuttaki bakterilerle savaşarak, bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonları tedavi eden güçlü bir antibiyotiktir. AKSEF, menenjit (beyin zarı iltihabı), solunum yolu enfeksiyonları özellikle pnömoni (bir tür akciğer enfeksiyonu; kulak-burun-boğaz enfeksiyonları; orta kulak iltihabı, kemik ve eklem enfeksiyonları; kene yoluyla bulaşan bir hastalık olan dissemine Lyme borreliosis’m erken ve geç evrelerinde; deri ve yumuşak doku enfeksiyonları (kıl kökü iltihabı, çıban, apse, yara enfeksiyonu gibi); bağışıklık sistemi bozukluğuna bağlı enfeksiyonlar; böbrek ve idrar yolları enfeksiyonları; cinsel yoldan bulaşan bir enfeksiyon olan gonore (bel soğukluğu) dahil olmak üzere genital enfeksiyonlar; rahim ve yumurtalık iltihabı; idrar yolu (idrar kesesi-idrar kanalı iltihabı, böbrek iltihabı) enfeksiyonları, sepsis (bakterilerin kana geçmesi sonucunda ateş ve titremeye neden olan hastalık) tedavisi; ameliyat sonrası oluşabilecek enfeksiyonları önlemede ve karın bölgesi enfeksiyonlarının (karın zarı iltihabı gibi) tedavisinde kullanılır.

AKSEF IM/IV 750 mg Flakon Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullan

AKSEF,vücuttaki bakterilerle savaşarak, bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonları tedavi eden güçlü bir antibiyotiktir.

AKSEF IM/IV 750 mg 1 Flakon
AKSEF IM/IV 750 mg 1 Flakon

AKSEF, soğuk algınlığı veya grip gibi virüslerin yol açtığı enfeksiyonları tedavi etmemektedir.

Tedaviniz sırasında kendinizi iyi hissetmeye başlasanız bile doktorunuzun verdiği kullanma süresini dikkate alınız. Enfeksiyon vücudunuzdan tamamıyla temizlenmeden de hastalık belirtilerinizde iyileşme görülebilir.

İlacın kullanımı ishale sebep olabilir. Tedaviniz sırasında aşırı sulu veya kanlı ishaliniz varsa bu yeni bir enfeksiyon başlangıcının belirtisi olabilir. İshali durdurmak için başka bir ilaç kullanmayınız, derhal doktorunuza başvurup, acil yardım isteyiniz.

Eğer karaciğer rahatsızlığı, böbrek rahatsızlığı , kolit-kalın bağırsak iltihabı, yetersiz beslenme, şeker hastalığı rahatsızlığınız var ise bu ilacı kullanmadan önce muhakkak doktorunuzu bilgilendirmeniz gerekmektedir. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Kullanımı baş dönmesine sebep olabilir. Araç ya da makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

AKSEF IM/IV 750 mg Flakon’un kullanım Şekli:

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

Kas içine ya da damar içine uygulanır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Eozinofıli (kanda eozinofil sayısında artış), karaciğer enzimlerinde geçici yükselme, uzun süreli kullanımda mantar (Candida) çoğalması ve enjeksiyon uygulanan yerde geçici ağrı yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Sefuroksim

İlaç Marka İsmi: AKSEF IM/IV 750 mg 1 Flakon

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder