Hazır Ofis Kiralama - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ağustos 09, 2017

Hazır Ofis Kiralama

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Hazır Ofis Kiralama

Artık evde çalışamıyorum. Kitap, gazete bile okuyamıyorum. Websitelerimin bir kısmını parka çektim, bazı domainlerin yenilenme zamanları geçti. Elde kalan birkaç siteyle de ilgilenemiyorum. Aşağıda fotoğrafı olan Tina Fey’den farkım yok. En çok ilgilendiğim bu blog, hesap edin artık. İki seçenek var; hazır ofis kiralama ya da Starbucks’ta kahve havuzuna düşmek.

Hazır Ofis Kiralama

İş fikirlerini yatırımlara dönüştürmenin önündeki en büyük engellerden birisi başlangıç sermayesi yetersizlikleri nedeniyle sabit maliyetlerin karşılanması sorunudur. Tam da bu noktada “Sanal Ofis”ler, girişimcilerin imdadına yetişmektedir. Sanal ofisler sanıldığı kadar sanal mı? Sanal ofis sistemi, bilgi çağının gelişimiyle birlikte ortaya çıkmış, Amerika ve Avrupa’da uzun süredir kullanılan ve henüz farkındalığını ve bilinirliğini kanıtlayamamış olarak görünmesine rağmen ülkemizde de son zamanlarda popülaritesini artıran bir işyeri modeli olarak karşımıza çıkmaktadır. Şehrin en prestijli lokasyonlarında, kullanıcıların hizmetine sunulan, donanımlı, lüks, ulaşım sıkıntısı olmayan ve gereksinim duyulduğu zamanlarda kullanılan çalışma ofisleridir.


Hazır Ofis Kiralama

Özellikle start-up firmaları için bulunmaz fırsat olan bu sistem, girişimcilerin iş fikirlerini geliştirme çağında, işyeri kurulumu ve idamesi ile uğraşmaması, işletmelerin müşterilerini daha lüks ve profesyonel bir ortamda kabul etmeleri, homeoffice olarak çalışanların güven ve imaj açısından bir işyeri adresi göstermesi, şehir dışında faaliyet gösteren işletmelerin şehrin merkezinde bir adresinin olması ve maliyet muhasebesi açısından düşünüldüğünde herkes için uygun olduğu söylenebilir.

Hazır Ofis Kiralama
Sanal ofis hizmeti, kiracı ile kiralayan arasında yapılacak bir hizmet akdiyle başlar. Kullanım amacına uygun olarak çeşitli kirala yöntemleri bulunmakla birlikte, kullanıcılara fiyatına bağlı olarak genellikle ay içerisinde saat cinsinden belli sürelerde kullanma süreleri sunulur. Söz konusu ofislerin en ilgi çekici yanı, resmi bir işyeri adresi olarak gösterilebilmesidir. Kullanıcıya iş görüşmeleri ve toplantıları için uygun alanlar tahsis edilir. Söz konusu süre önceden bildirilmek üzere ay içerisinde istenildiği zaman kullanılabilir. Hizmet akdinde belirtilen aylık kullanım saatinin dolması durumunda, ek ücrete tabi olarak arzu edildiği kadar uzatılabilir.

Hazır Ofis Kiralama
Hazır Ofis Kiralama

Dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise “Sanal Ofis” “Hazır Ofis” ayrımıdır. Yukarıda sayılanlara ek olarak hazır ofis seçeneğinde, kiralamaya konu olan ofisler, klasik işyeri kiralar şekilde, süreye bağlı kalmaksızın kiralanabilmektedir.

Yasal Adres Bildirimi; Şehrin en prestijli lokasyonlarına inşa edilmiş lüks plazalarda resmi adres bildirebilir, iş görüşmelerinizi burada yapabilirsiniz, İletişim Adresleri; Yasal ve iş ile ilgili her türlü yazışmalarınız için, iletişim adresi gösterebilirsiniz, Sekretarya Hizmeti; İşletmeniz adına gelen telefonlar, profesyonel çağrı merkezi birimi personeli aracılığıyla, işletmeniz adına açılır, size yönlendirilir, gerekli notlar alınır, zaman geçirmeksizin size bildirilir, Ofis Malzemeleri Temini; Ofisler her türlü mobilya ve dekorasyonu tamamlanmış ve kullanıma hazır halde hizmetinize sunulur.

Özel Telefon Numarası Hizmeti; İşletmenize özgü bir telefon numarası tahsis edilir, Posta ve Faks Hizmetleri; İşletmeniz adına gelen postalar, kargolar, fakslar muhafaza edilir, tarafınızca arzu edilirse, belirtmiş olduğunuz başka bir adrese gönderilir, elektronik postalarınız ve fakslarınız mail olarak size yönlendirilir, Müşteri ve Ziyaretçi Karşılanması ve Ağırlanması; Ofisinize gelen misafirleriniz siz yokken bile karşılanır, ağırlanır, görüşme ve toplantı esnasında, içecek hizmeti verilir, İnternet Paylaşımı; Kablosuz ağ üzerinden sınırsız olarak internet kullanabilirsiniz, Anlaşmalı Olan Diğer Bölgelerdeki Ofislerin Kullanımı; Önerilecek opsiyonlara göre, bulunduğunuz yere en yakın veya kullanmak istediğiniz bölgedeki ofislerden uygun olan birini kullanabilirsiniz.

Maliyet Muhasebesi; Yukarıda sayılan hizmetlerin parasal boyutları hesap edilip, aynı özelliklere sahip klasik bir ofis kiralama ile karşılaştırıldığında, yüksek uçurumların ortaya çıkacağı rahatlıkla gözlenebilmektedir. Ofis Kurulum ve Teçhizatı; Yeni bir işyerinin çalışmaya hazır hale gelmesi için, birtakım onarımlardan geçmesi ve ofis malzemelerine ihtiyaç duyulur, sanal ofis çözümleri, girişimciyi bu maliyetlere katlanmak durumunda bırakmaz. abit Giderler; Bir işletmeye dair sabit giderlerden olan kira, elektrik, su, doğalgaz, internet, stopaj ve sekreter maaşı, hizmet sözleşmesinde yazılı fiyatın içindedir. Merkezi ve Prestijli Lokasyonlar; Şehrin en prestijli noktalarında bir ofise sahip olunmakla birlikte, hem müşteri ve ziyaretçiler hem de kullanıcı açısından zaman kaybını önler. Yönetim; Klasik ofislerde katlanılması gereken, personel yönetimi, faturaların takibi/ödenmesi gibi zahmetli ve zaman alıcı iş ve işlemlerle uğraş gerektirmez. Zaman Yönetimi; Girişimci işine giden değil işini yapandır. Böylelikle klasik anlayışla işe gitmek yerine işe odaklanmak için, şehrin trafiğine katlanmak zorunda bırakılmaz.

Farklı Şehirlerde İşyeri; Başka bölgelerdeki işlerin takip edilmesi ve ilgili yerde belli bir süre çalışılması gerektiğinde, o yerde işletmeye ait bir çalışma ofisi sunar. İhtiyaç Nispetinde Kiralama; İhtiyaç duyulan süre kadar kiralamaya konu edilebilir. İmaj; Müşteri ve ziyaretçilerin belleğinde, işletme ve sahiplerine karşı duyulan güven ve bakış açısını olumlu yönde etkiler.

İnternet Sitesi Kurulumu ve İş Ağlarına Dahil Olabilme; Anlaşmalı işletmeler vasıtasıyla isteğe bağlı olarak işletmenize ait internet kurulumu ve iş ağlarına dahil olma avantajları sağlar. Sanal ofis çözümleri, zamana ve mekana bağlı kalmadan iş ve fikir üretmek isteyen girişimciler için vazgeçilmezliğini gün geçtikçe arttırmaktadır. Özellikle imalat işlerinin yapılmasının gerekli olmadığı hizmet sektöründeki işlerde veya üretim ile yönetimin ayrı yerlerde olmasının sakınca doğurmadığı işlerde, farklı bir ofis alternatifini değerlendirmeye gerek olmayacağı değerlendirilmektedir.

Tüm gün kahve içen biri olarak Starbucks’ta günü geçirmek sorun olmayabilir. Etrafta gezenleri, white chocolate mocha demeye çalışan tipleri, yanımda oturan sosyalleşme çabasındakileri saymazsam. Ne yapsam diy düşünürken hazır ofis kiralama seçeneğini farkettim. Ofis kiralamak elbette hep akla gelen bir seçenek fakat ben bir firma değilim. Alt tarafı gündemi takip edecek ve günlük en fazla bir tane blog yazısı yazacağım. Gönül ister ki lüks ofis mobilyaları, her istediğinde kahve servisi yapan bir görevli olsun. Ama maalesef böyle bir şans yok. Ofis kirası ayrı bir dert, ofis mobilyaları ayrı bir dert. Hem sonra bunlara gerek de yok. Adamlar hazır ofis diye bir hizmet sunuyor.

Büyük bir mekan içerisinde bölümlenmiş çalışma alanları var. Normalde ofisinizde çok kişi bulunmuyorsa ideal bir çözüm. Hazır ofis size masa, sandalye, internet bağlantısı (bu benim için en önemlisi), çay kahve makinası (ikinci önemli hizmet), telefon bağlantısı sunuyor. Bana sadece laptopu alıp çalışmak kalıyor. Bu kısımlar benimle ilgili değil, çünkü ben çalışırken telefonla bölünmesinden rahatsız oluyorum. Fakat hazır ofis firmalar için önemli bir hizmet sunuyor. Sekreterlik hizmeti! Evet hazır ofis bünyesinde bir sekreter size gelen telefonlara çıkıyor, eğer binadaysanız ofisinize, dışarıdaysanız cep telefonuna yönlendiriyor. Misafiriniz mi geldi, kabul alanınıza buyur ediyor. Hazır ofis sayesinde sekreter maaşından, sigortasından yırttınız.

Önemli bir konu da temizlik. Size özel ofisiniz ve ortak alanlar titizlikle temizleniyor. Evet hazır ofis sizi temizlik görevlisi masrafından da kurtarıyor. Benim en çok dikkatimi çeken konu ise uzun vadeli sözleşmeler yapmak zorunda değilsiniz. Şimdi ofis kiralamaya kalksanız bina için uzun bir kontrat yapmanız gerekecek. Oysa hazır ofis kiralama sizi bu sıkıntıdan kurtarıyor. Olmasını kimse istemez ama hadi ortağınızla anlaşamadınız, yolları ayırmak gerekti. Ofis kirasını kim ödeyecek? Artık böyle bir sıkıntıya gerek yok Avukatlar, tasarımcılar, eğitim firmaları, bilişim firmaları, ticaret firmaları, danışmanlar, online satış siteleri gibi pekçok farklı sektörden firma için hazır ofis kullanmak bir seçenek olarak karşımızda bulunmakta. Benim gibi freelance işler için kullanacaksanız bulunmaz kaftan. Hazır arkadaşın ofisi var diye çat kapı gelen misafir de olmaz, ofiste ne yapıyor diye şüphe de olmaz.

Hazır ofis hizmeti sunan pekçok firma var. Doğrusu fiyatları henüz incelemedim. Eğer yazdığım bu yazı başarılı olursa hazır ofis firmalarının beni bulacağını düşünüyorum. Yok arayan olmazsa zaten başarılı bir blog yazarı değilim ve hazır ofis hizmetine ihtiyacım yok demektir. Bekleyip göreceğiz. Tasarruflu ve verimli çalışma ortamıyla Hazır Ofisiniz şehrin en merkezi ve prestijli adreslerinde sizi bekliyor. İhtiyacınıza özel metrekarelerde çalışma imkanı sunan Hazır Ofislerde siz işinize odaklanırken tüm taleplerinizde deneyimli ekiplerimiz yardımcı olur.

Farklı lokasyondaki seçeneklerden bütçenize uygun olanı tercih edebilir, ekibiniz genişlediği zaman ofisinizi büyütebilirsiniz. Dönemsel çalışmalarınızda ofisinizin yer aldığı Workinton coworking alanlarından dilediğiniz kadar kişi için günlük ya da aylık kullanım seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Yalnız çalışmasınız, Hazır ofis tercih eden diğer işletmeler ve coworking alanını kullanan üyelerle aynı ortamı paylaşırken yeni iş birlikleri kurabilirsiniz. İhtiyacınız doğrultusunda 2 kişiden 250 kişiye kadar olan toplantı odalarından dilediğinizi kiralayarak toplantılarınızı kolaylıkla ve hızlıca organize edebilirsiniz. Aylık 8 saat ücretsiz kullanım hakkınız bittiğinde size özel fiyatlardan faydalanabilirsiniz. Farklı bir yerde işiniz olduğunda, Workinton’un 12 lokasyonda yer alan şubelerini kullanabilir, co working alanında çalışabilirsiniz. Workinton Community’nin bir üyesi olarak iş birlikleri üretebileceğiniz, sosyal kültürel ve keyifli organizasyonlarla her gün gelişen topluluğun bir parçası olursunuz. Networking, gelişim workshopları etkinlikleri fırsatlar ve yeni bilgiler dünyasında verimle ve keyifle çalışırsınız. ffice Station giderek büyüyen bir yapılanma içindeyken siz de bu büyümeye ortak olmak istemez misiniz ? Türkiye’de yeni yeni gelişen ve de git gide daha da ön plana gelen Sanal Ofis, Hazır Ofis ve Hazır Toplantı Salonları konseptlerinde sektördeki öncü ve sürekli gelişen bir firma olan Office Station, müşterilerine; ideal ve modern çalışma ortamları sağlar ve onlara bütün işlemlerini gözlemleyebilecekleri online yönetim paneli hizmeti sunan ilk ve tek markadır.

Hazır ofis konseptinde lokasyon olarak İstanbul Beylikdüzü Avcılar Büyükçekmece Esenyurt ve civarını hedef alan, Sanal ofis konseptinde tüm Türkiye’yi kapsayan ve gelişmiş sunucu alt yapıları ile IP numaralı telefon atama hizmetinin yanında sekreterya hizmeti sunan, Toplantı odası konseptinde ise özellikle Tüyap ve civarı toplantı yapmak isteyen kişilere çok yakın ve teknolojik alt yapı donanımları ile etkileyici mimarisi ile ferah, etkileyici toplantılar, seminerler yapılmasını sağlayan Office Station’ un bir bayisi olabilirsiniz.

Sanal ofis ve sanal sekreterlik kullanımındaki hızlı artış, iş dünyasında yeni bir anlayışın hızla yerleşmekte olduğunun göstergesi… Sanal ofis ve sanal sekreterlik hizmetleri, girişimcilere 'ofisleri varmış' gibi yapma fırsatı yaratıyor. ''Sanal ofis nedir, ne değildir?'' diye merak ediyor ve ''neden olmasın?'' diyorsanız aşağıdaki bilgiler ilginizi çekecektir. Girişimcilere 'ofisleri varmış' gibi yapma fırsatı yaratan sanal ofis hizmetleri, sanal sekreterlik, iletişim adresi hizmeti, resmi adres hizmeti, posta-kargo yönetimi, toplantı odası kiralanması gibi alt hizmet dallarından oluşur. Tanımları ve içerikleri hala çoğumuz için net değil olmayan sanal ofis dünyasına bir adım atalım ve sıkça kullanılan terimler ile başlayalım:

Sanal ofis hizmetlerinin temelde iki ayrı uygulama şekli vardır: Biri ''sanal ofis'' diğeri ise aslında ''hazır ofis'' olarak adlandırılması daha doğru olan ofis kiralama hizmeti… Aralarındaki temel fark, sanal ofis hizmetinde size fiziksel olarak kullanacağınız bir oda ya da alan tahsis edilmemesi; hazır ofis hizmetinde ise kiracısı olduğunuz bir odanızın olmasıdır. Sanal ofis hizmeti, kullanıcılarına kelimenin tam anlamıyla ''ofisleri varmış'' gibi yapma fırsatı yaratır. Evden çalışıyor ya da mesainizi çoğunlukla ofis dışında (seyahatler, şantiye ya da üretim sahaları, müşteri ziyaretleri, toplantılar, tedarikçilerin denetimi) geçiriyorsanız fiziksel bir ofis alanına ihtiyaç duymazsınız. Bunun yanı sıra gelen çağrıların cevapsız kalmaması, profesyonel bir üslupla cevaplanması, gelen posta ve kargoların kaybolmadan size teslimi ise çok önemli ve gereklidir. İşte bu ihtiyaçların karşılanması amacıyla sunulan sanal ofis hizmeti, size profesyonel bir sekreterlik; posta ve kargolarınızın güvenli ellere teslim edilmesi ve siz teslim alana kadar saklanması; kartvizitinizde prestijli bir adres yazma imkanı sunması ve ihtiyaç duyduğunuzda ücretini ödemek şartıyla toplantı odası kullanma fırsatı sunar. Buradaki önemli detay, size verilen verilen adresi, şirket kuruluşunuzda kullanıp kullanamayacağınızdır. Sanal ofis hizmeti veren şirketlerde değişiklik gösteren bu konu ve diğer alt hizmetlerin detaylarını sorgulamanız ileride sizi zor durumda bırakmaması açısından önemlidir.

Sanal ofis hizmeti olarak bilinse de ''hazır ofis'' olarak adlandırılması daha doğru olan alternatif ise ofis alanının fiziksel olarak kullanımınıza açıldığı uygulamalardır. ''Büyük bir ofisi birden fazla kiracı ile paylaşıyor olmanız'' şeklinde tanımlanabilecek hizmet tipidir. İhtiyaç duyduğunuz büyüklükte bir ofis odasını, mobilyaları ile kiralıyor ve güvenlik, temizlik, internet, elektrik, su gibi maliyetleri diğer kiracılarla paylaşıyor olmaktan ibarettir. Hizmet aldığınız şirket, size tek bir fatura keserken ofis maliyetleri, kiranızla birlikte hizmet bedelinin içine yedirilmiş olur. Hazır ofislerde ücretlendirme, hizmet paketindeki bileşenlere göre değişiklik gösterir. Sekreterlik hizmeti, toplantı odası kullanım imkanı ve süresi gibi alt hizmetlerin detaylarını sormak hizmeti daha iyi anlamak ve doğru kıyaslama için gereklidir. Desktech Sanal Sekreterlik ve Ofis Çözümleri, bu hizmetlerin biri ya da bir kaçını profesyonel bir yönetim ve iş ortaklığı anlayışı içerisinde sunarken ''ihtiyacın kadar kullan, kullandığın kadar öde'' alternatifleri ile kısıtlı bütçelerle hareket etmekte olan firmalara da nefes alma imkanı sağlar. Desktech Kurucu Ortağı Güzin Muratoğlu verdikleri hizmetin çıkış noktasını şöyle tanımlar: ''İş'' gittiğiniz yer değildir. ''İş'' uğruna çaba gösterdiğiniz, başarmak istediğinizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder