Survivor 2017 Serhat Akın Kimdir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 29, 2017

Survivor 2017 Serhat Akın Kimdir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Survivor 2017 Serhat Akın Kimdir?
Survivor 2017 kadrosunda yer alan sporculardan biri olan Serhat Akın, Almanya’da başladığı futbol hayatını Türkiye’de sürdürmüştü. Fenerbahçe döneminde altın çağını yaşayan futbolcu, milli takıma seçilerek önemli maçlarda görev almıştı. Kariyerinde Köln ve Anderlecht gibi kulüpler de bulunan Serhat Akın, ülkemizde Fenerbahçe dışında Kocaelispor, Turgutluspor ve Altay’da da futbol oynadı. Doğduğu ülke olan Almanya’ya geri döndü ve aktif futbol hayatını 35 yaşında noktaladı. 2008 yılı sonrasında yaşadığı ağır sakatlıklar nedeniyle ilk yıllarındaki formunu tekrar yakalayamadı. Acun Medya tarafından Survivor 2017’ye davet edilen milli futbolcu, Survior 2017’nin hırsıyla dikkat çeken yarışmacılardan biridir. Peki, Survivor 2017 Serhat Akın kimdir?

Serhat Akın’ın Yaşamı ve Futbolculuk Kariyeri
Serhat Akın, 5 Haziran 1981 yılında Almanya’nın Bretten kentinde dünyaya geldi. Gurbetçi bir ailenin çocuğu olan Akın’ın babası aslen Erzincanlıdır. İlk ve ortaöğrenimini Bretten’de tamamlayan Serhat Akın’ın futbola karşı büyük bir tutkusu bulunuyordu, bu anlamda küçük yaşlardan itibaren futbol oynamaya başladı. Ailesinin de desteğiyle henüz 10 yaşındayken Karlsruher FC altyapısına girdi. Almanların futbol anlayışı disipline dayalı olduğu için Karlsruher FC takımında aldığı futbol eğitimi Serhat’ı oyun anlamında geliştirdi. Yıldız ve genç takımlarıyla sahaya çıktığı maçlarda birçok gol attı, asist yaptı. Hücum hattındaki bitirici gol vuruşları, göze hoş gelen estetik hareketleri, rahat adam eksiltmesi, hızlı top sürmesi gibi özellikleri sayesinde Karlsruher FC A takımına kadar yükseldi. Milli forma ile ilk tanışması 1999 yılında oldu. Türkiye U-17 ve U-18 milli takımlarıyla karşılaşmalara çıktı, özellikle oynadığı 3 U-18 maçında 4 gol atması Serhat’ı birden bire büyük takımların radarına soktu.

Serhat Akın
2000 yılında Serhat Akın için Karlsruher FC ve Fenerbahçe takımları arasında transfer görüşmelerine başlandı. Transfer görüşmelerinin olumlu geçmesiyle birlikte Serhat Akın’ın Fenerbahçe’ye transferi tamamlandı. Serhat Akın, Fenerbahçe’deki ilk sezonunda herkesi kendine hayran bırakmayı başardı. Henüz 20 yaşında olmasına rağmen saha içinde büyük bir olgunlukla mücadele ediyordu, bu başarısı ile kısa sürede Fenerbahçe taraftarının sevgilisi olmayı başardı. 2000-2001 sezonunda Fenerbahçe adına çıktığı 30 maçta 14 gol attı ve takımının sezon sonu şampiyon olmasında büyük rol oynadı. Takımındaki başarısı onu U-21 mili takımında taşıdı. 2000-2002 yılları arasında oynadığı 22 maçta 12 gol kaydetti. Serhat Akın, kariyerinin en iyi sezonunu bir sonraki yıl geçirdi. 2001-2002 sezonunda Fenerbahçe formasıyla çıktığı 39 maçta 18 gol attı, ancak Serhat Akın’ın gösterdiği üstün performans Fenerbahçe’yi şampiyon yapmaya yetmedi.

Serhat Akın Kimdir
O sezonu Galatasaray, Fenerbahçe’nin üç puan önünde bitirerek şampiyon tamamladı. Akın, 2002-2003 sezonunda ilk kez A milli takıma davet edildi ve milli takımla çıktığı 5 maçta 3 atmayı başardı. Takımına, 28 maçta 7 gol atarak katkıda bulundu. O dönemde takıma Sakaryaspor’dan katılan Tuncay Şanlı ile büyük bir uyum yakalayan Serhat Akın, derbi maçlarında gösterdiği performansı sebebiyle Fenerbahçe taraftarınca “Kadıköy Boğası” olarak anılmaya başladı. Bu lakabı benimseyen futbolcu, uzun yıllar bu isimle anılmıştır. 2003-2004 ve 2004-2005 sezonlarında Serhat Akın’ın performansında düşüşler yaşanmaya başladı. Yaşadığı sakatlıklar, teknik direktörlerle anlaşamaması Akın’ın Fenerbahçe kariyerini sonlandıracaktı.

Takımdaki son iki sezonunda iki şampiyonluk daha kazanması, futbolcunun Anderlecht takımına transferini hızlandıran bir etken oldu. 2005-2008 yılları arasında Anderlecht takımının sözleşmeli oyuncusu olarak futbol oynadı. Bu yıllarda toplam 49 maça çıktı ve 13 gol kaydetti. 2006-2007 sezonunda Daum’un çalıştırdığı Köln takımına kiralanan Akın, burada sadece 7 maça çıkabildi ve 1 gol attı. Yaşadığı uzun süreli sakatlık nedeniyle eski formunu yakalayamadı. Anderlecht takımıyla yaşadığı şampiyonluk, Serhat Akın’ı yurt dışında şampiyonluk yaşayan ilk Türk futbolcu unvanına taşıdı.

Serhat Akın Survivor
2008 yılından sonra Anderlecht kulübüyle olan sözleşmesi sona erdi. Türkiye’ye dönme kararı alan Serhat Akın’ın ismi birçok kez Beşiktaş’la anıldı, ancak oyuncu Kocaelispor’la sözleşme imzaladı. Parasını alamadığı gerekçesiyle sözleşmesini feshetti ve sezonun geri kalan kısmı için Konyaspor ile anlaştı. Konyaspor’un sezon sonu küme düşmesiyle birlikte takımdan ayrılma kararı aldı. 2009-2011 yılları arasında futbola başladığı kulüp olan Karlshurer FC’ye geri döndü. Bu dönemlerde ağır sakatlıklar geçiren Akın’ın futbol kariyeri, birçok kez sona erme noktasına kadar geldi. Takımıyla çıktığı 18 maçta hiç gol atamadı ve kulübü tarafından serbest bırakıldı. Serhat Akın, 2011-2012 sezonunda Turgutluspor’da futbol oynadı ve oynadığı 25 maçta 15 gol attı. Kısa süren Altay macerasının ardından tekrar Almanya’ya gitti ve Berliner AK takımıyla sözleşme imzaladı.

Serhat Akın’ın Survivor Hakkındaki Düşünceleri
Serhat Akın Biyografi


Fenerbahçe sevgisini her fırsatta dile getiren Serhat Akın, kendisine imkan verilirse tekrar Fenerbahçe’ye hizmet etmek istediğini belirtiyor. Taraftarın gönlünde hala Kadıköy Boğası olan Akın, futbol yaşamına son verdikten sonra Acun Ilıcalı ile iletişime geçti ve Survivor 2017 kadrosuna dahil edildi. Ünlüler takımında mücadele eden Serhat Akın, bitmek bilmeyen enerjisi ve aşırı motivasyonuyla dikkat çekiyor. Futbolculuk yıllarındaki hırsını ada oyunlarına da yansıtıyor ve bu hırs nedeniyle takım arkadaşlarıyla arasında tartışmalar yaşayabiliyor. Özellikle “fair-play” konusunda rakip takımı alkışlamanın yanlış olduğunu savunmuştu. Bu konuyla ilgili olarak, takım sporlarından gelen yarışmacıların ne demek istediğini anlayabileceğini, ancak bireysel sporlardan gelen yarışmacıların kendisine katılmayabileceklerini söylemişti. Surviror 2017’nin favorileri arasında gösterilen Serhat Akın, Türk halkının şimdiden beğenisini kazanmış durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder