Survivor 2017 Şahika Ercümen Kimdir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 29, 2017

Survivor 2017 Şahika Ercümen Kimdir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Survivor 2017 Şahika Ercümen Kimdir?
Acun Ilıcalı’nın yapımcılığını yaptığı, ekranların ilgiyle izlenilen yarışma programı Survivor 2017 Tv8 kanalında başladı. Ünlüler ve gönüller takımında yer alan isimlerin sporla uğraşan kişiler olması Survivor 2017’nin zorluk derecesini arttırıyor. Boksör, atlet, futbolcu gibi spor dallarından birçok yarışmacı Survivor 2017 kadrosunda bulunuyor. Bu yarışmacılardan ön plana çıkanlarından birisi ise Şahika Ercümen. Serbest dalış üzerine birçok rekoru bulunan sporcu, Survivor 2017’nin önemli isimlerinden biri olarak gösteriliyor.

Şahika Ercümen’in Yaşamı ve Survivor Hakkındaki Düşünceleri
Şahika Ercümen, 16 Ocak 1985 yılında Çanakkale’de dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini yine Çanakkale’de tamamladı. Küçük yaşlarda astıma yakalandı ve bu hastalığın olumsuz etkilerini uzun süre hissetti. Eğitim yaşamı boyunca başarılı bir öğrenci olan Şahika, Çanakkale Anadolu Lisesi’ni kazandı ve lise eğitimini bu okulda tamamladı. Hayatının en önemli dönemini lise çağında geçirdi. Deniz ve denizin altındaki gizemli yaşama büyük ilgi duydu, bu anlamda Çanakkale’nin bir deniz kenti olmasından dolayı, denize duyduğu ilgisini arttırdı.

Şahika Ercümen Kimdir
Katıldığı bir okul gezisinde arkadaşlarıyla birlikte Sualtı Spor Kulübü’nü ziyaret etmeye gitti ve ziyaret sırasında dalış yapan sporcuları pür dikkat izledi. Şahika’nın dikkatini fark eden bir antrenör, ondan dalış denemesi yapmasını istedi. Bu isteğe karşı çıkmayan Şahika ilk denemesini gerçekleştirdi ve ortaya çıkan sonuç inanılmazdı. Astım yüzünden nefes almakta zorluk çeken Şahika, suyun altında adeta nefes alıyor gibiydi, dalışta en dibe inmeyi başaran isim oldu. Şahika Ercümen’in hayatının ikinci yarısı başlamıştı, seneler boyunca ustalaşacağı bu spor sayesinde astımı bile yendi.

Şahika Ercümen
Lisans eğitimi için Ankara’ya giden Şahika, burada Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nü okudu. Üniversite zamanında serbest dalış faaliyetlerine hız verdi ve 2006 yılında İspanya’nın Tenerife kentine gitti. Serbest dalışta Türkiye rekorunu kıran sporcu, 2007 yılında Ankara’da düzenlenen havuzda serbest dalış yarışmasında, tek nefes alarak 145 metre daldı. Bir Türkiye rekoru daha kıran Şahika, 2008 ve 2010 yılları arasında Türkiye Sualtı Hokeyi Milli Takımı’na katıldı, serbest dalış faaliyetlerine devam etti.


Şahika Ercümen
2016 yılına kadar birçok yarışma ve etkinlik içerisinde yerini aldı ve rekorlarını geliştirdi, ayrıca çeşitli yarışmalardan yüzün üzerinde madalya kazandı. Televizyon programcılığı da yapan Şahika, beslenme üzerine uzmanlaştı. Motivasyon üzerine konuşmalar yaparak seminerler verdi, mental yoğunluğu arttırabilmek için de yoga öğrendi. Çok iyi derecede İngilizce ve Almanca konuşabilen Şahika Ercümen, Survivor’a neden katıldığı üzerine kendisine yöneltilen soruya: “İnsanlara ilham vermek ve hayallerimi herkesle paylaşmak istiyorum” şeklinde cevap vermişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder