Revani Nasıl Yapılır? Malzemeleri ve Hazırlanışı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 28, 2017

Revani Nasıl Yapılır? Malzemeleri ve Hazırlanışı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Revani Nasıl Yapılır? Malzemeleri ve Hazırlanışı
Revani
Özellikle Ramazan aylarında iftar sofralarının vazgeçilmezi olan revani, Ramazan bayramlarında bayram tatlısı olarak karşımıza çıkar.

Lezzetli bir revani yamak için;
Malzemeler;
1 su bardağı buğday unu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker

3 tane yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt

Şerbeti İçin;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
10 damla limon suyu

Üzeri İçin;
Hindistan cevizi

Şerbetin Hazırlanışı;
Derin bir tencerenin içinde 3 su bardağı su ve 3 su bardağı toz şekeri kaynatıyoruz. Şerbetin kaynamaya başlaması ile ocağın altı kısılmalı ve 20 dakika boyunca kısık ateş üstünde kıvama gelinceye kadar kaynatılmalıdır. Ocaktan almaya yakın 10 damla limon suyu şerbetin içine damlatılmalı ve 2 k daha kaynatılmalıdır. Şerbetin oda sıcaklığına ulaşması için kenara bırakılması gerekir.


Revani
Kekin Hazırlanışı;
Derin bir kabın içerisine 1 su bardağı toz şeker ve 3 tane yumurta alınarak çırpılmalıdır, bu karışım kıvamını alınca içine 1 paket vanilya, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı buğday unu, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 paket kabartma tozu ilave edilerek iyice karıştırılmalıdır. Fırın tepsisi yağlanmalı ve hazırlanmış olan kek hamuru dökülmelidir. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilmesi gerekir. Pişen kek fırından çıkartılmalı ve oda sıcaklığından soğutulmuş olan şerbet yavaş bir şekilde üstüne gezdirilmelidir. Şerbeti dökülen revani 2 saat oda sıcaklığında bekletilmeli, sonra buzdolabına koyulmalıdır. Üzerine Hindistan cevizi serpilerek servis yapılmalıdır.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder