Etkin Sınıf Yönetimi, Etkin Okul Yönetimi Seminer Çalışması - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 14, 2017

Etkin Sınıf Yönetimi, Etkin Okul Yönetimi Seminer Çalışması

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Etkin Sınıf Yönetimi, Etkin Okul Yönetimi Seminer Çalışması 
Sitemizde SEMİNER çalışmalarını bulacaksınız. Seminer çalışmalarını sizin hizmetinize sunarken titiz bir çalışma yaptık. Winrar dosyası içinde karşınıza çıkacak olan çalışmada birden fazla dosya bulacaksınız. Hem konuyla ilgili yazlılar da hem de sunuları sizin için hazırladık. Öğretmenlerin kural belirlerken dikkat etmesi gereken nokta, dozu iyi ayarlamak. 

Öğretmen eğitimi konusunda çalışan New Jersey Rider Üniversitesi’nden Dr. Tracey Garrett konuyla ilgili şunları söylüyor: “Bir çevrede sert kuralların zorla kabul ettirilmeye çalışıldığını düşünün. Bu muhtemelen isyan atmosferi yaratır. Kurallar ve rutinler öğrencilerden ne gibi davranışlar beklendiğini göstermesi açısından önemli. Ancak sert kurallar sınıf yönetiminde tek başına yeterli değil.”

Terbiyesizlik yapan öğrencilerle sınıfın önünde tartışmayın
Bir eğitimcinin en son yapması gereken şey, sınıfta istenmeyen bir durumda öğrenci ile tartışmak. Bundan kesinlikle kaçınmak gerekiyor. Alevlenebilecek bir tartışma doğuyorsa, öğrencilerle karşı karşıya gelmeyin. Böyle bir durumda, öğrenci ile dışarı çıkıp konuşun. Her zaman sakin ve makul olmayı deneyin. Fakat hangi davranışların kabul edilip edilemeyeceği konusunda da taviz vermemek gerekiyor.

Kapıda selamlayın
Sınıfa öğrencilerinizden önce girin ve onları kapıda adları ile selamlayın. Bu hem öğrencilere değer verdiğinizi gösterecek, hem de onlarla daha yakın ilişkiler geliştirmenize olanak tanıyacak.

Sakin olun ve devam edin
Bir öğretmenin temel kuralı asla sakinliği elden bırakmamaktır. Siz ne oranda kontrolünüzü kaybederseniz, işlerin istenmeyen yerlere gitme olasılığı o kadar artar. Eğitim uzmanları, öğretmenleri şöyle uyarıyor: “Bir kez bağırdığınızda onlar kazanır. Çok sinirlendiğinizde kızdığınızı anlamaları için bekleyin. Çoğu zaman sessizlik gerginliği artırır, size tepki süresi bırakır ve öğrencileri düşünmeye sevk eder.”


Onlara, sizinle empati kurmayı öğretin. Fakat bunu sözlü bir şekilde söylemek yerine, sunum ve grup çalışması gibi onların öğretici-anlatan rolüne bürünebileceği aktivitelerde yer almasını sağlayın. Sizin ders anlatırken, nasıl tüm sınıfın dikkatini çekmeye çalıştığınızı ya da istenmeyen bir davranış karşısında neler hissettiğinizi böylelikle daha iyi anlayacaklar. Bu küçük rol değişimi hem öğrencilerin derslere ilgisini artıracak, hem de sizi anlamalarına olanak verecek.

İstenmeyen davranışlara karşı bir planınız olsun
Terbiyesizlik ve yaramazlıkları nasıl ele alabileceğiniz konusunda planlarınız olmalı. Öğrenciler, öğretmenleri bilinçli ya da bilinçsiz olarak test edebilir. Eğer tepkileriniz istikrarlı olursa, oyun çabuk biter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder