Eğitimde Bilişim Ağı (Eba) Tanıtım Sunusu Seminer Çalışması - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 13, 2017

Eğitimde Bilişim Ağı (Eba) Tanıtım Sunusu Seminer Çalışması

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Eğitimde Bilişim Ağı (Eba) Tanıtım Sunusu Seminer Çalışması
2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının 2. dönemi 9 Haziran 2017 tarihinde Cuma günü sona erecek. Milyonlarca öğrenci yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatiline başlayacak. Öğretmenler ise her yıl sonu olduğu gibi bu yıl da Haziran ayı seminerlerine katılacak. Öğretmenleri eğitim öğretim yılı sonunda ve başında tamamlamak zorunda oldukları seminer çalışmalarının 2016-2017 eğitim öğretim yılı programı Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takviminde belirtilmişti. Eğitimde Bilişim Ağı (Eba) Tanıtım Sunusu Seminer Çalışması

Karnelerin dağıtılmasının ardından gerçekleşecek olan yıl sonu seminer çalışmalarının bu yıl ki önemli sorunlarından birisi seminer dönemi son tarihlerinin Ramazan Bayramı tarihleri ile çakışıyor olması oldu. 9 Haziran 2017 tarihi öğrenciler için tatil anlamı taşıyor olsa da öğretmenler için seminer anlamına geliyor. MEB'in açıkladığı çalışma takvimine göre 12-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak, öğretmenlerin dönem sonu seminer tarihlerinde bir ayrıntı oldukça dikkat çekiyor. 2017 Dini Günler Takvimi incelendiğinde bu yıl Ramazan Bayramı'nın 24-27 Haziran 2017 tarihlerinde olduğunu görülmektedir. 

Eğitim Bilişim Ağı (EBA)
Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından her bir bireyin kullanımına ücretsiz olarak sunulan çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. Eğitim, hayatın ayrılmaz bir parçasıdır. EBA; okulda, evde, kısacası zamandan ve mekândan bağımsız olarak ihtiyaç duyulan her yerde ve her zaman kullanabilir. Bu da eğitimin dört duvar dışında da gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Bu platformun amacı; bilgi teknolojileri aracılığıyla etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş e-içerikler sunmakta, eğitim ve eknolojideki yenilikleri takip ederek gelişmeye devam etmektedir.

EBA’da bulunan e-içerikler, alanında uzman ekipler tarafından üretilmekte; ayrıca Türkiye’de ve dünyada dijital yayıncılık alanında önde gelen eğitim firmaları tarafından sağlanan içeriklerle de zenginleştirilmektedir. Aynı zamanda eğitim platformumuz öğretmen ve öğrenci kullanıcı kitlesinin yaptığı paylaşımlarla birlikte gittikçe büyüyen bir kaynak havuzu haline gelmiştir. Sosyal bir platform olan EBA çatısı altında buluşan öğrenmeye ve paylaşmaya hevesli tüm bireyler Türkiye’nin dört bir köşesindeki akranlarıyla işbirliği yaparak ekip çalışması içinde bulunma fırsatını yakalayacaktır. EBA’da bulunan e-içerikler farklı öğrenme stillerine (sözel, görsel, sayısal, sosyal, bireysel, işitsel öğrenme) sahip öğrencileri de kapsamaktadır. Böylece öğretmen merkezli eğitimden öğrenci merkezli eğitime geçilmesi daha da kolaylaşacaktır. Bu da ezberci zihniyetten uzak, nitelikli kaynakları süzüp araştıran, yorumlayan ve bilgiden bilgi üretebilen bireylerin yetiştiği bir ülkenin temellerinin atılmasına yardımcı olacaktır.

EBA’nın sosyal ağ yapısı öğretmenleri de ortak bir paydada buluşturarak eğitime el birliğiyle yön vermelerini sağlamaktadır. Ayrıca öğretmenlerimiz, mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla düzenlenen eğitimler sayesinde yeni bakış açıları kazanmaktadır. EBA, sahip olduğu detaylı raporlama sistemiyle karar vericiler için eğitimde mevcut durumun fotoğrafını çekerek geleceğin eğitim stratejilerinin belirlenmesine katkı sağlamaktadır. Ayrıca verilen bu anlamlı dönütler sayesinde veliler de çocuklarının aldığı eğitimin niteliğini EBA üzerinden takip ederek görebilecek, eğitimin iyileşmesine ve kalitesine katkıda bulunabilecek ve eğitimde eskisinden daha fazla rol almış olacaklardır. Artık toplum olarak eğitim tüm paydaşların sorumluluğunda olacak, katkılarımızla büyüyecek ve kendi geleceğimizi şekillendirme imkânına kavuşmuş olacağız.

Bütün bu özellikleriyle EBA; FATİH Projesinin en temel amacı olan ‘’ eğitimde fırsat eşitliği’’ ilkesini sağlamaya devam edecektir. Eğitimin tüm paydaşlarını kapsayan EBA sizlerin katkılarıyla daha da büyüyecek, güçlenecek ve gelişecektir.

EBA, içinde bir dolu dünya barındırır. Bunlar;
EBA Ders
İçerik Modülleri
Yarışma
Uygulamalar
Diğer
Öğretmenlerimiz için,

Meslektaşlarıyla birlikte etkili bir şekilde iş birliği yapabilmeleri, öğrencileriyle eğitsel paylaşımlarda bulunabilmeleri için tasarlanmıştır. Öğretmenlerimiz; EBA Ders’te oluşturduğu veya takip ettiği gruplar içinde eğitsel tartışmalara katılabilir, eğitsel paylaşımlar yapabilir, öğrencilerine çalışmalar gönderebilir, kişiye özel takvim planına göre gönderilen çalışmaları ve yaklaşan etkinlikleri takip edebilirler. Ayrıca burada yer alan içerik geliştirme araçlarını kullanarak ürettikleri içeriklerle Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm dünyaya e- içerik ihraç etme vizyonuna katkı sağlayabilirler.

Öğrencilerimiz için,
Çok daha verimli çalışmalar yapabilmeleri ve çalışmalarının karşılığını alabilmeleri için tasarlandı. Öğrencilerimiz EBA Ders’le, sınıf arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte çalışabilir, iletişim kurabilir ve paylaşımda bulunabilir. Ayrıca öğrencilerimiz, öğretmenlerinin gönderdiği ödev ve alıştırmaları takviminden anlık takip ederek çalışmalarını zamanında yapabilir, dilediği zaman dilediği konuya çalışabilir. Okulunda paylaşımlar yaparak, oylama ve etkinliklere katılarak hem okulda hem de okul dışında öğrenmeye devam edebilirler.

Eğitimde Bilişim Ağı (Eba) Tanıtım Sunusu Seminer Çalışması
MEB Çalışma Takviminde 28-29-30 Haziran 2017 tarihlerinde de öğretmenlere seminer görünmektedir. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı sonu Haziran mesleki çalışmalar resmi yazı ve programı için TIKLAYINIZ 

2017 Haziran öğretmenlerin mesleki çalışma programı için TIKLAYINIZ 


MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, yaptığı açıklamada ''Arkadaşlar, eğitim öğretim yılı bitiyor. Okul ve öğretmenlerimizde Haziran dönemi mesleki çalışma faaliyetleri hazırlıkları başladı. Bu yıl 12-30 Haziran tarihleri arasında yürütülecektir. Bu çalışmaların 12-16 Haziran arasındaki kısmını herkes kendi okulunda yapacak. İlgili genel müdürlüklerin planlamaları, dönemin değerlendirmesi ve müfredat eğitimi ana başlıklar olacak. Seminer döneminin geri kalan kısmını ise istedikleri il/ilçelerde gerçekleştirebileceklerdir. Şimdiden herkese iyi tatiller ve iyi bayramlar.'' dedi. Eğitimde Bilişim Ağı (Eba) Tanıtım Sunusu Seminer Çalışması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder