Bülent Serttaş Kimdir? Bülent Serttaş’ın Sanat Hayatı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 29, 2017

Bülent Serttaş Kimdir? Bülent Serttaş’ın Sanat Hayatı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Bülent Serttaş Kimdir? Bülent Serttaş’ın Sanat Hayatı
Halk müziğin popüler isimleri arasında yer alan türkücü Bülent Serttaş, 18 Kasım 1965 yılında Elazığ’ın Keban yerleşkesinde doğdu. İlk ve ortaöğretimine Keban’da devam eden sanatçı, 1983 yılına gelindiğinde çeşitli müzikhollerde sahne alarak türkülerini yorumlamaya başladı. Kariyerinin en verimli zamanlarını sahne hayatı döneminde geçirdi, daha sonrasında albüm çıkartma kararı aldı. Sanatçının ilk albüm çalışması olan “Delikanlı” 1993 yılında müzik piyasasındaki yerini aldı. Bu albümün ardından, zaman kaybetmeden diğer albüm çalışmalarına başladı.

Bülent Serttaş
Zaman içerisinde Türk halkına kendisini benimsetmeyi başaran sanatçı, günümüzde birçok albüm ve konser çalışmaları yapmaya devam etmektedir. Bülent Serttaş’ın rol aldığı birkaç sinema filmi de bulunmaktadır. Selvi Serttaş ile evli olan Serttaş’ın üç tane de çocuğu bulunmaktadır.

Bülent Serttaş’ın Çocukluk Dönemi ve Sanat Hayatı
Elazığ’ın Keban ilçesinde yaşama gözlerini açan Bülent Serttaş, okul eğitimini yine bu ilçede aldı. Küçüklüğünden beri en büyük hayali bir asker olabilmekti, ancak fazla kiloları yüzünden asker olma hayalleri yarıda kaldı. Bu sefer başka bir hayalin peşinden koşacaktı: Futbolcu olmak! Bir süre, amatör ligde mücadele eden Kebanspor’un kaleciliğini yaptı ve gösterdiği performansla vilayet takımlarının ilgisini çekmeyi başardı. 1983 yılında Elazığ’da “Yılın Futbolcusu” ödülüne layık görüldü.

Bülent Serttaş Kimdir
Bu ödülden sonra Elazığspor’dan önemli bir teklif aldı, ancak hayatını müziğe adaması gerektiğini düşündü. İlk sahne teklifini çay, simit parasına kabul eden sanatçı, Elazığ’da çeşitli gazinolarda uzun hava ve türkü söyledi. Sahne hayatını daha sonrasında Gaziantep ve Adana’da geçiren Serttaş, son olarak şöhret olabileceğini düşündüğü İstanbul’a gitti.

Bülent Serttaş Biyografi
İstanbul’un ünlü mekanlarında sahne almaya başladıktan sonra, Bülent Serttaş’ın aklına albüm çıkarma fikri geldi. İlk albümü olan “Delikanlı” Bülent Serttaş için bir dönüm noktası oldu. Bu albümlerin peşini 1995 ve 1997 yıllarında çıkardığı albümler izledi. Türk müzik çevrelerinde popülerliğini iyiden iyiye arttıran sanatçı, 2000’li yıllarda kariyerinin zirvesine ulaşmayı başardı.


Bülent Serttaş 
Özellikle 2013 yılında çıkardığı “Sen Diye Diye” albümü içinde yer alan “Bodrum Geceleri” isimli şarkısı milyonların diline dolandı. Bu şarkısı, aynı zamanda Bodrum ve diğer tatil yörelerindeki gece kulüplerinin vazgeçilmezi oldu. Sinema sektörüne de adım atan Bülent Serttaş; Çakallarla Dans ve Patlak Sokaklar: Gerzomat filmlerinde rol almıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder