Atama Bekleyen Öğretmenlere Güzel Haber! - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 27, 2017

Atama Bekleyen Öğretmenlere Güzel Haber!

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Atama Bekleyen Öğretmenlere Güzel Haber!
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan öğretmen atamalarında uygulanan mülakat sistemi hakkında yoğun eleştirilerde bulunan öğretmen adaylarını umutlandıracak bir gelişme yaşandı.

Daha önceki alımlara giren adaylar arasında yüksek puan almış olmalarına rağmen mülakattan düşük puan alarak atanamayan öğretmen adayları, yaşadıkları mağduriyetleri duyurabilmek için Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve siyasiler aracılığı ile Milli Eğitim Bakanlığına seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Yapılan bu mücadeleler sonucunda adayları umutlandıran açıklamayı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran KILIÇ yaptı. Kılıç yaptığı açıklamada yetkililerle gerekli görüşmelerin sağlandığını ve olumlu neticeler beklediğini belirterek şunları söyledi; “#Milli #Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcımız Sayın Orhan ERDEM’le Kahramanmaraş İl ve ilçe Milli Eğitim yatırım, ödenek, öğretmen ihtiyacı konularında istişare yaptık. 

Ayrıca atama bekleyen öğretmenlerin sorunlarını dile getirerek çözüm önerilerimizi ilettik. “Geçti Kaldı olması konusunda … Öneri iletildi. Ve olumlu olacağını düşünüyoruz.“

Yapılan bu açıklama sonrası öğretmen adayları tam da alımlar öncesinde umutlanmaya başladılar. Mülakat sisteminin kaldırılması mümkün görünmese de en azından yüksek puanlar alıp atanamayan kişiler hakkında bir düzenleme yapılması bekleniyor. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaptığında ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Eğitimci Haber ailesini takip etmeye devam edin.


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü sonrasında yürütülen soruşturmalar kapsamında birçok öğretmen açığa alındı, ihraç edildi ya da ceza evine gönderildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamalardan yola çıkarak birçok kişinin de suçsuz yere görevlerinden atıldığı konuşuluyordu. Konuyla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıntılar “İhraç Edilen Öğretmenler İle İlgili Önemli Bir Açıklama Geldi!” haberimizde okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder