Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Açıklandı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 17, 2017

Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Açıklandı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Açıklandı
20 Bin Sözleşmeli Öğretmenlik Alımı İçin Mülakat Sonuçlar 16.00'da meb dresi üzerinden açıklandı. 60 Bin Öğretmenin Girdiği Sözlü Sınav Puanları Açıklandı.  220 bin sözleşmeli öğretmen atamasında 60 bin aday mülakata alındı. Sözlü sınav puanları da açıklandı. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ 
20 bin sözleşmeli öğretmen alımında KPSS puanları değil sözlü sınav puanları geçerli olacak. 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atama Takvimi: MEB'in sözlü mülakat sonuçlarını açıklamasından sonra sözlü sınav sonuçlarına göre öğretmenlerin okul bazında tercihleri alınacak. 20 bin öğretmen atama süreci uzun bir takvime yayıldığından dolayı sözleşmeli öğretmenler 2017 Eylül ayında göreve başlayacaklar. 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sürecini yakından takip ederek sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları son dakika açıklaması
2017 yılında MEB tarafından yapılan 20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları için geri sayım başladı. Binlerce öğretmen adayı bugün açıklanacak mülakat sonuçlarına gözünü çevirdi.

20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları son dakika açıklaması
17 Mayıs çarşamba günü itibariyle 20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017 yılı için yapılacak olan öğretmen ataması mülakat sonuçlarını haberimizin detayından öğrenebilirsiniz. Peki öğretmen ataması mülakat sonuçları saat kaçta açıklanacak?  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklamaya göre 20 bin öğretmen ataması mülakat sonuçları bugün itibariyle açıklandı. 2017 yılı itibariyle sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçlarına aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI MÜLAKAT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
MEB'in sözlü mülakat sonuçlarını açıklamasından sonra sözlü sınav sonuçlarına göre öğretmenlerin okul bazında tercihleri alınacak. 20 bin öğretmen atama süreci uzun bir takvime yayıldığından dolayı sözleşmeli öğretmenler 2017 Eylül ayında göreve başlayacaklar.

2017 yeni ataması olan öğretmenler ne kadar maaş alacak?
Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendiriliyor.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI NASIL YAPILACAK?
2017 yılı MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları bugün itibariyle MEB tarafından adayların erişimine açıldı. Binlerce öğretmen adayı, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını sorgulamak için MEB’in resmi internet sitesini ziyaret etmeye başladı. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklanır açıklanmaz sorgulama sayfasında yoğunluk yaşandı. Öte yandan binlerce öğretmen adayı sözleşmeli öğretmenlik tercihlerinin nasıl yapılacağını merak etmeye başladılar. Peki, sözleşmeli öğretmen tercihleri nasıl yapılacak?

Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklandı - Sözleşmeli öğretmen tercihleri nasıl yapılacak
Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesi üzerinden adayların erişimine açıldı. Türkiye genelinde birçok noktada gerçekleşen sözlü mülakatların ardından sonuçlar, adayların erişimine açıldı. İşte, 20 bin 127 öğretmenin atamasının gerçekleşeceği sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ve tercih aşamasıyla ilgili detaylı bilgiler 2017 yılı MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ
SÖZLÜ SINAVDA KRİTERLER NELER OLDU?
Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?
Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir. Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır. Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir. Adaylar tercih dışı seçenek olarak;
“Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.”
“Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.

Tercihlerine atanamayan adaylardan “9.5.2.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder