Microsoft İnternet Explorer’ın kullanımına son veriyor - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 01, 2017

Microsoft İnternet Explorer’ın kullanımına son veriyor

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Microsoft İnternet Explorer’ın kullanımına son veriyor
cortana kullanımı, cortana nedir, hololens kullanımı, hololens nedir, hololens tanıtımı, microsoft internet explorer’ın kullanımına son veriyor, spartan tarayıcı kullanımı, spartan tarayıcı nedir Microsoft, yeni nesil işletim sistemi Windows 10’u tanıttı. Aylardır milyonlarca kullanıcı tarafından denenen yeni işletim sisteminde İnternet Explorer bulunmayacak.

Microsoft’un Redmond’daki şirket merkezinde tanıttığı Windows 10, “Cortana” adı verilen bir teknoloji sayesinde sesli komutlarla kullanılabiliyor. İnternet Explorer’ın yerini alacak “Spartan” tarayıcısı bir başka yenilik olarak dikkat çekiyor. Windows’un 7 ve 8’inci sürümüne sahip olanlar Windows 10’a ücretsiz geçiş yapabilecek, yeni sistemi 1 yıl boyunca bedelsiz kullanabilecek.

Microsoft yöneticisi Terry Myerson, Windows 10’la birlikte kişisel bilgisayarlardan dizüstüne, akıllı telefonlardan tablete her türlü cihaza yüklenebilecek bir işletim sistemi geliştirildiğini söyledi. Myerson, “Bir cihazda başladığınız bir işe bir başka cihazda devam edebileceksiniz” dedi.

Windows, dokunmatik ekran odaklı Windows 8’le kullanıcıların tepkisini çekmişti. Terry Myerson, yeni sistemin 2014 sonbahar aylarından bu yana milyonlarca kullanıcı tarafından test edildiğini, deneyim ve geri bildirimlerin dikkate alındığını söyledi. Microsoft Windows 10’u ilk kez duyurduğu eylül ayındaki toplantıda Windows 8’le birlikte kaldırılan başlangıç menüsüne de geri dönüleceği sözünü vermişti.

Merakla beklenen yeni tarayıcı “Spartan” da toplantıda duyuruldu. İnternet Explorer’ın yerini alacak tarayıcının en önemli özelliklerinden biri Cortana entegrasyonuna sahip olması. “Spartan” tarayıcısı sesli komutlar aracılığıyla kullanılabilecek.

Toplantıda “HoloLens” adı verilen sanal gözlük de tanıtıldı. Arttırılmış gerçeklik (augmented reality) teknolojisinin kullanıldığı HoloLens, kullanıcıların gerçek dünyada gördüğü nesneler üzerine sanal görüntüler yerleştiriyor ve interaktif etkileşim imkânı veriyor. Microsoft Başkanı Satya Nadella, “HoloLens” in bilgisayar kullanımını yeni bir boyuta taşıyacağını söyledi.

Cortana internet üzerinden desteklenen ve istediğiniz bilgilere internet den ulaşan, kullanıcıya yardımcı olmak amacı ile kodlanmış bir asistan sistemidir. Bazı başlıklar altından günlük olarak yaptığınız şeyleri düzene sokmanızı sağlayan size özel asistanınız gibi çalışan Cortana yapay zeka uygulamasına istediğiniz soruyu sorabilir ve ondan cevap alabilirsiniz.


Örneğin ; “Bana anımsat Cortana” ile Cortana’dan mail atmayı unutmamanız gereken bir kişiyi size anımsatmasını ya da evinizden çıkmadan yanınıza almanız gereken şeyleri size hatırlatmasını isteyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder