Kiraz Sapı Çayı Nedir, Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 19, 2017

Kiraz Sapı Çayı Nedir, Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Kiraz Sapı Çayı Nedir, Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir?
Kiraz sapı çayı, son dönemlerde en fazla tüketilen bitki çaylarından biridir. Birçok rahatsızlığa karşı önerilen bu çay ile romatizmaya bağlı olan ağrılardan kurtulmak da mümkündür. Ayrıca kiraz sapı çayı, en etkili zayıflama çayları listesinde ilk 3 sırada yer alıyor. Kiraz sapı çayı tüketenlerin amacı, özellikle ödemden kurtulma ve kilo vermedir. Kiraz sapı ile kilo vermenin mümkün olduğu, kiraz sapı çayı kullananlar tarafından da belirtilmektedir.

Kiraz sapı çayının, günde 3 kere ve aç karnına tüketilmesi zayıflamayı kolaylaştıran bir etki yapmaktadır. 21 günlük süreyle uygulayacağınız kiraz sapı kürleri ile vücudunuzda bulunan ödemler yok olacak ve kilo vermeniz kolaylaşacaktır. Düzenli olarak tüketilen kiraz sapı çayının kilo verdirici özelliği, yapılan araştırmalar ile de kanıtlanmıştır. Kullanılan her besinin ya da bitkinin insanlar üzerinde gösterdiği etki farklı olsa da, vücudunda fazla miktarda ödem bulunan veya yeni diyete başlamış olan kişiler, bu çaydan tüketerek 1 haftada yaklaşık 2 kilo verebilirler.

Kiraz Sapı Çayı
Kiraz Sapı Çayının Faydaları Nelerdir?
Susuzluğu giderir,
Sakinleştirici bir etkisi vardır,
Kanı temizler,
İdrar söktürücüdür,
Karaciğere faydalıdır, ayrıca böbrek taşı oluşumunu geciktirir,
Kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur,
İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir,
Böbrekleri temizer ve işlevlerini daha iyi yerine getirmesine katkı sağlar,
Yüksek miktarda antioksidan içerdiği için, bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olan toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar,
Ödemin atılmasına yardımcı olur ve kilo verdirici bir özelliği vardır,
Organik madde bakımından zengindir, vücudun tuz ve mineral eksikliğini giderir.

Kiraz Sapı Çayı Nasıl Yapılır?
Yapımı oldukça kolay olan kiraz sapı çayı, birçok bitki çayı üreten firma tarafından da paketler halinde piyasaya sürülmüştür. Marketlerde bulabileceğiniz gibi, açık şekilde ve gramla aktarlardan da alabilirsiniz. Başka bir alternatif ise, kiraz saplarını toplayıp evinizde kurutmaktır. Kendi topladığınız ve uygun şartlarda kuruttuğunuz gerçek kiraz sapı ile demlenen çay, hem lezzetli hem de en etkili çaylar arasında yer alır.

Kiraz Sapı Çayı Nedir
Kiraz Sapı Çayı Tarifleri
Toksin atıcı, idrar arttırıcı ve ödemi iyileştirici özellikleri olan kiraz sapı çayından faydalanmak istiyorsanız, kiraz saplarını mevsiminde çöpe atmak yerine kurutarak saklayın. Aşağıda verdiğimiz tariflerin birini uygulayarak, biriktirdiğiniz kiraz saplarından kendinize çay hazırlayın ve bir yandan zayıflarken, diğer yandan vücudunuzdaki zararlı toksinlerden arının.

Kiraz sapı çayı tarifi-1: Kiraz saplarını, direk güneş ışığı almayacak şekilde kurutun. 25-30 tane kiraz sapını 1 litre su içerisine atın ve kısık ateşte (ağzı kapalı halde) 7 dakika kadar kaynatın. Soğumadan süzün ve ılıyınca içerisine birkaç damla limon suyu damlatın. Hazırlanan çayı cam bir şişeye doldurarak buzdolabında muhafaza edin. Yemeklerden 2 saat sonra veya yemek öncesi 1 su bardağı için. Aynı şekilde 1 hafta kullandıktan sonra, 3 gün ara verin ve tekrar uygulayın. Hazırladığınız kiraz sapı çayını buzdolabınızda 3 gün bekletebilirsiniz. Arzu ederseniz, bu kürü 3 ayda bir tekrarlayabilirsiniz.

Tarif-2: 15-20 adet kiraz sapı ile 20 gram kurutulmuş mısır püskülünü, 1 litre suya atın ve 10 dakika kaynatın. Hazırlanan çayı cam bir şişeye doldurarak buzdolabına koyun. Yemeklerden 2 saat sonra veya yemekten yarım saat önce çayı için. Bu çaydan günde 3 fincan tüketebilirsiniz. Böbreklerinizin daha iyi çalışmasını ve idrar söktürücü etkiyi bu kürle sağlayabilirsiniz.


Kiraz sapı çayının üçüncü tarifi için gerekli olan malzemeler;
50 adet kiraz sapı
30 gram sinameki
50 gram rezene
15 gram mısır püskülü
25 gram çörekotu

Malzemelerin hepsini 1 litre su içerisine atın ve 10 dakika kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra soğumasını beklemeden süzün ve ılıyınca birkaç damla limon damlatın. Çayı cam bir şişeye doldurarak buzdolabınıza koyun. Tıpkı diğer tariflerde olduğu gibi, yemeklerden yarım saat evvel veya 2 saat sonra 1 su bardağı tüketebilirsiniz. Bu çayımız da böbrekleri çalıştırır, idrar söktürür ve zayıflamanıza yardımcı olur.

Son tarifimiz ise şöyle; 2 su bardağı kaynamış suya 2 yemek kaşığı kadar kiraz sapı ekleyin ve demlenmesini bekleyin. 5 dakika kadar demledikten sonra çayı içebilirsiniz. Bitki çaylarını kaynatarak hazırlamak, içeriklerinde bulunan faydalı maddelerin etkisini kaybetmesine ve bu çayların işe yaramamasına neden olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder