İnsansız arabalar 5 yıl sonra yollarda olacak - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 01, 2017

İnsansız arabalar 5 yıl sonra yollarda olacak

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
İnsansız arabalar 5 yıl sonra yollarda olacak
insansız arabalar, insansız arabalar 5 yıl sonra yollarda olacak, insansız otomobiller, şoförsüz arabalar, şoförsüz araçlar, şoförsüz otomobiller, sürücüsüz arabalar, sürücüsüz araçlar, sürücüsüz otomobiller Kanada’da sürücüsüz otomobiller, 2020 yılından itibaren yollara çıkacak. Van Horne Enstitüsü, Kanada Konferans Kurulu ve Kanada Otomatik Araçlar Mükemmellik Merkezi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Otomatik Araçlar : Hızlı Değişen ve Yenilenen Teknolojiler isimli araştırmada, insansız arabalar konusu ele alındı.

Araştırmada, ülkede 2020-2025 yılları arasında yollarda olması öngörülen insansız arabaların Kanada ekonomisine yıllık 65 milyar dolar fayda sağlayacağı belirtildi. Araştırmayı gerçekleştiren ekipten Kanada Konferans Kurulu Politika Araştırma Direktörü Vijay Gill, “İnsansız arabaların trafik kazalarının azaltılmasında, trafik sıkışıklığını en aza indirmede ve yakıt tüketimi ile trafikteki sürüş zamanını azaltmada önemli katkıları olacak. Ancak bu yeni araçların, yeni ekonomik ve sosyal sorunlara neden olması da muhtemel” dedi.

Kamyon ve kurye hizmetleri, taksi, otobüs sürücüleri, araç sigortası, sürüş eğitmenleri ve araç parklarında çalışanların doğrudan veya dolaylı iş kayıpları yaşayabileceğine dikkati çeken Gill, “Ancak sistem araç paylaşımını da teşvik edecek. Bu yolla insanlar, bireysel hane başına araç paylaşımından tasarruf edilebilir.” diye konuştu.

Bu sırada Güney Kore’nin üçüncü büyük telekomünikasyon firması LG Electronics’inde, Alman Mercedes-Benz firmasının üreteceği şoförsüz araçlar için kamera yapacağı açıklandı.

Güney Kore ve dünyanın önde gelen elektronik ürün ve akıllı telefon üreticisi LG Electronics’ten 2014’ün son günlerinde yapılan açıklamada, firmanın Almanya’nın Mercedes-Benz otomobil üreticisiyle, geleceğin insansız araçlarında kullanılacağı bildirilen “stereo kamera sistemi” nin üretimi konusunda anlaşma imzaladığı bildirildi.

LG Electronics yetkilisi, halihazırda Mercedes-Benz’in bazı araçlarında muhtemel çarpma veya yoldan sapma durumlarında şoförü uyaran bir sistemi kullandığını belirtti. Yetkili, IT ve görüntü algılama alanında yüksek teknoloji birikimi olan LG’nin, Alman firmasının üreteceği şoförsüz otomobilleri için yüksek algılama kapasitesine sahip kameralarıyla katkıda bulunacağını kaydetti.

Yeni sistemin, aracın tamamen insan kontrolü olmadan hareket edebilmesini sağlayacağı ve frenle bağlantısının yapılması halinde arabayı gerektiği an durdurabileceği ifade ediliyor. Bunun dışında, stereo kamera sisteminin yakıt tüketimindeki israfın önlenmesi, kaza sayısının azalması ve trafik sıkışıklığının önüne geçilmesine de büyük katkısı olacağı vurgulandı.

LG’nin, Mercedes ile yaptığı işbirliği anlaşması, otomobil sektörünün geleceği sayılan sürücüsüz araç pazarında, firmanın kendine yer edinmesi için atılan önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Bu gelişmelerin yanı sıra 2016 yılına kadar sürücüsüz bir otomobil geliştirmeyi hedefleyen ve bu amaca yönelik önemli çalışmalara imza atan Audi, son yaptığı testle dikkatleri üzerine çekti. Audi mühendislerinin geliştirdiği A7 Sportback, sürücüsüz olarak California Stanford’dan Las Vegas’a kadar 900 kilometre yol yapmayı başardı. Silikon Vadisi’nden başlayan test aktif trafikte gerçekleştirildi ve Las Vegas’taki CES 2015 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda sonlandırdı.

Özel olarak tasarlanan “Jack” takma adlı A7 Sportback 3.0 TFSI quattro, otoyollardaki yolculuğunu sürücüsüz olarak gerçekleştirdi. Ancak ABD yasalarına göre direksiyon başında acil durumlara karşı bir sürücünün bulunması gerekiyor. Bu nedenle test sırasında müdahale etmemesine rağmen bir kişi sürücü koltuğuna oturdu. Sürücüsüz otomobil test sürüşünü seri üretime hazır sensörlerin yanında, Audi’nin hali hazırda diğer modellerinde de kullandığı Adaptif Cruise Control (ACC) ve Audi Şerit Asistanı (ASA) gibi sürüş asistanları yardımıyla tamamladı.


Test otomobilinde son teknoloji yardımcı sistemler kullanıldığından sürücü refleksleri gösterebiliyor. Aracın arkasında, önünde, sağında ve solunda bulunan sensörler 360 derece görüş sağlarken, öndeki ve arkadaki kameralar da otomobilin çevresiyle olan iletişimini sağlıyor. Yüksek çözünürlüklü 3D kamera da A7 Sportback’in etrafındaki trafiği algılamasına yardımcı oluyor. Tüm bunlar sonucu otomobil sürücüden bağımsız olarak hızlanabiliyor, fren yapabiliyor, şerit değiştirebiliyor ve önündeki araçları sollayabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder