Daha önce ateşkuşağı gördünüz mü ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 06, 2017

Daha önce ateşkuşağı gördünüz mü ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Daha önce ateşkuşağı gördünüz mü ?
ateşkuşağı nasıl oluşur, ateşkuşağı neden bilinmez, ateşkuşağı nedir, ateşkuşağına neden denk gelinmez, ateşkuşağının oluşabilmesi için, daha önce ateşkuşağı gördünüz mü, sen hiç ateşkuşağı gördün mü, sirüs bulutu nedir Hepimiz gökkuşağını biliyoruz. İnsanlar genellikle yağmur sonrası gökyüzünü takip ederler. Her an gökkuşağı çıkması umudu ile kendisini renklerin cazibesine bırakmak isterler. Pe ki gökkuşağı bu kadar bilinirken ateşkuşağı neden bilinmez yada ateşkuşağına neden denk gelinmez ?

Siz daha önce ateşkuşağı gördünüz mü bilmem ancak ateşkuşağı da tıpkı gökkuşağı gibi doğanın ender harikalarından birisidir ve bir ateşkuşağının oluşması oldukça zor ve ender yaşanan bir olaydır. Bir ateşkuşağının oluşabilmesi için için öncelikle Güneş’in aşırı yüksek bir konumda, ufkun ise 58 derecenin üstünde olması gerekiyor ve birde o anda gökyüzünde sirüs bulutu olması gerekiyor.

Sirus bulutu; ince bir yapıya sahip, adeta saç gibi dağınık, 8,000 metre üzerinde oluşan bulutlardır. Bu kadar yükseklerde nem çok az olduğu için sirus bulutları oldukça ince bulutlardır.

Tabi ateşkuşağının oluşması için sadece bu şartların gerçekleşmesi yeterli değildir; sirüs bulutlarındaki buz kristallerinin ışınları kırması için yatay halde bulunması da gerekmektedir, aksi halde ışığın renkleri ayrılıp, ateşkuşağına dönüşemiyor. Bu kristaller altıgen şekillidir, ışığın bu kristallerin yan yüzeylerinden girip yatay yüzeyinden çıkması çok önemlidir. Aksi halde ateşkuşağının oluşması söz konusu değildir.


Ateşkuşağı, gökkuşağı ışık ışınlarının, yağmur damlaları ve sis tanecikleri tarafından kırılması, yansıtılması ve dağıtılması ile meydana gelmektedir. Büyük damlaların meydana getirdiği kuşaklar en parlak ve renk ayrılması en belirgin olanlarıdır. Küçük yağmur damlalarının meydana getirdiği kuşaklar ise daha zayıf ve daha geniş olurlar.

Önceki yazımız Eyfel kulesi hakkında enteresan bilgiler vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder