Android telefonunuzu güvenlik kamerası olarak kullanın - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 01, 2017

Android telefonunuzu güvenlik kamerası olarak kullanın

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Android telefonunuzu güvenlik kamerası olarak kullanın
android için wifi güvenlik kamerası, android telefon için kamera programı, android telefon için kamera uygulaması, android telefonlar için kamera uygulamaları, android telefonunuzu güvenlik kamerası olarak kullanın, camera stream, recam

Android telefonların kullanım alanları her geçen gün daha da artıyor ve çeşitleniyor. Açık kaynaklı işletim sistemiyle yapabileceklerimizin sınırı artık neredeyse bulunmuyor. İstediğimiz her amaca hizmet eden Android cihazlar, yeri geldiğinde güvenlik kamerası olarak da kullanılabiliyor. Bu yazımızda, size iki farklı uygulama ile Android telefonunuzu nasıl güvenlik kamerası olarak kullanabileceğinizi anlatacağız.

İlk olarak Android telefonlar için kusursuz bir zamanlama gerektiren ve belki de bu yüzden kimi sorunlara yol açabilecek ReCam’e güvenlik kamerası uygulamasına bir bakalım. Bu ücretsiz uygulamada, video kaydının başlamasını istediğiniz zamanı belirtiyorsunuz ve sonrasında telefonunuzu bırakıp gidiyorsunuz. Uygulama, belirttiğiniz anda bir güvenlik kamerası işlevi görerek istediğiniz alanın videosunu çekmeye başlıyor. Ancak ReCam’i nispeten kusurlu yapan özelliği de bu. Oldu da güvenlik kamerası olarak kullanmak istediniz ve uygulamayı ayarladınız, tam olarak siz ayarlamadan önce önemli bir olay meydana gelebilir ve kaydetmek istediğiniz görüntüyü kaçırabilirsiniz.

Burada da devreye diğer güvenlik kamerası uygulaması olan Camera Stream giriyor. J. Walsh’ın geliştirdiği ve tam adı Camera Stream – WiFi IP Webcam olan uygulama, Google Play Store’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor. Android cihazınızı yalnızca güvenlik kamerası olarak kullanmanızın dışında, Camera Stream ile kaydedilen görüntüyü canlı olarak dilediğiniz web tarayıcısından, telefondan veya bilgisayardan takip edebiliyorsunuz.

Daha kompakt olduğunu düşündüğümüz Camera Stream’i detaylandıracak ve nasıl kullanılacağını anlatacak olursak ; uygulamayı Google Play’de aradıktan sonra J. Walsh imzalı olmasına dikkat edin. Aynı şekilde çalışan çok sayıda uygulama olmasına karşın, Camera Stream kesinlikle kullanımı en kolay ve rahat olan uygulama diyebiliriz. Hiçbir ücret talep etmemesi de cabası.

Android telefonlar için hazırlanmış Camera Stream güvenlik kamerası uygulamasından yayın yapmaya başlamak için, uygulamayı açmak yeterli. Ekranın en üstünde, yayınınızın seyredilebileceği bağlantıyı göreceksiniz. Uygulama ayarlarından HTTP sunucu portunu düzenleyebilir, HTTP Authentication’ı açabilir veya flaşı yakıp söndürebilirsiniz. Video kaydının ekran kilitlendikten sonra bile devam ettiğini de ekleyelim. Size verilen bağlantı ile masaüstünden veya mobil cihazınızdan sunucuya erişerek anlık yayını takip edebilirsiniz.


Görüntü kalitesi her zaman net olmasa da ve kimi zaman kısa süreli gecikmeler yaşansa da, ücretsiz ve aşırı kolay kullanılan bir uygulamaya göre Camera Stream’in kusursuza yakın olduğunu söyleyebiliriz. Uygulamanın yakın zamanda daha fazla özellik ile güncellenmesi bekleniyor.

Önceki yazımız Pırlantanın sahte olup olmadığını anlamanın yöntemleri hakkında ilginç bilgiler vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder